Τρέλα για νίκη, για πρωτάθλημα, για μεταγραφές και όχι μόνο…

Τρέλα για νίκη, για πρωτάθλημα, για μεταγραφές και όχι μόνο…

Τρέλα για νίκη, για πρωτάθλημα, για μεταγραφές και όχι μόνο…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όσα έγιναν χθες στην Τούμπα, σε μία από τις πιο δύσκολες νίκες του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, αναφέρεται σε όσα με υπερβολή σχολιάστηκαν, αλλά και στα όσα επίσημα ειπώθηκαν στο Καραϊσκάκη. Οι μεταγραφές είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Ίντερ - Λάτσιο με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Τι γίνεται; Μιλάμε για πολύ μεγάλη ΠΑΟΚτσήδικη τρέλα που όσο περνούν οι μέρες τόσο και μεγαλώνει. Χθες φθάσαμε σε πολύ υψηλά επίπεδα…

Κατ’ αρχάς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει το 17ο παιχνίδι του στα 18 που έχει δώσει για το πρωτάθλημα. Είναι αλήθεια ότι έφθασε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στην γκέλα. Έχει μία απώλεια με τον Ατρόμητο και τώρα θα είχε τη δεύτερη με τον ΠΑΣ! Ο Σφιντέρσκι όμως και η ψυχραιμία των πιο έμπειρων της ομάδας, «έσωσαν» δύο βαθμούς.

Κόντρα στο γενικό κλίμα τρέλας, αλλά και στον εκνευρισμό που επικράτησε, θέλω να εκφράσω μία άλλη άποψη για όσα έγιναν χθες στην Τούμπα. Κατανοώ την τρομακτική ένταση όλων όσων συμμετείχαν στο ματς. Είναι σαφώς πολύ δύσκολο να εκφραστείς για ένα παιχνίδι που σε οδηγεί στους 500 σφυγμούς, λίγα λεπτά αφού αυτό τελειώσει. Τώρα όμως που πέρασαν ώρες, ας είμαστε πιο ψύχραιμοι…

Δεν γίνεται λοιπόν η μισή προκατειλημμένη Ελλάδα, να κατηγορεί τον ΠΑΣ ότι «κάθισε» και έχασε από τον ΠΑΟΚ (έστω και αν οι περισσότεροι το έκαναν πριν το ματς) και τελικά στο φινάλε να κατηγορείται ο ΠΑΣ από τους ΠΑΟΚτσήδες, για τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις που έκαναν οι παίκτες του. Ε, δηλαδή τι έπρεπε να κάνει τελικά ο ΠΑΣ στην Τούμπα για να μην κατηγορηθεί από κανέναν; Την κατηγορία παίζουν! Ας είμαστε λογικοί.

Όλα όσα έγιναν χθες στην Τούμπα… γίνονται στο ποδόσφαιρο! Έτσι απλά! Η καλύτερη ομάδα είχε κατοχή 80-20, κυριάρχησε, έκανε 23 τελικές, αλλά κινδύνευσε να φέρει ισοπαλία απέναντι στον αντίπαλο που πέρασε το κέντρο δύο φορές και πραγματοποίησε μία τελική προσπάθεια. Πρώτη φορά το βλέπουμε; Πρώτη φορά βλέπουμε καθυστερήσεις; Πρώτη φορά βλέπουμε τερματοφύλακα όπως ο Βελλίδης, να κάνει οκτώ αποκρούσεις και να καταγράφονται 14 συνολικά επεμβάσεις του; Γίνονται αυτά…

Παρά τα όσα έγιναν λοιπόν, ο ΠΑΟΚ είχε την ψυχραιμία να ψάξει με όσο πιο ποδοσφαιρικό τρόπο γίνονταν το νικητήριο γκολ. Κάπως έτσι στο 87΄ ο Μάτος «πατάει» περιοχή, ο Ελ Καντουρί τον βλέπει από τα 30 μέτρα, τον βρίσκει και ο Βραζιλιάνος που πήρε… μισό γκολ από τον Μαροκινό, δίνει το άλλο μισό στον Σφιντέρσκι ο οποίος είναι στην κατάλληλη θέση. Όλοι αυτοί έχουν ρόλο στον ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου τους έχει κάνει ομάδα που συνήθως ξεπερνάει κάθε δυσκολία, καταφέρνοντας αυτό το 17/18 στην Ελλάδα.

Στο κάτω-κάτω, μέσα σε ένα μαραθώνιο θα έρθουν εύκολες νίκες, θα έρθουν και ψυχοφθόρες δοκιμασίες όπως η χθεσινή…

- Για όσους βγάζουν κόμπλεξ με την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και το 17/18 επιχειρώντας να μειώσουν αυτή την πορεία, βλέπουμε στο τέλος πώς ξεφτιλίζονται. Δηλαδή τι να ασχοληθείς και τι να σχολιάσεις με όσους βγάζουν τον ΠΑΟΚ ευνοημένο φέτος από τη διαιτησία; Σε οριακή φάση ο ΠΑΟΚ, αδικήθηκε ΚΑΙ χθες! Γκολ οφσάιντ έβαλε ο αντίπαλος! Από εκεί και πέρα υπάρχει δεύτερη κίτρινη στο πρώτο πέναλτι. Αργότερα τον Βαρέλα τον γκρεμίζει ο Γιάκος πριν το 2-1. (Οι άλλες 20 φάσεις που αδικήθηκε φέτος ήταν πιο κραυγαλέες).

Εδώ χθες κάποιοι για την πρώτη ανατροπή Άκπομ, παρουσίαζαν φωτογραφία άλλης φάσης, για να δείξουν ότι η ανατροπή έγινε εκτός! Για γέλια και για κλάματα…

Τέλος πάντων, τι να σχολιάσεις για όσους θεωρούσαν «τελειωμένα» τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ; Στο τέλος-τέλος απολαμβάνεις την κλάψα αυτή και γελάς με το κατάντημα...

* Αφήνουμε λοιπόν όσα έγιναν και όσα συζητήθηκαν στην Τούμπα και πάμε στο Καραϊσκάκη. Για ένα ματς Ολυμπιακός-ΑΕΛ που τελείωσε με 4-0 και… όχι με 2-1 στο 88΄. Γι’ αυτό το παιχνίδι λοιπόν, δεν έχουμε θεωρίες και ψέματα. Δεν έχουμε… λόγια του αέρα. Ο πρόεδρος των ηττημένων καταγγέλλει την ομάδα του για την απόδοσή της, η οποία προήλθε και από τις παράξενες επιλογές του προπονητή της. Αυτή η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή για να περάσει έτσι, όπως είναι και σοβαρό το ότι η ΑΕΛ χτυπάει τα ματς με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και όχι με τον Ολυμπιακό. Δεν το λέω εγώ, το λέει ο πρόεδρος της ΑΕΛ.

* Ο ΠΑΟΚ φέρνει άλλη μία χαφάρα, έναν παίκτη της Πόρτο με πολύ μεγάλη ποιότητα. «Πες μου τα χαφ σου να σου πω τι ομάδα έχεις…» λέγεται και πραγματικά ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο. Έτσι όπως πάει το πράγμα, θα έχει τρομερό ενδιαφέρον ποιοι τελικά θα μείνουν για τα επόμενα χρόνια.

* Ο Σαββίδης φέρνει τελικά και τον Ίνγκασον! Απίστευτη κίνηση, πάρα πολύ μεγάλη με έναν πανέξυπνο αλλά και δυναμικό αμυντικό που έρχεται άμεσα να πλαισιώσει το τρομερό δίδυμο Βαρέλα-Κρέσπο. Ο ΠΑΟΚ δυναμώνει σε απίστευτο βαθμό, με ΠΡΩΤΟ και ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μετά την αλλαγή και βελτίωση της ομάδας, για να κατακτηθούν ακόμη περισσότεροι στόχοι στην πορεία.

* Η υπόθεση Τζήλου βρίσκεται σε φάση εξιχνίασης. Δεν τελείωσε. Πώς να τελειώσει όταν οι φυσικοί αυτουργοί είναι τέσσερις και οι διώξεις μόλις δύο; Και φυσικά καμία τέτοια υπόθεση δεν τελειώνει, αν οι αρχές δεν φθάσουν στους ηθικούς αυτουργούς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.