Ντροπή η ένσταση, ακατάλληλος ο Παπαπέτρου!

Ντροπή η ένσταση, ακατάλληλος ο Παπαπέτρου!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ντροπή η ένσταση, ακατάλληλος ο Παπαπέτρου!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την διοίκηση της ΠΑΕ που πρέπει να σεβαστεί την ιστορία και το διαχρονικό ήθος του Παναθηναϊκού αλλά και για τον ρέφερι που απαγορεύεται να ξανασφυρίξει σε επαγγελματική κατηγορία.

Αν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταθέσει ένσταση για την τέταρτη αλλαγή που δεν έγινε στο παιχνίδι με την Λαμία και διεκδικήσει στα χαρτιά να ξαναπαίξει μία πρόκριση που έχασε σε διπλά παιχνίδια δικαιότατα πάνω στο χορτάρι, εκεί δηλαδή όπου θα πρέπει να κρίνονται οι αγώνες, θα πρόκειται για μεγαλύτερη ξεφτίλα και από εκείνη που ανάγκασε τον σύλλογο πέρυσι ο Γιάννης Αλαφούζος, ώστε να μην υποβιβαστεί και να παραμείνει στην κατηγορία χαριστικά και επί της ουσίας παρακαλώντας τους «αιώνιους» αντιπάλους του.

Έτσι, για να μην νομίζουν ότι ξεχνάει κανείς σε τι διαδικασίες έχουν υποβάλλει τον σύλλογο και τον κόσμο του, πόσο προκλητικά έχουν παίξει με την ιστορία και το ήθος αυτής της ομάδας όσοι ασκούν διοίκηση στο «τριφύλλι» τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό σε τιμωρίες από την ΟΥΕΦΑ, αφαιρέσεις βαθμών, σε ένα μαρτύριο της σταγόνας που δεν λέει να τελειώσει. Και επειδή θα βρεθούν αρκετοί καλοθελητές στα σχόλια να γράψουν «τι έλεγες εσύ τότε», σας το θυμίζω εδώ, γιατί αυτά που κοροϊδεύω έχω μεγαλώσει αρκετά για να τα κάνω τώρα στα 32.

Οι αξίες που πρεσβεύει, λοιπόν, αυτός ο σύλλογος είναι πάνω από όλα. Η αξιοπρέπεια του Παναθηναϊκού είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μπορεί να μπει στην ζυγαριά με τίποτα. Με κανένα πρωτάθλημα, με κανένα τρόπαιο. Πόσω μάλλον με μία πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ειδικά από την στιγμή που μέσα στο γήπεδο έκανες χαρακίρι και αποκλείστηκες δίκαια. Ο σύλλογος, ειδικά στο ποδόσφαιρο, περνά τα δικά του πέτρινα χρόνια και το μόνο που του έχει απομείνει είναι η αξιοπρέπεια, η περηφάνια, το ήθος του οργανισμού συνολικά.

Ο Παναθηναϊκός απαγορεύεται να κάνει αυτά που ως οργανισμός χλευάζει εδώ και χρόνια. Δεν μπορεί να γίνει ίδιος με εκείνους που πήραν πρωτάθλημα στα χαρτιά, δεν μπορεί να γίνει ίδιος με εκείνους που πάτησαν πάνω σε κανονισμούς και ενώ έχαναν μέσα στο γήπεδο κέρδισαν παιχνίδια στις δικαστικές αίθουσες. Όπως συνέβη προ διετίας στα πλέι-οφ με τον ΠΑΟΚ και στο περιστατικό με το κουτάκι της μπύρας για παράδειγμα ή όπως έκανε ο Ολυμπιακός πέρυσι στην Τούμπα που πήρε την ομάδα και έφυγε ή όπως έκανε πάλι ο Ολυμπιακός με τον Φινμπόγκασον πριν τρία χρόνια στην Λεωφόρο.

Όλοι αυτοί πάτησαν πάνω στον κανονισμό, όπως σκέφτονται να κάνουν και τώρα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Θυμάστε τι λέγαμε τότε, όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον σύλλογο;

Επειδή έχω ένα κακό και δεν μπορώ να ξεχάσω με τίποτα λέγαμε πως «ήρθαν να πάρουν το ματς στα χαρτιά» στην μία περίπτωση, «έχαναν και τους βόλεψε το κουτάκι για να νικήσουν στα χαρτιά» στην άλλη. Και πολύ ορθά, βεβαίως λέγαμε όσα λέγαμε, καθώς μπορεί να πάτησαν πάνω στο γράμμα του κανονισμού όλοι τους αλλά κατήργησαν κάθε έννοια ποδοσφαιρικού δικαίου.

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να αλλάζω απόψεις κατά το δοκούν. Οι αγώνες πρέπει να κρίνονται πάνω στο χορτάρι και φυσικά να παίζονται στο «50-50». Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την Λαμία, απέτυχε σε διπλά παιχνίδια να προχωρήσει στον θεσμό και αυτή είναι η ιστορία.

Από την άλλη, βέβαια, πρέπει να τηρούνται και οι κανονισμοί. Κάτι που δεν έκανε ο Παπαπέτρου χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Δεν το έκανε ούτε για τον Παναθηναϊκό, ούτε για την Λαμία. Όσο αδίκησε εσένα, αδίκησε και τον αντίπαλο. Όπως μπορούσε πχ να μπει ο Κουλιμπαλί και να κρίνει το ματς, άλλο τόσο μπορούσε να μπει ένας παίκτης της Λαμίας και στο τετ-α-τετ να την στείλει μέσα και να ισοφαρίσει στην παράταση.

Ο Παπαπέτρου έχει κάνει τόσο μεγάλο λάθος που η ΕΠΟ θα πρέπει να τον στείλει στα τοπικά. Είναι καλός διαιτητής, κρίμα για την... πατάτα που έκανε αλλά το να μην γνωρίζει τον κανονισμό είναι ανεπίτρεπτο και πρέπει να τιμωρηθεί. Αυτό είναι το δίκαιο, αυτό είναι το σωστό. Έκανε ερασιτεχνικό λάθος και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ειδικά όταν οι ομάδες ήταν ενήμερες για την 4η αλλαγή. Δηλαδή το ήξερε ο Δώνης και δεν το ήξερε ο Παπαπέτρου που είναι και η δουλειά του;

Κλείνοντας, γιατί πραγματικά ντρέπομαι και μόνο που το συζητάμε:

Μακάρι να επικρατήσει η παναθηναϊκή λογική εντός της ΠΑΕ και να μην ξαναζήσει ο σύλλογος ακόμη μία ξεφτίλα τον τελευταίο χρόνο, μία ξεκάθαρη αλλοίωση dna! Είναι ξεκάθαρο πως μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το σκέφτονται στα υψηλά κλιμάκια και το συζητούν. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που το βλέπουν «ζεστά» αλλά μακάρι να επικρατήσει η λογική.

Προσωπικά, πάντως, αν γίνει η ένσταση και ξαναπαιχθεί το παιχνίδι, θα προτιμήσω να πάω σινεμά και όχι στο γήπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τα όποια παιχνίδια μπορεί να ακολουθήσουν σε πιθανή πρόκριση του Παναθηναϊκού στους «8»...

Υ.Γ1: Αν ο Παναθηναϊκός έβγαινε νικητής στην διαδικασία των πέναλτι, θα έκανε η ΠΑΕ ένσταση; Όσοι θέλετε ένσταση θα λέγατε πως είναι δίκαιο να ξαναπαιχτεί η παράταση αν είχε περάσει ο Παναθηναϊκός; Δεν νομίζω...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.