Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Αρμενάκα

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Αρμενάκα

Νίκος Αθανασίου
Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Αρμενάκα

bet365

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Πάνου Αρμενάκα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και τόνισε «ευτυχισμένος που είμαι εδώ».

Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είναι με κάθε επισημότητα ο Πάνος Αρμενάκας. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός υπέγραψε την Τετάρτη το νέο του συμβόλαιο, το οποίο τον ντύνει στα πράσινα μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Η «πράσινη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του ομογενή ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποτελεί την πρώτη και πιθανότατα μοναδική κίνηση των «πρασίνων» στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Ο Αρμενάκας (που πριν μερικές μέρες μίλησε στο gazzetta) πριν υπογράψει, δοκιμάστηκε από τον Γιώργο Δώνη και έπεισε πως μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στην δημιουργία της ομάδας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Πάνου Αρμενάκα. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών και έγινε το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της χειμερινής περιόδου. Ο Αρμενάκας πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 33.

Ο Πάνος Αρμενάκας γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1998 στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Μοίρασε τη ζωή του σε Ελλάδα, Αυστραλία και Αγγλία, ακολουθώντας την οικογένειά του. Ποδοσφαιρικά αναζήτησε την τύχη του εκτός Ελλάδας σε προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Ξεκίνησε στην ομάδα Νέων της Γουότφορντ στην Αγγλία προτού στα 16 του επενδύσει η Ουντινέζε στο ταλέντο του. Στον ιταλικό σύλλογο έπαιξε σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες της ακαδημίας αλλά όχι στην πρώτη ομάδα. Το 2017 δόθηκε δανεικός στη βελγική Τούμπιζε, όπου παρέμεινε μία σεζόν. Έμεινε ελεύθερος από την Ουντινέζε και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό».

«Ευτυχισμένος που είμαι εδώ»

Λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, το μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού έκανε τις πρώτες δηλώσεις του ως ποδοσφαιριστής του Τριφυλλιού.

«Είμαι μισός Έλληνας και μισός Αυστραλός. Οπότε γνωρίζω καλά πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός και με ενθουσίασε το ενδιαφέρον του συλλόγου. Είναι μεγάλη υπόθεση να σου προσφέρει συμβόλαιο ένας τόσο μεγάλος σύλλογος. Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που ήρθα στον Παναθηναϊκό και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να βοηθήσω το σύλλογο», είπε αρχικά ο Αρμενάκας.

Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής συμμετείχε σε αρκετές προπονήσεις του Παναθηναϊκού τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια αναχώρησε για Λονδίνο, με την επισήμανση ότι θα περίμενε ενημέρωση για την απόφαση του Τριφυλλιού να προχωρήσει ή όχι η συνεργασία. «Ήμουν ήρεμος γιατί γνώριζα τι έκανα όσο ήμουν εδώ και συμμετείχα στις προπονήσεις. Πιστεύω στον εαυτό μου και τι μπορώ να προσφέρω. Το δυσκολότερο κομμάτι αυτής της υπόθεσης ήταν να τελειώσει αίσια η ιστορία με την Ουντινέζε», τόνισε ο Αρμενάκας.

Ο Αρμενάκας περιέγραψε σε αδρές γραμμές τον ποδοσφαιριστή που αποκτά ο Παναθηναϊκός. «Είμαι αριστεροπόδαρος, μπορώ να παίξω οπουδήποτε μπροστά ή στα χαφ, προτιμώ επιτελικός μέσος ή δεξιό εξτρέμ, μου αρέσουν οι ντρίμπλες, να δίνω ασίστ και να σκοράρω! Εγώ ξέρω καλά τι μπορώ να κάνω αλλά δεν χρειάζονται λόγια. Θα δουν οι φίλαθλοί μας στο γήπεδο τι μπορώ να κάνω. Νιώθω πολύ καλά στην προπόνηση και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω άμεσα το σύλλογο. Είναι θέμα του προπονητή βέβαια και σε κάθε περίπτωση δεν έχω αγωνιστικό ρυθμό στο 100%. Αυτό θα έρθει μέσα από τους αγώνες».

Ασφαλώς ο Αρμενάκας έχει αγωνιστική εικόνα από τη νέα ομάδα του. «Από τη στιγμή που ξεκίνησα συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό έχω δει παιχνίδια της ομάδας. Έχουμε καλή ομάδα αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να φέρουμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος και όλοι εμείς οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να πάρει η ομάδα τίτλους».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάνος Αρμενάκας θα φορέσει την πράσινη φανέλα. «Όταν ήμουν 10 ετών συμμετείχα για μερικές εβδομάδες στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Ήταν σαν δοκιμαστική περίοδος. Όμως η οικογένειά μου ήταν στην Αυστραλία και δεν ήταν εύκολο να μείνω στην Ελλάδα. Έτσι δεν προχώρησε τότε», είπε με χαμόγελο ο Αρμενάκας.

*Πάνος Αρμενάκας: Γεννημένος για τον Παναθηναϊκό (vid)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα