Ο Πανιώνιος είναι η δύσκολη επιλογή

Θοδωρής Βασίλης
Ο Πανιώνιος είναι η δύσκολη επιλογή

bet365

Κατάθεση ψυχής, αυταπάρνηση, και μια νίκη από αυτές που μόνο ο Πανιώνιος έχει συνηθίσει, ακόμα και αν το πιθανότερο είναι να μην του αποφέρει κάτι στο τέλος. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ατρόμητος - ΑΕΚ και σούπερ αποδόσεις στο Κύπελλο Ελλάδας από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η φετινή σεζόν για τον Πανιώνιο και όπως εξελίσσεται είναι περίεργη και όχι σίγουρα προς τα μπρος. Τόσο στο αγωνιστικό αφού το καλοκαιρινό πλάνο απέτυχε, όσο και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα αφού διάφορα περιστατικά έχουν βγάλει στην επιφάνεια ένα κλίμα εσωστρέφειας αλλά και γκρίνια από μερίδα του κόσμου.

Ο Πανιώνιος είναι ένας ιδιαίτερος σύλλογος. Ξεχωριστός αλλά και πολύ δύσκολος. Το δύσκολο σε αυτή την πόλη είναι να είσαι Πανιώνιος, και ειδικά αν δεν είσαι Νεοσμυρνιώτης ή δεν είναι οι παππούδες σου από την Σμύρνη. Πανιώνιος όμως γίνεσαι γιατί σε αυτό τον σύλλογο βρίσκει κανείς το νόημα της ζωής. Πολλές λύπες και λίγες αλλά αληθινές χαρές. Μια τέτοια αληθινή χαρά ήταν το χθεσινό ματς με τον ΠΑΟΚ.

Θα πει κανείς και τι έγινε, τι κατάφερε χθες ο Πανιώνιος. Πήρε μια νίκη στο 90' κόντρα σε μια ομάδα που έπαιξε με πολλές αλλαγές με το μυαλό στο σημαντικότερο ματς της σύγχρονης της ιστορίας, αφού με νίκη παίρνει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 34 ολόκληρα χρόνια.

Και όμως σημασία δεν έχει η νίκη αυτή καθεαυτή, άλλωστε το 2-1 πάλι φαβορί έχει τον ΠΑΟΚ ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας και της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά ο τρόπος.

Είναι η αυταπάρνηση και η κατάθεση ψυχής από τους παίκτες του Άκη Μάντζιου. Για μια ομάδα που μόλις δύο μέρες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου κατάφερε να εξασφαλίσει ενημερότητα για να μπορέσει να αποκτήσει 1-2 παίκτες που θα δώσουν ανάσες σε ένα λειψό ρόστερ, με τους ίδιους παίκτες εδώ και τρεις μήνες να τραβάνε κουπί (σε συνάρτηση και με τις αποχωρήσεις αλλά και τους τραυματισμούς) καταλαβαίνει κανείς πως η νίκη με ανατροπή κόντρα σε μια ομάδα που μόνο ο Ολιβέιρα κοστίζει τρεις και τέσσερις φορές παραπάνω από όλο τον Ιστορικό μαζί δείχνει την σπουδαιότητα της επιτυχία.

Και αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας είναι ο Άκης Μάντζιος. Ένας άνθρωπος που έχει γράψει την δική του ιστορία στον σύλλογο. Ένας άνθρωπος που δεν δίστασε να πει το ναι στον Νίκο Ζαμάνη όταν η ομάδα είχε βρεθεί στα τάρταρα μετά το καταστροφικό πέρασμα του Ζοσέ Ανιγκό.

Παρότι η ομάδα δεν ήταν δικιά του και οι παίκτες δεν ήταν επιλογές του, με την βαθμολογική θέση και την πιθανότητα του κινδύνου του υποβιβασμού να ελλοχεύει, ο ίδιος σήκωσε μανίκια
δούλεψε και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα ήρθαν.

Το πιο πιθανό είναι ότι στον επαναληπτικό της Τούμπας ο ΠΑΟΚ να κάνει την ανατροπή (αν και μια ομάδα που μπορεί να κάνει το μπαμ είναι ο Πανιώνιος) και να πάρει την πρόκριση. Αυτό όμως ελάχιστη σημασία έχει για τους «κυανέρυθρους» και τον κόσμο του. Άλλωστε δεν είναι οι εφήμερες χαρές που γαλούχησαν και δημιούργησαν αυτή την αγάπη για αυτό τον σύλλογο.

Ο Πανιώνιος είναι όπως η ζωή. Με πολλές ανηφόρες και εναλλαγές. Με μεγάλο υψόμετρο και πολλά εμπόδια. Γι αυτό και όταν φτάνεις στην κορυφή αισθάνεσαι ότι έχεις πετύχει το ευζήν. Γιατί η μαγεία της ζωής είναι το ταξίδι και το ταξίδι αυτό στο προσφέρει απλόχερα αυτός ο σύλλογος. Και το χθεσινό ματς ήταν ένα τέτοιο ταξίδι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα