Όταν ο Λάρσον έζησε το απόλυτο χάος

Όταν ο Λάρσον έζησε το απόλυτο χάος

Βασίλης Βλαχόπουλος
Όταν ο Λάρσον έζησε το απόλυτο χάος

bet365

Ο Άρης βρίσκεται μια ανάσα από την επισημοποίηση της συμφωνίας του με τον Ντάνι Λάρσον ο οποίος ήταν από τους αυτόπτες μάρτυρες μιας εφιαλτικής νύχτας στην Τραπεζούντα.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Τον Οκτώβριο του 2015 η Γκαζιαντέπσπορ αντιμετώπισε στην Τραπεζούντα την Τραμπζονσπόρ. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα περνούσε στις μαύρες σελίδες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ούτε ασφαλώς ο Ντάνι Λάρσον ο οποίος τότε αγωνιζόταν στην Γκαζιαντέπ και είχε διαφορετικές εικόνες για το τι εστί ποδόσφαιρο. «Αυτό που έζησα σ’ έναν αγώνα με την Τραμπζονσπόρ, πραγματικά δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να το ζήσω. Ο ιδιοκτήτης της Τραμπζονσπόρ (σ. σ. Χατζιοσμάνογλου) δεν δέχθηκε την απόφαση του διαιτητή (σ. σ. Τσαγκατάι Χασάν) και επικράτησε το απόλυτο χάος. Το παιχνίδι διεκόπη και αναγκαστήκαμε να περιμένουμε για τουλάχιστον τρεις ώρες στο γήπεδο. Οι διαιτητές του αγώνα κλειδώθηκαν στα αποδυτήρια. Φθάσαμε στις 4:30 τα ξημερώματα όπου με παρέμβαση του Τούρκου προέδρου, Ερντογάν, έληξε το θέμα. Ο Ερντογάν επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της Τραμπζονσπόρ και του ζήτησε να απελευθερώσει τους διαιτητές. Ήταν ό,τι πιο αρρωστημένο έζησα. Απόλυτη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ήταν απίστευτο. Αναγκάστηκε ο πρόεδρος της χώρας να τηλεφωνήσει για να απελευθερωθούν οι διαιτητές. Κι όλ’ αυτά για μία φάση πέναλτι», είχε πει.

«Ήξερα, αλλά δεν το περίμενα»

Ο Λάρσον αποφάσισε να μετακομίσει στην Τουρκία το 2015 καθώς εκείνη την εποχή οι τουρκικές ομάδες πρόσφεραν ισχυρά συμβόλαια σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του Πρωταθλήματός του. Έτσι μετακόμισε στο Γκαζιαντέπ, μια πόλη η οποία βρίσκεται μόλις δύο ώρες από τα σύνορα με τη Συρία, δηλαδή από περιοχές στις οποίες μαίνεται έως και σήμερα ο πόλεμος. «Η πολιτική κατάσταση είναι ανησυχητική, αλλά δεν νιώθω κίνδυνο στο Γκαζιαντέπ. Η πόλη βρίσκεται μόλις 100 χιλιόμετρα από την πόλη Αλέπο της Συρίας που βομβαρδίζεται αλλά πρόκειται για μια θλιβερή ιστορία στην οποία εμπλέκονται πολλές χώρες και συμφέροντα, οπότε δε νομίζω ότι έχω κίνδυνο εγώ ή οικογένειά μου. Αν όμως γίνει το παραμικρό, παίρνουμε το πρώτο αεροπλάνο και φεύγουμε», είχε πει τότε.

Γενικώς, η ζωή στην Τουρκία ήταν έτσι όπως την περίμενε. Με μια διαφορά. «Ήξερα ότι στην Τουρκία, ο κόσμος είναι βαθιά θρησκευόμενος αλλά δεν περίμενα ότι θα ήταν σ’ αυτό το επίπεδο. Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που δεν ανταποκρίνεται στο προσκλητήριο για προσευχή. Το πρόβλημα που αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω είναι ότι κανείς δεν μιλάει αγγλικά οπότε ένα θέμα επικοινωνίας υπάρχει. Ποδοσφαιρικά, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το επίπεδο των προνομίων που έχουν οι μεγάλες και εμπορικές ομάδες. Σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά το όριο του γελοίου».

Γιατί δεν έπαιξε στη Γρανάδα;

Αν κανείς παρατηρήσει την καριέρα του Λάρσον θα διαπιστώσει τρία πράγματα. Πρώτον: Σε όλες τις ομάδες είχε γεμάτες χρονιές. Δεύτερον: Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης ασχέτως του ότι του ταιριάζει περισσότερο η αριστερή πτέρυγα. Τρίτον: Το γκολ δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον Σουηδό. Μόνο σε μια ομάδα δεν απέκτησε ρόλο και χρόνο συμμετοχής. Στη Γρανάδα. Η αλήθεια είναι ότι στην ισπανική ομάδα τοποθετήθηκε σε μια θέση που όχι μόνο δεν του ταιριάζει αλλά δεν είναι αποδοτικός. «Μάλλον δεν ήξεραν τα χαρακτηριστικά μου γιατί έπαιξα ως αριστερός μπακ», είχε εξηγήσει σχετικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα