O ΠΑΟΚ των μεγάλων ρεκόρ είναι εδώ!

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
O ΠΑΟΚ των μεγάλων ρεκόρ είναι εδώ!

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης αφού είδε να λιώνει η καραμέλα περί τύχης και καλύτερου ποδοσφαίρου, στέκεται στην αήττητη πορεία του ΠΑΟΚ προς τον τίτλο, σπάζοντας κάθε ρεκόρ στο διάβα του!

Επιστροφή χρημάτων* στο Αλαβές - Λεβάντε και σούπερ αποδόσεις στη Πριμέρα Ντιβισιόν από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο ΠΑΟΚ έγραψε με χρυσά γράμματα ιστορία απέναντι στον Ολυμπιακό, αποδεικνύοντας στο γήπεδο ποια είναι η καλύτερη ομάδα (και) του φετινού πρωταθλήματος. Γιατί, όπως σωστά επισήμανε ο αρχιτέκτονας του «ασπρόμαυρου» θριάμβου, Ραζβάν Λουτσέσκου, «δεν πρέπει να ξεχνάμε και την περσινή πορεία μας»!

Το βράδυ της Κυριακής ήταν η ώρα να απομυθοποιηθεί η «καλύτερη ομάδα», αυτή που μόλις βρήκε έναν σοβαρό αντίπαλο στο δρόμο της υποκλίθηκε στην ανωτερότητά του. Έναν αντίπαλο που από το ξεκίνημα της σεζόν, εδώ είκοσι ολόκληρες αγωνιστικές, πάει «τρένο» έχοντας ξεχάσει πότε έχασε τελευταία φορά στο πρωτάθλημα.

Γράφοντας στο G-Weekend για τα πέντε κλειδιά που θα οδηγούσαν τον ΠΑΟΚ στη νίκη, όχι τελικά τόσο εύκολα όπως αυτή καταγράφηκε στο χορτάρι της Τούμπας, είχαμε σταθεί στο σχέδιο του Λουτσέσκου και την προσπάθεια των παικτών του να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό σε λάθη και να εκμεταλλευτεί την αστάθεια και την ανισορροπία που δείχνουν να έχουν οι Πειραιώτες στο μεσοαμυντικό κομμάτι τους. Αυτά γράφαμε γιατί βλέπαμε το πως προσεγγίζει ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου το ντέρμπι. Ενας φίλος του Ολυμπιακού, ο Δημήτρης, διαφώνησε στα σχόλια από κάτω, επιμένοντας όπως και πολλοί ακόμη φίλοι των «ερυθρόλευκων», ότι η διαφορά των έξι βαθμών πριν από την σέντρα, ήταν προϊόν τύχης.

Μετά το τέλος του ντέρμπι δεν ξέρω ποια άποψη έχουν όλοι όσοι πιπίλιζαν την καραμέλα περί «καλύτερης ομάδας», αν και μια γρήγορη ματιά στα σχόλια του αγώνα, μάλλον και οι φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά και των άλλων ομάδων, πλέον, τον έχουν αποδεχθεί. Ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα και το δείχνει το… ταμπλό.

Πάμε και στα ρεκόρ που αν μη τι άλλο έχουν τη δική τους ξεχωριστή αξία και σημειολογία, μετά από έναν τέτοιο θρίαμβο. «Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και βάζει πλώρη όχι απλά για το Πρωτάθλημα, αλλά και για να το κατακτήσει χωρίς ήττα!», έγραψε ο Θάνος Σαρρής λίγο μετά τη λήξη του ντέρμπι, υπενθυμίζοντας σ’ όλους πως έχουν περάσει 55 ολόκληρα χρόνια από το επίτευγμα του Παναθηναϊκού, της μοναδικής ομάδας που έχει κατακτήσει αήττητη ένα πρωτάθλημα Α’ Εθνικής.

** Η ομαδάρα του Λες Σάνον την σεζόν 1972-73 είχε ξεκινήσει αήττητη ως την 19η αγωνιστική και έχασε την 20η αγωνιστική από τον Ολυμπιακό του Γουλανδρή στο αλήστου μνήμης «ντέρμπι του Φακή». Αυτό το ρεκόρ παύει να υφίσταται, πλέον, με τη φετινή ομάδα να μετράει 18 νίκες και 2 ισοπαλίες στις 20 πρώτες αγωνιστικές.

** Ο ΠΑΟΚ έχει ξεχάσει πότε έχασε για τελευταία φορά σε αγώνα πρωταθλήματος. Αισίως έφτασε να μετράει 25 αγωνιστικές, με τελευταία ήττα αυτή από τον Αστέρα Τρίπολης στις 4 Μαρτίου του περασμένου έτους, αν και το σερί καταγράφεται μετά το χαμένο στα δικαστήρια ντέρμπι από την ΑΕΚ.

** Ο ΠΑΟΚ έφτασε να μετράει 24 σερί εντός έδρας νίκες, αν από την εξίσωση αφαιρεθούν τα δύο ντέρμπι που έχασε πέρσι από Ολυμπιακό και ΑΕΚ «στα χαρτιά». Την σεζόν 2017-18 μέτρησε 13 νίκες και σ’ αυτές προστίθενται οι 11 φετινές, ισοφαρίζοντας την επίδοση από τον Νοέμβριο του 1978 ως και τον Φεβρουάριο του 1980 όταν και πάλι μέτρησε 24 σερί νίκες στην Τούμπα, αλλά στο δρόμο του βρέθηκε ο Λίτσας σ’ ένα άλλο αλησμόνητο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Για όλα τα παραπάνω επιτεύγματα, αλλά κυρίως λόγω της πειστικής εμφάνισής του απέναντι στον διεκδικητή του τίτλου, Ολυμπιακό, έχει κάθε δικαίωμα ο κόσμος του να πιστεύει, να ονειρεύεται και να τραγουδάει πως «… και σε πέντε έξι εβδομάδες, θα είμαστε και πρωταθλητές»!

ΥΓ: Έτσι όπως ξεκίνησε το ντέρμπι με το σκορ να είναι στο 2-0 μόλις στο 19ο λεπτό για την σημερινή γενιά των 40αρηδων και των 50αρηδων ΠΑΟΚτσήδων ξύπνησαν αναμνήσεις από το θρίαμβο των Σερρών και τη μεγαλύτερη νίκη του «Δικεφάλου» επί του Ολυμπιακού με 6-1 στις 6 Δεκεμβρίου του 1987. Τότε στο πρώτο εικοσάλεπτο ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει τρία γκολ και αν το σουτ του Σάχοφ δεν έστελνε την μπάλα στο δοκάρι ίσως να ζούσαν και οι νεότεροι μια ανάλογη βραδιά…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.