ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε «ακτίνες»

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε «ακτίνες»

Γιώργος Ντυμένος
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε «ακτίνες»

bet365

Το gazzetta.gr «ακτινογραφεί» την παρουσία των Θεσσαλονικιών στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με 3-1 και το gazzetta.gr «ακτινογραφεί» την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του.
ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ
Δεν χρειάστηκε να κάνει τη «μεγάλη» επέμβαση, πλην ίσως του σουτ που έκανε ο Γκιγιέρμε στο 21' ή νωρίτερα στο φάουλ του Φορτούνη (6'). Με ελάχιστες λανθασμένες εξόδους («βαριά» δύο), στη φάση του γκολ δεν φέρει ευθύνη.
ΜΑΤΟΣ
Είχε περισσότερο στραμμένη την προσοχή του στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Αλλωστε δεν «χρειάστηκε» να βοηθήσει «μπροστά», αφού ο Ζαμπά ήταν εξαιρετικός. Τα πήγε μια χαρά και έβγαλε το ματς χωρίς προβλήματα.
ΚΡΕΣΠΟ
Πάρα πολύ καλός, ζήτημα να έχασε 2-3 «μονομαχίες» (π.χ. από τον Χασάν στο 80' όπου ο Αιγύπτιος πλάσαρε ψηλά άουτ, δείγμα του πόσο ανώδυνες ήταν για τον ΠΑΟΚ όσες δεν «κέρδισε») και κρατάμε το σπριντ που έκανε στο 13', όταν και κάλυψε τον Ποντένσε. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.
ΒΑΡΕΛΑ
Μαζί με τον Κρέσπο «κυριάρχησαν» στην περιοχή τους. Σχεδόν με το απόλυτο σε «κερδισμένες» μονομαχίες, τα «9αρια» του Ολυμπιακού δεν απείλησαν. Η μόνη φορά που «έκατσε» τόσο εκείνος όσο και όλη η άμυνα ήταν στη φάση του γκολ του Ποντένσε στο 87', όπου ο αντίπαλος ακραίος «τρύπωσε» στην περιοχή τους.
ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ
Ηταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 3' και έβαλε τις βάσεις για τη μετέπειτα νίκη του ΠΑΟΚ. Η πλευρά του δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα ανασταλτικά προβλήματα αν και έπαιξαν εκεί πέντε διαφορετικοί «ερυθρόλευκοι» (Τοροσίδης μπακ, στα άκρα βρέθηκαν για λίγο ή πολύ Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Ντίας), πλην 1-2 περιπτώσεων με τον Ντίας. Αντικαταστάθηκε στο 80'.
ΣΑΚΧΟΦ
Αγωνίστηκε για 53' στον άξονα. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός δεν πέρασε «μισή» κάθετη, «αναγκάστηκε» να φέρει τον Ποντένσε εκεί μήπως αλλάξει η εικόνα του (δεν συνέβη), ενώ εκείνος είχε δοκάρι στο 29' και γενικά ήταν πάρα πολύ καλός. Αντικαταστάθηκε και γιατί είχε ήδη κίτρινη κάρτα.
ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ
Οτι ισχύει για τον Σάκχοφ μέχρι το 53', «πιάνεται» για εκείνον για όλο το ματς. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχος (είχε και τον Φορτούνη, αλλά και τον Ποντένσε στον χώρο ευθύνης του) και έκανε πολύ αθόρυβη δουλειά.
ΖΑΜΠΑ
Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ίσως ο κορυφαίος. Σε αυτό το διάστημα έκανε τη σέντρα για το δεύτερο γκολ, στο 17' και στο 34' «έβγαλε» τους Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ αντίστοιχα σε θέση βολής και έκανε πολλές κούρσες. Το κυριότερο ήταν πως ντουμπλάριζε τον Μάτος, βοηθούσε ανασταλτικά, ενώ στο δεύτερο μισό διαχειρίστηκε και εκείνος, όπως έπραξαν οι συμπαίκτες του, σωστά το ματς.
ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ
Επί χάρτου ήταν ένα κλικ πίσω από τον Ακπομ, αλλά σε θέση άμυνας ανέβαινε ψηλά και βοηθούσε στο πρεσάρισμα. Εκανε πάρα πολλά χιλιόμετρα και ήταν εκ των κορυφαίων. Η φάση του δεύτερου γκολ που εκείνος πέτυχε (πατούσε συχνά περιοχή) ξεκίνησε από δικό του «σπάσιμο» μπάλας στον Ζαμπά, ενώ στο 34' ο Σα του είπε «όχι» ώστε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Στο δεύτερο μισό κράτησε μπάλα, βοήθησε και ανασταλτικά και αντικαταστάθηκε στο 84' τόσο γιατί είχε κουραστεί, όσο και για το χειροκρότημα.
ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ
Σε σχέση με τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς της ομάδας του, ήταν εκείνος που φάνηκε λιγότερο. Απώλεσε μεγάλη ευκαιρία στο 17', είχε μία καλή στιγμή στο 54' με κεφαλιά, αλλά ήταν (και) εκείνος εξαιρετικός ανασταλτικά. Εδινε βοήθειες στον Βιεϊρίνια και έτρεξε πολύ.
ΑΚΠΟΜ
Ισως έχει μείνει στην Τούμπα και... τρέχει ακόμη. Πρέσαρε την άμυνα του Ολυμπιακού και τραβιόνταν αρκετά αριστερά, αναγκάζοντας τον Σισέ να τον ακολουθήσει και αυτόματα δημιουργούνταν ρήγματα, που εκμεταλλεύονταν Ζαμπά και Μπίσεσβαρ. Στον τελευταίο έδωσε την κεφαλιά-ασίστ στο δεύτερο γκολ, στο 63' είχε μία πολύ ωραία ατομική ενέργεια και στο 69' έκλεψε την μπάλα από τον Σισέ, συνεργάστηκε με τον Μπίσεσβαρ, σκόραρε, όμως το γκολ του ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Στο 83' πήρε ξανά την κατοχή από τον Σενεγαλέζο και τελείωσε μόνος τη φάση, πετυχαίνοντας ένα ωραίο γκολ, το οποίο και δικαιούνταν. Στον 90'+1΄ο Σα του είπε «όχι» σε ακόμη ένα τέρμα.
ΟΛΙΒΕΪΡΑ
Μπήκε στο 53' αντί του Σάκχοφ και βοήθησε αρκετά. Ο άξονας του ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε προβλήματα και έκανε, αυτό που λέμε, την αθόρυβη δουλειά. Οχι κάτι φαντεζί, αλλά ήταν ουσιαστικός.
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Πέρασε στο 80' στη θέση του Βιεϊρίνια και κάλυψε σωστά το αριστερό άκρο της άμυνάς του.
ΠΕΛΚΑΣ
Μπήκε στο 84', έπαιξε λίγο και όταν όλα είχαν κριθεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα