Χιμένεθ: Ο mister των ντέρμπι και το πνεύμα του νικητή

Χιμένεθ: Ο mister των ντέρμπι και το πνεύμα του νικητή

Δημήτρης Βέργος
Χιμένεθ: Ο mister των ντέρμπι και το πνεύμα του νικητή

bet365

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε στην ΑΕΚ και το gazzetta.gr καταγράφει τι μπορεί να περιμένει η Ένωση από την τρίτη θητεία του στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Επιστροφή χρημάτων* στο Πανιώνιος - ΠΑΟΚ και σούπερ αποδόσεις στο Κύπελλο Ελλάδας από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε... Μια φράση που ταιριάζει, θα έλεγε κανείς, «γάντι» στη σχέση της ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός κόουτς θα άφηνε τον περασμένο Μάιο την ομάδα για να επιστρέψει στην πατρίδα του λόγω του οικογενειακού προβλήματος που αντιμετώπιζε. Η ΑΕΚ, ωστόσο, ήταν πάντα στην καρδιά του και ο ίδιος το ήξερε πως κάποια στιγμή θα επέστρεφε ξανά. Βέβαια ούτε εκείνος θα μπορούσε να φανταστεί πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε τόσο σύντομα από τη δεύτερη θητεία του στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Η δεύτερη άκρως επιτυχημένη παρουσία του στην ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ τον Ιανουάριο του 2017 είχε επιστρέψει στην ΑΕΚ για να βάλει σε τάξη τη χαώδη κατάσταση που επικρατούσε τότε στην ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι. Και όχι μόνο την έβαλε, αλλά πέτυχε στο 100% μιας και στη συνέχεια οδήγησε ξανά την Ένωση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στο Europa League, και φυσικά την επανέφερε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος κατακτώντας τον τίτλο μετά από 24 χρόνια.

Το... refuse to lose της ΑΕΚ του Χιμένεθ

Αυτό που ουσιαστικά θέλει η ΑΕΚ από τον Χιμένεθ είναι να δώσει ξανά στην ομάδα το πνεύμα του νικητή που τη διακατείχε την περσινή σεζόν. Το... γυαλισμένο μάτι, που ακόμα και στα δύσκολα αρνιόταν να χάσει. Η περσινή πρωταθληματική ΑΕΚ του Χιμένεθ ακόμα και όταν τα πράγματα ζόριζαν, είχε τον τρόπο να στέκεται όρθια, να κάνει ανατροπές και στο τέλος να πανηγυρίζει. Αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό που είχε ξεθωριάσει και ο Ισπανός τεχνικός έχει τον τρόπο να το επαναφέρει.

Ο άνθρωπος των ντέρμπι

Επίσης αυτό που έλειπε από την ΑΕΚ με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο ήταν το know-how των ντέρμπι και γενικότερα των μεγάλων αγώνων. Η ΑΕΚ φαινόταν να το είχε χάσει καθώς εκτός από τις ευρωπαϊκές νίκες τον Αύγουστο που οδήγησαν την ομάδα στο Champions League, η Ένωση δεν είχε κάποιο άλλο μεγάλο αποτέλεσμα μέσα στη σεζόν. Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν ο... mister των ντέρμπι μετρώντας στη δεύτερη θητεία του στους κιτρινόμαυρους σε 13 ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, 10 νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Την περσινή σεζόν μάλιστα στα έξι μεγάλα παιχνίδια της ΑΕΚ στη Super League πήρε πέντε νίκες, κάτι που αποτέλεσε κλειδί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έφερε την ευρωπαϊκή αύρα στην ΑΕΚ

Ο Χιμένεθ, όπως προαναφέραμε, ήταν εκείνος που επανέφερε την ΑΕΚ σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο Europa League. Κάτι που ήταν ιδιαιτέρως σημαντικό για το στάτους του συλλόγου. Μάλιστα, ο Ισπανός κόουτς έβαλε τις βάσεις για το ευρωπαϊκό ρεκόρ της ομάδας με τους 14 σερί αήττητους ευρωπαϊκούς αγώνες. Από την πρόκριση επί της Κλαμπ Μπριζ, το μεγάλο αποτέλεσμα με τη Μίλαν στο Σαν Σίρο, μέχρι και την παραλίγο πρόκριση επί της Ντιναμό Κιέβου πριν έρθει στη συνέχεια ο Μαρίνος Ουζουνίδης για να ολοκληρώσει το ρεκόρ με τα αποτελέσματα και τις προκρίσεις επί των Σέλτικ και Βίντι, βάζοντας την ΑΕΚ στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Το συμβόλαιο και η προοπτική της Αγιά Σοφιάς

Ο Μανόλο Χιμένεθ συμφώνησε για τον επόμενο ενάμιση χρόνο, προκειμένου να προσπαθήσει να σώσει οτιδήποτε από τη φετινή σεζόν και να δημιουργήσει τη νέα ομάδα από του χρόνου προκειμένου η ΑΕΚ να πρωταγωνιστήσει και πάλι. Η οψιόν που θα υπάρχει στο συμβόλαιό του με την ΑΕΚ θα του δίνει τη δυνατότητα να μπει μαζί με την ομάδα στην Αγιά Σοφιά. Και αν όλα μέχρι εκείνη τη στιγμή πάνε καλά, τότε αυτό θα είναι το ιδανικό σενάριο για έναν άνθρωπο που αγαπάει την ΑΕΚ όσο και τη Σεβίλλη, νιώθοντας την Αθήνα δεύτερο σπίτι του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα