Θα χρειαστεί το κλικ παραπάνω για το πρώτο μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Θα χρειαστεί το κλικ παραπάνω για το πρώτο μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία πρώτη προσέγγιση του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Κίεβο - Ρόμα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει αρκετά και σημαντικά διπλά κατά τη φετινή σεζόν. Τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη.

Πέρασε νικηφόρα από το Χαριλάου, από το Περιστέρι, από την Τρίπολη, από τη Ν. Σμύρνη, από τα Γιάννινα, αλλά κι από τη Λουκέρνη και το Λουξεμβούργο-να θυμίσω ότι στο σπίτι της Ντουντελάνζ έφερε ισοπαλία η Μπέτις και κερδισε οριακά η Μίλαν. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός στα πιο δύσκολα παιχνίδια του μακριά από το Καραϊσκάκη ακόμη δεν έχει κερδίσει-και στην Τούμπα την Κυριακή πρέπει να κερδίσει.

Εξίσου αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν τα έχει πάει καθόλου άσχημα σε αυτά ακριβώς τα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια του.

Στην Ιταλία κέρδιζε 1-0 τη Μίλαν μέχρι το 70’, οπότε και ξαφνικά και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού δέχθηκε τρία γκολ μέσα σε δέκα λεπτά για το τελικό 1-3.

Στην Ισπανία έχασε 0-1 από την Μπέτις, έχοντας ένα έξοχο α΄ ημίχρονο, στο οποίο άξιζε να προηγείται αυτός στο σκορ, ενώ στο 90’ ο Σισέ για λίγο δεν ισοφάρισε.

Στο ΟΑΚΑ έφερε 1-1 με την ΑΕΚ, ισοφαριζόμενος στο 90’ και χάνοντας την ευκαιρία του πρωταθλήματος με τον Φετφατζίδη στο 94’ για το 1-2.

Στην Αγγλία με την Μπέρνλεϊ έκανε ίσως το χειρότερο του παιχνίδι από πλευράς εμφάνισης, αλλά και πάλι για ελάχιστα δεν έφερε καλύτερο αποτέλεσμα από το 1-1, αφού ισοφαρίστηκε στο 86’.

Ουσιαστικά σε όλα τα παιχνίδια του αυτά ο Ολυμπιακός για ένα κλικ δεν πήρε το κάτι παραπάνω, που άξιζε και με τη Μίλαν και με την Μπέτις και με την ΑΕΚ. Αυτό το ένα κλικ παραπάνω πρέπει να βρει στην Τούμπα, αν θέλει να νικήσει και να γίνει διεκδικητής του τίτλου με σοβαρές πιθανότητες.

Κατ΄ αρχάς, πρέπει να αποφύγει να δεχθεί γκολ, κάτι στο οποίο απέτυχε με Μίλαν, Μπέτις, ΑΕΚ, Μπέρνλεϊ. Εύκολο δεν είναι, ιδίως αν σκεφθούμε ότι δεν έχει κρατήσει το μηδέν και σε αρκετά ακόμη εκτός έδρας παιχνίδια του (Λουκέρνη 3-1, Ατρόμητο 2-1, ΠΑΣ 2-1, Ξάνθη 1-1, ΟΦΗ 0-1, Λαμία 3-3). Ο δε ΠΑΟΚ φέτος μέσα στην Τούμπα δεν σκόραρε μόνο με την Τσέλσι (0-1) και την Βίντι (0-2). Αλλά αν θέλει ο Ολυμπιακός το διπλό, πρέπει να κρατήσει το μηδέν.

Ειδάλλως, πρέπει να γίνει πολύ πιο επικίνδυνος, αλλά και αποτελεσματικός επιθετικά. Διότι, ακόμη κι ένα γκολ να φάει, μετά πρέπει να βάλει δύο. Κάτι που δεν έκανε σε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια με Μίλαν, Μπέτις, ΑΕΚ, Μπέρνλεϊ. Και δεν το έκανε, πολύ απλά γιατί δεν ήταν τόσο αποφασιστικός όσο θα έπρεπε. Οι τελικές του δεν ήταν λίγες: 12 στην Αγγλία, 11 στην Ιταλία, 10 στην Ισπανία και οκτώ στο ΟΑΚΑ. Σύνολο 41, άρα δέκα ανά ματς. Το πρόβλημα ήταν από τις 41 μόνο οι 11 ήταν εντός εστίας, πολύ λίγες…Γιατί ακριβώς έλειπε η αποφασιστικότητα στην καλή τελική.

Είναι αυτό το ένα κλικ παραπάνω, για το οποίο γράφω. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να πάει σε αυτό το κλικ, εάν θέλει να πάρει αποτέλεσμα στην Τούμπα. Το καλό είναι ότι βρίσκεται σε ένα καλό φεγγάρι και η αυτοπεποίθηση των παικτών του είναι σε άλλο επίπεδο.

Μόνο που και ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν παίζει στην Τούμπα με ελληνικές ομάδες, καθώς πέρσι και φέτος σε 29 αγώνες για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο έχει 28 νίκες και μία ισοπαλία, με τον Άρη 1-1 (δεν βάζω τα περσινά ματς με Ολυμπιακό, που δεν έγινε και με ΑΕΚ, που δεν ολοκληρώθηκε). Βέβαια, παίρνει και πέναλτι αβέρτα (οκτώ) και συνήθως σε πολύ κρίσιμα σημεία δύσκολων αγώνων του…

Ασφαλώς δεν είναι στα υπέρ του Ολυμπιακού και τα αποτελέσματα που έχει τα τελευταία χρόνια στα εκτός έδρας ντέρμπι, με έξι ήττες (από ΠΑΟΚ μία, ΠΑΟ δύο και ΑΕΚ τρεις), μία ισοπαλία (φέτος στην ΑΕΚ) και μία νίκη (στην ΑΕΚ, για το Κύπελλο, αλλά με αποκλεισμό).

Ας προσέξουμε, όμως, ότι τα τελευταία του διπλά σε ντέρμπι ήταν στην Τούμπα, το ένα ακριβώς πριν τρία χρόνια, αρχές Μαρτίου 2016, το 2-1 του Κυπέλλου (που διακόπηκε στα τελευταία λεπτά) και το άλλο Οκτώβρη του 2015, το 2-0 του πρωταθλήματος.

Ο χρόνος περνάει, κανείς δεν τους ξεχνάει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.