Κάτι «χρωστάνε» Λάζαρος και Βούκοβιτς ενόψει ΠΑΟΚ…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Κάτι «χρωστάνε» Λάζαρος και Βούκοβιτς ενόψει ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το blog του στο gazzetta σε δύο έμπειρους άσους του Ολυμπιακού ενόψει του αυριανού μεγάλου ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη.

Σε κάτι τέτοια ντέρμπι σαν αυτό του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Θεσσαλονίκη, κυρίαρχο ρόλο παίζουν συνήθως οι πιο έμπειροι παίκτες. Και δύο από τους πιο έμπειρους παίκτες του Ολυμπιακού, για την ακρίβεια οι δύο από τους τέσσερις, μαζί με τον Τοροσίδη και τον Νάτχο, είναι ο Λάζαρος στα 32 του κι ο Βούκοβιτς στα 30 προς 31 του.

Λογικό λοιπόν είναι ο Ολυμπιακός να ποντάρει στην πείρα των διεθνών αυτών άσων του, καθώς άλλωστε ο ΠΑΟΚ κύρια στην εμπειρία κάποιων δικών του παικτών στηρίζεται (Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Μπίσεσβαρ είναι από 30 έως 33 ετών!). Επιπλέον δε, ο Λάζαρος κι ο Βούκοβιτς νομίζω ότι χρωστάνε στον Ολυμπιακό μία πολύ καλή εμφάνιση αύριο στην Τούμπα!

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «Eye of Hathor» έφτασε στη Vistabet.gr!

Ο Λάζαρος γιατί στα τρία ντέρμπι του α΄ γύρου, κόντρα στις πρώην ομάδες του, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό (!), μόνο τη διαφορά δεν έκανε, αντίθετα με ό,τι περίμεναν όλοι στον Ολυμπιακό. Ιδιαίτερα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ήταν σαν να μην έπαιξε, ενώ με τον ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη αλλαγή και με τον Παναθηναϊκό είχε μπει στο ημίχρονο και τραυματίστηκε μάλιστα, μένοντας δύο μήνες έξω.

Είχε την κακή συγκυρία τότε ο Λάζαρος να πέσουν εκείνα τα παιχνίδια, και ιδίως τα δύο πρώτα, στο διάστημα του ντεφορμαρίσματος που είχε, εκεί γύρω τέλη Σεπτεμβρίου με τέλη Οκτωβρίου. Ωστόσο, τώρα είναι μία καλή εποχή για τον Λάζαρο. ίσως η καλύτερη του με τα «ερυθρόλευκα»! Βάζει γκολ, φτιάχνει γκολ, κερδίζει πέναλτι, βγάζει φρεσκάδα μέσα στους αγώνες και κάνει «γεμάτα» παιχνίδια. Ένα τέτοιο παιχνίδι χρειάζεται από αυτόν η ομάδα και στην Τούμπα. Κάποιο γκολ, κάποια ασίστ, κάποιες ενέργειες που κάνουν τη διαφορά.

Ο Λάζαρος πέρσι είχε βάλει το στίγμα του στην κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ, με τα δύο γκολ του επί του Ολυμπιακού στο 3-2 του ΟΑΚΑ, αλλά και σε άλλες τρεις νίκες της πρώην ομάδας του με 1-0, από δικά του γκολ. Ήδη και φέτος έχει τρεις νίκες του Ολυμπιακού από δικά του κρίσιμα γκολ (με Λεβαδειακό και σε Τρίπολη και Γιάννινα), οπότε περιμένουμε να κάνει το ίδιο και στα ντέρμπι. Όπως π.χ. πέρσι στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, που είχε δώσει την ασίστ στον Αραούχο για το καθοριστικό 1-0.

Ο Βούκοβιτς «χρωστάει» κι αυτός «κάτι» στο αυριανό παιχνίδι, αφού η σημερινή βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων οφείλεται σε εκείνο το δικό του απίθανο αυτογκόλ στο μεταξύ τους ντέρμπι του α΄ γύρου στο Καραϊσκάκη, στη φάση που ξεκίνησε από την φοβερή γκέλα του Γιαννιώτη. Αν εκείνο το παιχνίδι έληγε 1-0, όπως κατά κοινή ομολογία έπρεπε να λήξει, τώρα ο Ολυμπιακός θα ισοβαθμούσε με τον ΠΑΟΚ! Κι αν θέλετε να το πάμε πιο μακριά, κι επειδή αγωνιστικά η διαφορά των δύο ομάδων αυτή την στιγμή δεν είναι έξι, αλλά οκτώ βαθμούς, λόγω των μείον δύο του ΠΑΟΚ από πέρσι: αν δεν υπήρχε και το άλλο αυτογκόλ του Βούκοβιτς, στην Ξάνθη κι ο Ολυμπιακός κέρδιζε εκεί 1-0, τώρα ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ θα ήταν ισόβαθμοι, ακόμη κι αν δεν υπήρχε η αφαίρεση των δύο βαθμών…

Ο Σέρβος είναι ο αμυντικός που έχει εμπιστευθεί περισσότερο από κάθε άλλο ο Πέδρο Μαρτίνς. Τον έχει βασικό σε 25 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και μόνο όταν κάνει ροτέϊσον τον έχει εκτός, συνήθως στα πιο εύκολα παιχνίδια. Ο Βούκο κάνει πραγματικά μία καλή σεζόν, βοηθάει την ομάδα, έχει σημειώσει και ορισμένα πολύτιμα γκολ (όπως στο τελευταίο λεπτό στο Περιστέρι και εκείνο στην Ξάνθη, με το οποίο ισοφάρισε το αυτογκόλ του, ενώ ήταν μέσα και στο πρώτο γκολ επί της Μίλαν.

Αλλά, κακά τα ψέματα, έχει δημιουργήσει και μεγάλη ζημιά με τα τρία (!) αυτογκόλ που έχει σημειώσει. Και δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για ατυχία. Ούτε ήταν ατυχία το αυτογκόλ του Μπουχαλάκη την Τετάρτη στη Λαμία, ήταν αδεξιότητα κι επιπολαιότητα. Όπως και στα αυτογκόλ του Βούκοβιτς, ιδίως στην Ξάνθη και στα Γιάννινα, ήταν θέμα μεγάλης χαλαρότητας και έλλειψη συγκέντρωσης. Άρα, αν μη τι άλλο ο Βούκοβιτς πρέπει αύριο να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι.

Ένας συγκεντρωμένος κι αποφασιστικός από το πρώτο λεπτό Βούκοβιτς, μπορεί να είναι πολύ μεγάλη ιστορία για τον Ολυμπιακό σε αυτό το παιχνίδι. Το ίδιο κι ένας ορεξάτος, ομαδικός και έτοιμος ψυχολογικά Λάζαρος…

Άσχετο: Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε ύμνους για τον Ισπανό διαιτητή που επέλεξε ο Μέλο Περέϊρα. Μακάρι να δικαιωθεί ο προπονητής του Ολυμπιακού και να δούμε μία διαιτησία χωρίς λάθη. Εγώ, πάντως, έχω τις αμφιβολίες μου, έχοντας δει τον Χιλ Μανθάνο πέρσι στο ΑΕΚ-Κλαμπ Μπριζ (3-0) να σφυρίζει τόσο πολύ την έδρα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.