Για θρίλερ στο Καραϊσκάκη, με ζητούμενο το καλό τέλος…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Για θρίλερ στο Καραϊσκάκη, με ζητούμενο το καλό τέλος…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta με τη δική του ματιά την αποψινή ρεβάνς του Ολυμπιακού στο Κύπελλο με την Ξάνθη.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ολυμπιακός - Ξάνθη και σούπερ αποδόσεις στο Κύπελλο Ελλάδας από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Έτσι όπως το βλέπω εγώ το αποψινό παιχνίδι με την Ξάνθη, θεωρώ ότι είναι από τα πιο επικίνδυνα που έχει ο Ολυμπιακός φέτος μέσα στο Καραϊσκάκη.

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, 0-0, είναι το πιο «πονηρό». Υποτίθεται ότι είναι καλό, καθότι ήταν εκτός έδρας, αλλά δίνει τη δυνατότητα στον φιλοξενούμενο της ρεβάνς να παίξει για δύο αποτελέσματα, την ισοπαλία με γκολ και τη νίκη.

Η Ξάνθη είναι ξαφνικά αυτή την στιγμή στην καλύτερη της κατάσταση από την αρχή της σεζόν! Το δείχνουν και τα αποτελέσματα της, αλλά και οι εμφανίσεις της μετά τις γιορτές, το 0-0 με τον Ολυμπιακό (με τελικές 7-4 υπέρ της Ξάνθης να υπενθυμίσω…), το 2-2 με τον Παναθηναϊκό και το 2-1 με τον Ατρόμητο.

Ο Ολυμπιακός μοιάζει, βάσει και του ροτέϊσον της αποστολής, να έχει το μυαλό του και στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα, αντίθετα με την Ξάνθη που θα παίξει με την πιο δυνατή ενδεκάδα της απόψε και που έχει πιστέψει ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση.

Φυσικά η έδρα είναι πάντα έδρα κι ειδικά όταν μιλάμε για Καραϊσκάκη. Κανονικά μάλιστα σήμερα πρέπει να περιμένουμε πολύ κόσμο, καθότι το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο σπίτι μετά από πέντε ολόκληρες εβδομάδες, ωστόσο δεν ξέρουμε κι αν ευνοήσουν κι οι καιρικές συνθήκες.

Η δε Ξάνθη είναι πραγματικά μία «περίεργη» ομάδα στη συμπεριφορά της στα παιχνίδια της με τις μεγάλες ομάδες στο Κύπελλο: εμφανίζεται καλύτερη εκτός, παρά εντός έδρας! Να θυμίσω τα αποτελέσματα της; Πρόπερσι, Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2 και ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-1. Και το 2015 Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-1 και Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-1. Κοινώς, τις δύο τελευταίες φορές μέσα στη δεκαετία που η Ξάνθη έπαιξε διπλά παιχνίδια με μεγάλες ομάδες, στο γήπεδο της είχε αρνητικά αποτελέσματα (ήττα 1-2 και ισοπαλία με γκολ, 1-1), αλλά στις ρεβάνς πήγε και κέρδισε με 1-0!!! Στην Τούμπα αποκλείστηκε εντελώς οριακά και στη Λεωφόρο προκρίθηκε. Κι ίσως πρέπει να σκεφθούμε ότι το 0-0 με τον Ολυμπιακό είναι για την Ξάνθη καλύτερο αποτέλεσμα κι από το 1-1 που είχε με τον Παναθηναϊκό και φυσικά από το 1-2 από τον ΠΑΟΚ.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός σήμερα αν θέλει να περάσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου, συνεχίζοντας στη διεκδίκηση και των τριών στόχων του, πρέπει να είναι αφενός μεν πάρα πολύ προσεκτικός, αφετέρου δε πάρα πολύ αποφασιστικός. Είχε μία ημέρα παραπάνω ξεκούρασης σε σχέση με την Ξάνθη, αφού έπαιξε Σάββατο στα Γιάννινα, ενώ η αντίπαλος του Κυριακή με τον Ατρόμητο, όμως υπάρχουν κι αρκετοί παίκτες του, που έχουν να παίξουν καιρό και ίσως θα χρειαστούν τον χρόνο τους μέχρι να πάρουν μπρος. Π.χ. ο Τσιμίκας ουσιαστικά από τις 29 Νοεμβρίου, ο Μιράντα από τις 19 Δεκεμβρίου, ενώ ο Χασάν έχει να παίξει βασική ενδεκάδα από τις 11 Νοεμβρίου.

Αν δεν θέλει να έχει μεγάλες περιπέτειες ο Ολυμπιακός πρέπει να κρατήσει πίσω το μηδέν, γιατί μετά θα πρέπει να κάνει δύο για να περάσει-παρεμπιπτόντως, παρότι ο Ολυμπιακός γενικά τρώει φάσεις, στα πέντε τελευταία παιχνίδια του ο Σα έχει δεχθεί γκολ μόνο από τον…Βούκοβιτς (δύο)!

Η Ξάνθη, όμως, από εκεί που είχε μία τεράστια περίοδο επιθετικής ξηρασίας (σε εφτά σερί αγώνες μέχρι και το 0-0 με τον Ολυμπιακό, είχε στο ενεργητικό της μόλις ένα γκολ, κι αυτό ήταν το αυτογκόλ του Βούκοβιτς στο 1-1 του πρωταθλήματος!), στα δύο τελευταία παιχνίδια με Παναθηναϊκό κι Ατρόμητο σημείωσε τέσσερα γκολ! Βέβαια τα δύο ήταν από πέναλτι, εκ των οποίων το ένα «μαϊμού της μαϊμούς», αλλά και μόνο που σκόραρε τέσσερις φορές σε δύο δύσκολα συνεχόμενα παιχνίδια της έχει ανεβάσει την ψυχολογία.

Ο σέντερ φορ Κάστρο με τη μαχητικότητα του, τις βουτιές του και το «προκλητικό» παιχνίδι του κόντρα στους στόπερ, δημιουργεί προβλήματα, ενώ ο αριστεροπόδαρος Ντζουρίσκοβιτς όσο έχει αντοχές κάνει τη διαφορά σε θέση έξω δεξιά, με την εξτρά ποιότητα του κι ο κεντρικός μέσος Κοβάσεβιτς μπορεί να γίνει απειλητικός βγαίνοντας σαν κρυφός κυνηγός.

Ειλικρινά εύχομαι να διαψευστώ, αλλά βλέπω θρίλερ απόψε στο Καραϊσκάκη. Για την ακρίβεια δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα δούμε θρίλερ. Το ζητούμενο είναι να έχει καλό τέλος για τον Ολυμπιακό. Είναι ίσως παιχνίδι για...μισό μηδέν!

Άσχετο: τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού μπορεί να πάνε ως τις 31 του μήνα... Και μάλλον θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.