Το δίλημμα της ενημερότητας και ο ξεχωριστός Παναγιώτης Κόρμπος

Θοδωρής Βασίλης
Το δίλημμα της ενημερότητας και ο ξεχωριστός Παναγιώτης Κόρμπος

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για τον Πανιώνιο που θα πρέπει να επικεντρωθεί ώστε να εξασφαλίσει άδεια το καλοκαίρι θυσιάζοντας την περίοδο του Ιανουαρίου, και βγάζει το καπέλο στον Παναγιώτη Κόρμπο για την σπουδαιότητα του χαρακτήρα του.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Λαμία - Παναθηναϊκός (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Να μην γελιόμαστε η φετινή χρονιά του Πανιωνίου δεν είναι από αυτές που έχει συνηθίσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Η φετινή σεζόν θυμίζει πολύ τις δύο πρώτες χρονιές μετά την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Τσακίρη όπου η ομάδα πάλευε με νύχια και με δόντια για την παραμονή με την οικονομική θηλιά να την σφίγγει. Όπως και τότε έτσι και τώρα μοναδικός στόχος της ομάδας αποτελεί η όσο γίνεται πιο γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία αφού το πρώτο εξάμηνο και η τραγική παρουσία του Ζοσέ Ανιγκό στον πάγκο συντέλεσε στο πισωγύρισμα της ομάδας.

Η ελλιπέστατη στελέχωση αλλά και η αποψίλωση από τις τιμωρίες και τους τραυματισμούς κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση, ειδικά αν μάλιστα έχεις να αντιμετωπίσεις και ομάδες όπως ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ στην έδρα του. Οι «κυανέρυθροι» γνώρισαν την ήττα με 3-0, μια ήττα φυσιολογική αν δει κανείς τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν την έναρξη του αγώνα με τις απουσίες του Πανιωνίου αλλά και την τρομερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δικέφαλος του Βορρά. Συνθήκες που και κατά την διάρκεια του αγώνα έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης με το γρήγορο γκολ του Μπίσεσβαρ αλλά και την αποβολή του Μακρύλλου στο πρώτο ημίχρονο.

Παρόλα αυτά, με πρωτεργάτη τον Κόρμπο η ομάδα το πάλεψε -όσο μπορούσε-και ειδικά στο πρώτο 45λεπτο στάθηκε αξιοπρεπέστατα και δεν έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο για πολλές φάσεις ο οποίος όμως ήταν τρομερά εύστοχος (δύο γκολ σε τρεις τελικές προσπάθειες στο τέρμα). Στην επανάληψη και με παίκτη λιγότερο στην έδρα του φαβορί για τον τίτλο (προσωπικά για μένα δεν το χάνει με τίποτα) η ομάδα του Μάντζιου το πάλεψε αλλά για άλλη μια φορά δέχτηκε γκολ από το πουθενά και ατομικό λάθος για το τελικό 3-0.

Μια ήττα είναι πάντα δύσκολη, αλλά τουλάχιστον δεν πόνεσε όπως θα πονούσε κόντρα στον ΟΦΗ ή με άλλης δυναμικότητας ομάδα χαμηλότερης του ΠΑΟΚ. Το ματς της Τούμπας αποτελεί παρελθόν, αφού ακολουθούν δύο ματς στη Νέα Σμύρνη- το Κύπελλο θεωρώ δεν έχει καμία αξία φέτος και μόνο κούραση θα προσθέσει- που αν ο Πανιώνιος πάρει τέσσερις βαθμούς τότε θα είναι άνετος και ωραίος και δεν ξανακοιτάει ξανά πίσω του.

Αυτά τα δύο ματς με ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης είναι ιδιαίτερα σημαντικά με τον Άκη Μάντζιο θα πρέπει μέχρι και αυτή την στιγμή που μιλάμε τα πλάνα του χωρίς νέα πρόσωπα. Και αυτό γιατί ο Πανιώνιος δεν έχει καταφέρει ακόμα να εξασφαλίσει ενημερότητα με συνέπεια να μην μπορεί να πραγματοποιήσει καμία μεταγραφή. Οι «κυανέρυθροι» έχουν καθυστερήσει την εξασφάλισή της και ήδη έχουν χαλάσει δύο μεταγραφές, του Μυστακίδη και του Μάνου, ενώ ακόμα και του Ανδρούτσου δεν είναι ακόμα σίγουρη.

Και αυτός είναι ο βασικός λόγος της παραίτησης του Νίκου Ζαμάνη-παραίτηση και όχι αποχώρηση από την ομάδα. Προσωπική άποψη; Οι διοικούντες να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να επικεντρωθούν στο πως θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την ενημερότητα ενόψει της άδειας για τη νέα σεζόν με την ταυτόχρονη είσοδο στις 120 δόσεις κάτι που σημαίνει ταυτόχρονα κι ένα καλό κούρεμα από τα πρόστιμα και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής των δόσεων. Αυτό σημαίνει ότι τα λεφτά της μεταγραφής του Μασούρα να μην χρησιμοποιηθούν τώρα αλλά να μπουν στον φάκελο και η ομάδα να πάει με το υπάρχον υλικό μέχρι το τέλος της σεζόν. Άλλωστε η ομάδα έχει δείξει και στο παρελθόν παρά τα όποια εμπόδια έχει μπροστά της τα καταφέρνει, ακόμα και αν έχει να αντιμετωπίσει ομάδες που δείχνουν να είναι ιδιαίτερα αγαπητές στους διαιτητές με τα σφυρίγματά τους.

Για τον λόγο αυτό χρειάζεται συσπείρωση από όλους, από την διοίκηση μέχρι τον τελευταίο οπαδό, και όλοι δίπλα στον Άκη Μάντζιο και τους παίκτες του για να ολοκληρωθεί η σεζόν χωρίς προβλήματα.

Ο ξεχωριστός Παναγιώτης Κόρμπος

Ο Πανιώνιος ανέκαθεν είχε στο δυναμικό του ξεχωριστές προσωπικότητες, ανθρώπους με κοινωνικές ευαισθησίες και διαφορετική κουλτούρα που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Τασουλής, Παπαδόπουλος, Μπακασέτας, Μασούρας, Ντουρμισάι είναι κάποιοι από αυτούς οι οποίοι πλέον δεν βρίσκονται στη Νέα Σμύρνη με εξαίρεση τον Ντούρμι. Από τους νυν, ο αρχηγός της ομάδας, ο Παναγιώτης Κόρμπος, είναι ένας τέτοιος άνθρωπος και το απέδειξε για άλλη μια φορά το Σάββατο τόσο με την συμπεριφορά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσο και με τις δηλώσεις του.

Ένας άνθρωπος που δίνει τον δικό του αγώνα μέσω του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, αλλά κυρίως με τον τρόπο συμπεριφοράς του και τα ιδανικά που εκφράζονται στο ποδόσφαιρο από τους αθλητές. Ένας σπουδαίος άνθρωπος που ταίριαξε απόλυτα με τα ιδανικά που εκφράζει ο Πανιώνιος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα