Με χέρια και με πόδια…

Με χέρια και με πόδια…

Με χέρια και με πόδια…

bet365

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για μία ακόμη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ και για το πώς αντιμετωπίζονται διάφορες φάσεις στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Υπάρχει και κάτι διαιτητικό.
Ο ΠΑΟΚ λοιπόν ξανακέρδισε την ΑΕΚ στο μπάσκετ. Η ομάδα του Παπαθεοδώρου κέρδισε μόνο με εννιά πόντους την πανάκριβη ΑΕΚ και αυτό συνέβη για έκτη φορά στα τελευταία εφτά παιχνίδια. Την «έχει» την ΑΕΚ εδώ και καιρό ο ΠΑΟΚ και αυτό αποδείχθηκε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. (Όποτε τέλος πάντων οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην ίδια κατηγορία…).

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ σε αγώνα όπου κατά την μεγαλύτερη διάρκεια επικρατούσε με διαφορές άνω των 15 πόντων.

Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε παρά το ότι ΚΑΙ σε αυτό το παιχνίδι οι βολές ήταν 18-38! Παρά το ότι η ΑΕΚ κυνηγούσε και πίεζε σε όλο το ματς ακόμη και σε όλο το γήπεδο! (Στα τελευταία τρία ματς στο κλειστό του ΠΑΟΚ η ΑΕΚ έχει εκτελέσει περίπου 120 βολές! Τα έχασε πανηγυρικά και τα τρία!)

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε παρά το ότι ο Γκος έβαλε μόνο δύο πόντους!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε παρά το ότι δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου ο πολύ καλός Τζαμάλ Τζόουνς!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με κορυφαίο τον Χάτσερ! Αυτόν που διαδόθηκε ( όλως τυχαίως μετά το Φουενλαμπράδα-ΑΕΚ) ότι θέλουν οι Ισπανοί!!

Αυτό όμως ήταν ένα απλό ματς πρωταθλήματος. Αυτά που έπονται σε κύπελλο και Ευρώπη, είναι ακόμη σημαντικότερα.

* Σήμερα ο ΠΑΟΚ παίζει ποδόσφαιρο κόντρα σε μία από τις ομάδας που «καίγονται» για να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις. Αυτό θα είναι ένα χαρακτηριστικό του φετινού πρωταθλήματος. Οι «μεγάλοι» που συνήθως κάνουν σερί στην τελική ευθεία, φέτος θα βρουν απέναντί τους περισσότερες ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

* Πάμε και στο χέρι Μάνταλου χθες στη Νέα Σμύρνη, σε φάση που στιγματίζει το φετινό πρωτάθλημα… Τι, όχι;

Δεν αναφέρομαι τόσο στο γεγονός, στο λάθος του Ευαγγέλου που έτσι και αλλιώς στη Νέα Σμύρνη χάνει την όρασή του όπως αποδείχθηκε και πέρυσι στο απίστευτο Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-4…

Αυτά που στιγματίζουν το ποδόσφαιρο και τον χώρο μας, είναι όσα ακολούθησαν. Είδατε ΕΡΤ; Είδατε πρωτοσέλιδα; Είδατε σχόλια αντικειμενικών και όχι μόνο;

Θυμάστε τι έγινε με τον Βιεϊρίνια και την εσκεμμένη προσπάθεια να πλήξουν τον ΠΑΟΚ μετά το Λαμία-ΠΑΟΚ; Δείτε και τώρα με την ανάλογη προσπάθεια… μην τυχόν μειωθεί η ΑΕΚ.

Για να γίνει περισσότερο αντιληπτό:

Ο Βιεϊρίνια για εκείνη τη φάση κατηγορήθηκε! Τι έπρεπε να κάνει; Να πάρει την μπάλα να την στήσει στο πέναλτι που στο κάτω κάτω κανείς δεν ήξερε αν θα μετατρέπονταν σε γκολ;

Τον Μάνταλο σήμερα ποιος τον «ακουμπάει» για το ότι πήρε την μπάλα με αυτό τον τρόπο, σκόραρε, διαμόρφωσε αποτέλεσμα και έφυγε πανηγυρίζοντας;

Τότε ο Λουτσέσκου χωρίς ερώτηση παραδέχθηκε το λάθος της φάσης και την εύνοια του ΠΑΟΚ; Τώρα; Ποιος και που μίλησε; Ποιος ασχολήθηκε με όσους δεν είπαν κουβέντα;

Δείτε την έκταση που πήρε εκείνη η φάση και δείτε τώρα τι (δεν) συμβαίνει…

Αναρωτηθείτε: Πόσο τυχαίο είναι αυτό που γίνεται επικοινωνιακά σε βάρος του ΠΑΟΚ και πόσο καλά προστατεύονται οι άλλοι;

Όλα αυτά σε ένα πρωτάθλημα όπου (ξαναγράφω) όλοι ευνοούνται και όλοι αδικούνται και όχι όπως τα περασμένα χρόνια όπου ευνοούνταν συστηματικά και εσκεμμένα βάσει σχεδίου, ο ένας και οι φίλοι του.

Σε ένα πρωτάθλημα βέβαια, όπου για πρώτη φορά στα χρονικά, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ με τις 15 νίκες σε 16 αγώνες, είναι ξεκάθαρα ο πιο αδικημένος με 14-15 μεγάλα λάθη σε βάρος του σε 8-9 από τα ματς που έχει δώσει. Θέλει κανείς να τα βάλουμε κάτω και να θυμηθούμε φάσεις;

* Όσον αφορά στον Ολυμπιακό… Γελάει με όσα υποστηρίζει, ακόμη και το δοκάρι που ήταν δίπλα στο χέρι του Μανιάτη στον τελικό κυπέλλου! Μπορεί να έχουν μία κάποια αξία όσα υποστηρίζουν, μόνο όταν τελειώσουμε οριστικά με τα κατηγορητήρια που εκκρεμούν από την εποχή της Οργάνωσης, τότε που το ποδόσφαιρο παίζονταν μόνο για έναν.

Και κάτι άσχετο: Με την υπόθεση του Τζήλου τι γίνεται; Ποιοι άραγε να εμπλέκονται; Ποιων τα τηλέφωνα «ανοίγουν»;

Άσχετος με τα παραπάνω και ειδικά με το χέρι του Μανιάτη που στιγμάτισε μία ολόκληρη εποχή στο ποδόσφαιρό μας, δεν είναι και ο Τριτσώνης. Επ’ ευκαιρίας, θα μας απαντήσει ποιος ΔΕΝ ενημέρωσε τους διαιτητές της Superleague για την αλλαγή του κανονισμού με τις τέσσερις αλλαγές στην παράταση; Αυτοί που καλύπτουν την μεγαλύτερη γκάφα-αμέλεια στα χρονικά του ποδοσφαίρου με την επιλεκτική ενημέρωση διαιτητών για μία αλλαγή κανονισμού, θα μας εξηγήσουν γιατί ακόμη τον διατηρούν στη θέση του;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.