ΑΕΚ: Ο Αλμπάνης αρπάζει τις ευκαιρίες που αξίζει

ΑΕΚ: Ο Αλμπάνης αρπάζει τις ευκαιρίες που αξίζει

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Αλμπάνης αρπάζει τις ευκαιρίες που αξίζει

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον MVP της ΑΕΚ στον αγώνα με τον ΟΦΗ, Χρήστο Αλμπάνη, ο οποίος αποδεικνύει ότι αξίζει τις ευκαιρίες με τον Μανόλο Χιμένεθ.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης - Άρης (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο τραυματισμός του Νίκλας Χουλτ ανάγκασε τον Μανόλο Χιμένεθ να ρίξει από το 13ο λεπτό του αγώνα με τον ΟΦΗ τον Χρήστο Αλμπάνη στον αγωνιστικό χώρο. Παρότι η αλλαγή ήταν αναγκαστική, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός ήταν εκείνος που βοήθησε την ΑΕΚ να φτάσει στη δύσκολη επικράτηση με 1-0. Ο Αλμπάνης με ένα έξοχο κατέβασμα της μπάλας στο 37' τροφοδότησε τον Λιβάια για να έρθει έτσι το γκολ με το οποίο η ΑΕΚ πήρε και τη νίκη. Μία κίνηση από αυτές που έχει στις ικανότητές του ο Έλληνας εξτρέμ.

Δύο στα δύο με Χιμένεθ

Δεν ήταν, όμως, μόνο η ασίστ του Αλμπάνη εκείνη που τον ξεχώρισε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αλλά και η γενικότερη εικόνα του. Τη στιγμή που οι συμπαίκτες του έβγαζαν μια κούραση, εκείνος έδειχνε φρεσκάδα, ενέργεια, πάθος, βοηθώντας τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Το εναέριο γυριστό του στο δεύτερο ημίχρονο λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο στα δίχτυα και ο τίτλος του MVP στο τέλος άξιζε που κατέληξε στα δικά του χέρια. Ήδη, άλλωστε, από την Πέμπτη, στο πρώτο παιχνίδι με την επιστροφή του Χιμένεθ στον πάγκο, ο Αλμπάνης ήταν εκείνος που και τότε δημιούργησε το γκολ για την ΑΕΚ, κερδίζοντας το πέναλτι (παρότι η παράβαση καταλογίστηκε λανθασμένα μιας και ήταν εκτός περιοχής) για να το μετατρέψει σε γκολ ο Πόνσε και η ΑΕΚ να πάρει προβάδισμα πρόκρισης επί του Ατρόμητου για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η ατυχία του τραυματισμού και ο Ουζουνίδης που δεν τον πίστεψε

Για τον Αλμπάνη η φετινή σεζόν, η πρώτη του στα κιτρινόμαυρα, ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά σύντομα χτυπήθηκε από την ατυχία του τραυματισμού. Η θλάση τον άφησε πίσω, με τον 24χρονο εξτρέμ να μένει εκτός για πολλές εβδομάδες, αλλά να επανέρχεται έχοντας ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα. Παρόλα αυτά ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν του έδωσε τις ευκαιρίες που περίμενε και έπρεπε να πάρει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του Ουζουνίδη ο Αλμπάνης παίρνει μόνο 33 αγωνιστικά λεπτά συνολικά στα ματς με Ξάνθη, Λαμία, Πανιώνιο και Λεβαδειακό, κάτι που αναμφισβήτητα αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Ο Χιμένεθ τον ήθελε από την περσινή σεζόν

Ο Αλμπάνης μπορεί να μην βρισκόταν στην περσινή πρωταθληματική σεζόν της ΑΕΚ του Χιμένεθ, ωστόσο ο Σεβιγιάνος κόουτς γνώριζε πολύ καλά την αξία του. Άλλωστε η μεταγραφή του από τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ένωση είχε κλείσει ουσιαστικά πριν το τέλος της σεζόν, δηλαδή πριν την αποχώρηση του Χιμένεθ από τον πάγκο. Μάλιστα, ο 55χρονος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη με τον ΟΦΗ τόνισε πως είχε μιλήσει για την περίπτωσή του με τη διοίκηση της ΑΕΚ από πέρυσι καθώς αποτελούσε έναν ποδοσφαιριστή που του άρεσε. Ο Χιμένεθ, λοιπόν, γνωρίζει το ταλέντο του Αλμπάνη, τι μπορεί να προσφέρει και δεδομένα είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να του δίνει τις ευκαιρίες που πρέπει. Ο ίδιος ο 24χρονος εξτρέμ αρκεί να συνεχίσει από τη δική του μεριά να της αρπάζει, όπως το έχει κάνει στα δύο τελευταία παιχνίδια που πέρασε ως αλλαγή. Και τότε τα καλύτερα θα είναι μπροστά του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα