Αφήστε τον Άρη λίγο στην ησυχία του!

Αφήστε τον Άρη λίγο στην ησυχία του!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Αφήστε τον Άρη λίγο στην ησυχία του!

bet365

O Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον Αρη, τη νέα του ήττα στο πρωτάθλημα και την συνέχεια στη σεζόν.

Επιστροφή χρημάτων* στο Μίλαν - Νάπολι και σούπερ αποδόσεις στο Coppa Italia από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Όταν αναφέρομαι στον Αρη εννοώ την ομάδα, τους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο , τον τεχνικό διευθυντή, τον φροντιστή τον μασέρ, τον γιατρό.

Όσους δηλ φέρουν στο στήθος το σήμα της ομάδας που εκπροσωπούν στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο πρόεδρος οι παράγοντες το διοικητικό προσωπικό επανδρώνουν και στελεχώνουν την νομική έκφραση της ανώνυμης εταιρίας στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Σημαντική η παρουσία και η συνεισφορά τους αλλά καλό είναι να κατανοήσουμε επιτέλους ότι δεν παίζουν μπάλα.

Αυτοί χτίζουν , αυτοί επανδρώνουν, αυτοί αποφασίζουν και πληρώνουν αλλά η ομάδα ματώνει, ιδρώνει, η ομάδα αφήνει το αποτύπωμα της στον αγωνιστικό χώρο.

Το γιουχάρισμα από μεριάς οπαδών είναι μια μορφή έκφρασης. Δηλώνει την δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση, τον θυμό των φιλάθλων, των οπαδών. Κατανοητό και ως ένα βαθμό απόλυτα σεβαστό. Ο άλλος βλέπει από την κερκίδα την ομάδα να τραυλίζει, να μην αποδίδει λογικό και επόμενο να αντιδράσει.

Δεν ήμουν όμως θιασώτης της άποψης, δεν την ενστερνίστηκα ποτέ μου, ότι αποδοκιμάζοντας την ομάδα, ακόμα και αν έχεις πλήρη και διαμορφωμένη άποψη των δυνατοτήτων της, το πράττεις με σκοπό να στείλεις συγχρόνως και ένα ηχηρό μήνυμα στους διοικούντες.

Ακόμα κι έτσι να είναι, γιατί η δικαιολογημένη οργή των οπαδών κάπου θα πρέπει να ξεσπάσει μετά από σειρά ατυχών αποτελεσμάτων, η αντίδραση για την αντίδραση, βάζοντας τους όλους στον ντορβά, δεν οδηγεί πουθενά. Μόνο στο απόλυτο αδιέξοδο.

Στον Αρη αυτή την δύσκολη περίοδο η ομάδα χρειάζεται ηρεμία. Θα γιουχάρεις μια, θα γιουχάρεις δυο, πέντε, δέκα, το θέμα είναι που θα οδηγήσει όλο αυτό.

Αν πάλι έχεις ανοιχτές διαφωνίες με τους χειρισμούς και τις επιλογές της διοίκησης, τότε άσε την ομάδα απ’ έξω και λύσε τις «διαφορές» σου απευθείας με τους διοικούντες.

Βρες ένα τρόπο πολιτισμένο, ένα τρόπο θεμιτό και προχώρα.

Καμία ομάδα στον πλανήτη ποδόσφαιρο δεν βρήκε τον δρόμο της επειδή οι οπαδοί την πλάκωσαν στις αποδοκιμασίες.

Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν οι αντικειμενικοί παράγοντες που δυσχεραίνουν την επίλυση του προβλήματος.

Χρειάζεται ηρεμία και ψυχραιμία από όλους.

Η ομάδα δείχνει να έχει χάσει τα ίχνη της στον αγωνιστικό χώρο, την αυτοπεποίθηση της , την αποτελεσματικότητα της.

Είναι όμως σχεδόν απίθανο σύμφωνα πάντα με τους νόμους της λογικής μια νεοσύστατη ομάδα να διατηρήσει τις ισορροπίες της όταν έχουν συμβεί τόσα πολλά , σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Να απαξιωθεί ο προπονητής της και να εκδιωχτεί, να απαξιωθούν παίκτες με συνοπτικές διαδικασίες να αναμετρηθεί με ομάδες σαν αυτή , πρώτης γραμμής. σε συνεχόμενα ντέρμπι μετρώντας μόνο ήττες.

