Κακός, τραγικά άστοχος και ξανά ηττημένος!

Κακός, τραγικά άστοχος και ξανά ηττημένος!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Κακός, τραγικά άστοχος και ξανά ηττημένος!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που έχασε ξανά στην Λαμία και καλείται άμεσα να αλλάξει την εικόνα του αλλά και για τον... σωτήρα Παϊρότζ!

Ο Παναθηναϊκός έκανε μία σχεδόν ίδια εμφάνιση με εκείνη του Κυπέλλου, ηττήθηκε ξανά δίκαια από την Λαμία και συνεχίζει να προβληματίζει με την εικόνα του μέσα στο 2019, χάνοντας παράλληλα σημαντικούς βαθμούς για την μάχη της πέμπτης θέσης. Σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο και το εξάποντο που έβαλε στο σακούλι στα αντίστοιχα παιχνίδια, το «τριφύλλι» έχει μόλις έναν πόντο στην αρχή του δευτέρου γύρου και από εδώ και στο εξής τα περιθώρια για απώλειες στενεύουν επικίνδυνα.

Το σύνολο του Γιώργου Δώνη παρουσίασε μία προβληματική εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Παρά το γεγονός αυτό, κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες αλλά τις πέταξε στα σκουπίδια. Ευκαιρίες που πολύ απλά απαγορεύεται να χάνεις, ειδικά σε παιχνίδια όπου η εικόνα σου ήταν το λιγότερο άσχημη. Και κακός και τραγικά άστοχος σε παιχνίδι που δεν μπορείς να επιβληθείς(με εξαίρεση το τελευταίο εικοσιπεντάλεπτο όπου έψαξες το γκολ χωρις λογική και καθαρό μυαλό) είναι ο απόλυτος συνδυασμός για να χάσεις ένα παιχνίδι από μία ομάδα που κάνει σωστά τα απολύτως απαραίτητα και αυτό αρκεί μερικές φορές στο ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο με εξαίρεση την ευκαιρία του Μακέντα, δεν παρουσίασε τίποτα καλό πάνω στο χορτάρι. Τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη, μεγάλο θέμα μεσοαμυντικά στον άξονα και ακόμη μεγαλύτερο στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων, όπου οι επιτιθέμενοι της Λαμίας έκαναν πάρτι στον αέρα αλλά δεν είχαν σωστά τελειώματα για να απειλήσουν ουσιαστικά τον Διούδη.

Το δίδυμο Κάτσε-Δώνης ήταν απογοητευτικό(ο Δώνης έχει πετάξει πολλές ευκαιρίες ως βασικός και η εικόνα του δεν είναι άξια τόσο μεγάλης εμπιστοσύνης), η δημιουργία από τα αριστερά πήγε... στράφι με την επιλογή του Οικονόμου στο βασικό σχήμα, ο Μουνιέ ήταν έξω από τα νερά του ενώ ο Χατζηγιοβάνης περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος. Η μοναδική καλή στιγμή ήρθε από τα πόδια του Μπουζούκη και την κάθετη στην φάση του Μακέντα...
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ξανά τον τρόπο που μπαίνει από τα αποδυτήρια. Λες και κατεβαίνει ο διακόπτης. Το ίδιο έγινε σε Τούμπα και Τρίπολη και τα σημάδια είναι ανησυχητικά για την έλλειψη συγκέντρωσης σε αυτό το κομμάτι της αναμέτρησης.

Μετά το γκολ του Μπερτόλιο και τις ευκαιρίες για το 2-0 της Λαμίας, ο Παναθηναϊκός ξύπνησε για ένα πεντάλεπτο, έκανε τις φάσεις με το σουτ του Γιόχανσον και το πραγματικά άχαστο του Μακέντα και μετά ακολούθησε ένα εικοσιπεντάλεπτο με την Λαμία κλεισμένη στο μισό γήπεδο και το «τριφύλλι» να θέλει αλλά να μην μπορεί.

Η είσοδος Άλτμαν, Βέργου, Καμπετσή δεν βοήθησε στην δημιουργία, οι «πράσινοι» τελείωσαν το ματς με τον Οικονόμου ως αριστερό μπακ-χαφ ενώ στον πάγκο υπήρχε ο Χατζηθεοδωρίδης και έψαξαν το γκολ με σέντρες, σέντρες και σέντρες.

Σε μία έξυπνη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας από τον Γιόχανσον, ο Καμπετσής δεν μπόρεσε από τα πέντε μέτρα να στείλει την μπάλα μέσα, πλάσαρε άουτ και ολοκλήρωσε τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών του Παναθηναϊκού.

Στα παιχνίδια του 2019 ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάζει την ίδια αποτελεσματικότητα, μία αποτελεσματικότητα που τον έφερε στα υψηλά της βαθμολογίας αλλά ήταν σε τόσο υψηλά επίπεδα που άγγιζε το... εξωπραγματικό για τα δεδομένα αυτού του ρόστερ.

Αυτό που συμβαίνει, πάντως, τώρα στο σύνολο του Δώνη είναι το απόλυτο φυσιολογικό για τα δεδομένα της φετινής ομάδας.

Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η... κοιλιά στην απόδοση, ειδικά από την στιγμή που στα τελευταία ματς λείπει και ο Κουρμπέλης. Και ας μην κάνει και την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, είναι υπεραπαραίτητος για αυτή την έκδοση.

Το ζητούμενο για το «τριφύλλι» είναι να βελτιώσει άμεσα την εικόνα του, καθώς ακολουθεί ο επαναληπτικός του Κυπέλλου και για να γυρίσει το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού, θέλει δουλειά πολύ και όχι εμφάνιση σαν την αποψινή...

Υ.Γ1: Είναι ξεκάθαρο από το καλοκαίρι, ότι ο Παναθηναϊκός έχει τεράστια ανάγκη έναν ποδοσφαιριστή στην μεσαία γραμμή που θα κάνει την διαφορά με την δημιουργία του. Όλα τα δίδυμα στον άξονα δεν είναι σε θέση να παράγουν σε υψηλό βαθμό και με μεγάλη συχνότητα, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να μην παίρνει αυτά που πρέπει. Όπως έγινε και απόψε. Το «δεν χρειαζόμαστε μεταγραφές» περισσότερο βολεύει μία παγιωμένη διοικητική κατάσταση παρά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που βλέπουμε στο χορτάρι.

Υ.Γ2: Μην ανησυχείτε φίλοι Παναθηναϊκοί. Η μιζέρια εδώ τελειώνει. Ο σύλλογος είναι έτοιμος να γιγαντωθεί και πάλι. Όλα αλλάζουν από αύριο. Ο Παϊρότζ που θα έβαζε μέχρι σήμερα στην ΑΜΚ 10 εκατομμύρια(από τα 47 της αρχικής πρότασης του Απριλίου), αναλαμβάνει τις τύχες του συλλόγου και ετοιμάζεται να κάνει το «τριφύλλι»... Μουσκρόν το λιγότερο! Όποιος υποστήριζε ή υποστηρίζει το αντίθετο είναι οπαδός των fake news!

Στο τέλος της ημέρας, πάντως, όλοι έκαναν την... δουλίτσα τους εκτός από τον Παναθηναϊκό που για ακόμη μία φορά χρησιμοποιήθηκε σε παιχνίδια που καμία σχέση δεν έχουν με το ποδόσφαιρο.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, είναι υποχρεωμένος για ακόμη μία φορά να εμφανιστεί και να εξηγήσει τι έγινε όλο αυτό το διάστημα με το συγκεκριμένο θέμα, ένα θέμα το οποίο μια χαρά στήριξε επικοινωνικά, καθώς τον... βόλεψε και τον έβγαλε από το κάδρο. Να εξηγήσει τι σκοπεύει να κάνει με τον σύλλογο και γιατί τον οδήγησε στην περυσινή ξεφτίλα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.