Η διαχείριση των κρίσεων είναι μια δύσκολη υπόθεση παγκοσμίως. Στο τομέα αυτό οι ομάδες μας έχουν αποδειχθεί ανεπίδεκτες μαθήσεως. Σιγά να μην αποτελούσε φωτεινή εξαίρεση ο Άρης!

Σε σύγχυση επίσης δείχνει να βρίσκεται ο προπονητής με όλα το επιτελείο του , γεγονός που προκύπτει από τις εμφανίσεις τη ομάδας.

Λίγες οι σωστές αντιδράσεις από τον πάγκο, ακόμα λιγότερες οι εμπνεύσεις και οι νεωτερισμοί.

Λείπουν επίσης οι παίκτες που θα έπαιζαν για τον προπονητή τους και ακόμα πιο σημαντικό ότι απουσιάζουν τα θετικά αποτελέσματα.

Για καλυτέρευση στην απόδοση της ομάδας, ούτε συζήτηση.

Είναι εύκολο να πεις την δεδομένη στιγμή ότι ο Παντελίδης δεν κάνει για τον Άρη. Εύκολο και …πολύ ελληνικό!

Αλλά σίγουρα δεν είναι δίκαιο για ένα προπονητή που ανέλαβε την ομάδα σε περίοδο κρίσης , ένα σύνολο γι’ αυτόν άγνωστο.

Άγνωστα πρόσωπα , άγνωστοι χαρακτήρες , άγνωστες νοοτροπίες.

Δεν μπορείς και δεν επιτρέπεται να του χρεώσεις σχεδόν τα πάντα σε μια ομάδα που δεν είναι δικιά του!

Και τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Να απολυθεί ο Παντελίδης και να έρθει τρίτος κόουτς σε έξι μήνες;;;

Να κάνει τι; Να συνεχίσει από εκεί που δεν… άρχισε ο προηγούμενος.

Δεν έχει καμία λογική να σημαδεύεις πρόσωπα επειδή δεν ξέρεις τι άλλο να κάνεις!

Πόση σοβαρότητα μπορεί να χαρακτηρίζει μια ομάδα που θα πάρει μια τέτοια απόφαση και πως θα φανεί στους παίκτες που επέλεξαν αυτήν την ομάδα για την καριέρα τους;

Ιδιαίτερα σε αυτούς που προστέθηκαν στο ρόστερ στην τελευταία μεταγραφική περίοδο.

Όπως και τι θάρρος και σιγουριά να αντλήσουν όταν από τις πρώτες εμφανίσεις τους βιώνουν την ένταση και τις αποδοκιμασίες.
Αλλά και η διοίκηση δεν δείχνει να λειτουργεί με σύνεση, με καθαρό μυαλό και διορατικότητα.

Η πρόσφατη συνέντευξη τύπου του προέδρου Καρυπίδη, η παραχώρηση της οποίας όπως απεδείχθη , αποφασίστηκε εν θερμώ , φανέρωσε αδυναμίες του προέδρου τόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο, όσο κι σ’ αυτό της διαχείρισης.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να αδειάζεις δημοσίως τον προηγούμενο προπονητή ο οποίος υπήρξε επιλογή σου, ούτε να επιχειρηματολογείς για την απόφαση σου να τον απομακρύνεις επικαλούμενος μαρτυρίες παικτών όσον αφορά την πληρότητα του.

Αν είναι να ανοίξεις περισσότερα θέματα από αυτό που πας να κλείσεις , τότε ο αντικειμενικός σου σκοπός έχει αποτύχει!

Άπαντες στον Αρη αυτή την περίοδο διατελούν εν συγχίσει. Ακόμα κι οι οπαδοί. Δεν ωφελούν ούτε εντάσεις , ούτε πιέσεις για κατάκτηση μια θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη ,ούτε αφορισμοί.

Ας πάρουν όλοι τον χρόνο τους ώστε να κριθούν στο τέλος σωστά με αντικειμενικά κριτήρια .

Το φάρμακο ανεξαρτήτου δοσολογίας λέγεται υπομονή. Θα ισχυριστούν κάποιοι και δικαιολογημένα ότι με την «Υπομονή» καριέρα έκαναν μόνο ο Μπιθικώτσης με την Αλίκη Βουγιουκλάκη!

Σωστό, αλλά είναι προτιμότερη και σοφότερη η υπομονή από το να διορθώνεις τα λάθη σου με λάθη!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!