Το 92% ακύρωσε τα λάθη, τα δικά του και της διαιτησίας

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το 92% ακύρωσε τα λάθη, τα δικά του και της διαιτησίας

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την χθεσινή δύσκολη, αλλά πολύτιμη νίκη του Ολυμπιακού στα Γιάννινα.

Έγραφα πριν τον αγώνα του με τον ΠΑΣ, ότι ο Ολυμπιακός η, θα ματώσει στα Γιάννινα η, θα πάει στο -10 (-11) από τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός πράγματι "μάτωσε" στα Γιάννινα, πήρε το διπλό και διατήρησε την ίδια απόσταση από την κορυφή.

Την παραμονή του παιχνιδιού σημείωνα ότι ο Ολυμπιακός έχει μία σχεδόν αλάθητη συνταγή για διπλά στην επαρχία: το λεγόμενο γρήγορο γκολ. Κατέγραψα τα 26 παιχνίδια του σε Ηράκλειο, Χανιά, Τρίπολη, Λιβαδειά, Βόλο, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Γιάννινα, Βέροια, Κομοτηνή, Ξάνθη, Μυτιλήνη από το 2010 έως και σήμερα, στα οποία άνοιξε το σκορ στο πρώτο 20λεπτο-είχε 24 νίκες και δύο ισοπαλίες!!! Ε, τώρα έγιναν 25 οι νίκες σε 27 παιχνίδια…

Αυτό το ποσοστό νικών 92% (!!!), όταν ο Ολυμπιακός κάνει ένα γρήγορο γκολ στην επαρχία στάθηκε αρκετό να «νικήσει» χθες και τα δικά του λάθη, αλλά και τα λάθη της διαιτησίας. Παρότι ο ΠΑΣ ισοφάρισε γρήγορα κι αυτός, δεν ακύρωσε τη δύναμη του 92%. Διότι, ακόμη κι όταν ο αντίπαλος ισοφαρίζει τον Ολυμπιακό, το έργο του παραμένει πολύ δύσκολο: το παιχνίδι έχει δρόμο μπροστά του κι αν ο Ολυμπιακός κάνει και δεύτερο γκολ, που είναι και το πιο πιθανό, όπως συνέβη και χθες, το να ισοφαριστεί και δεύτερη φορά είναι ακόμη πιο δύσκολο…

Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι κέρδισε συνεχίζοντας την…περιήγηση του στην ελληνική επαρχία (Ξάνθη, Λιβαδειά, Γιάννινα μέσα σε 11 ημέρες!!!). Νίκη που παίρνει άλλες διαστάσεις λόγω της μέτριας εμφάνισης του-κι όχι μόνο της δικής του. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν απαράδεκτος κι ακατάλληλος για παιχνίδι, όμως δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία για τα πολλά λάθη των παικτών του. Δικαιολογία μπορεί να είναι για το πολύ μέτριο ποδόσφαιρο στο β΄ ημίχρονο, όταν είχε «πατηθεί» το τερέν κι είχε γίνει ακόμη χειρότερο. Αλλά τα ατομικά λάθη ήταν ζήτημα έλλειψης συγκέντρωσης και διάθεσης.

Τα λάθη αυτά έβαλαν τον ΠΑΣ πίσω στο παιχνίδι. Αρχικά η ασυνεννοησία Μπουχαλάκη-Βούκοβιτς στο 12’ (πάσα με ρίσκο προς τα πίσω ο πρώτος, καθυστερημένη αντίδραση ο δεύτερος)-εκεί ο Ομάρ το έσωσε με έγκαιρο τάκλιν. Στη συνέχεια το πούλημα της μπάλας στα χαφ από τον Μπουχαλάκη, πέρασε ανεκμετάλλευτο. Μετά, στο 14΄, το κακό διώξιμο του Γκιγέρμε στη σέντρα του Λίλα, η ολιγωρία του Μπουχαλάκη προ του Νικολιά κι η επιπόλαιη για μία ακόμη φορά επέμβαση του Βούκοβιτς στα δίχτυα του Σα (1-1). Και στο 18’ η αδυναμία πάλι του Βούκοβιτς να κόψει μία κάθετη πάσα, έφερε τον ΠΑΣ τετ α τετ με το 2-1. Ήταν καθαρά θέμα τύχης που δεν το έβαλε ο Παμλίδης…

Ένα εξάλεπτο εφιαλτικό, με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο. Ο Ολυμπιακός ήταν επιπλέον τυχερός χθες, γιατί οι δύο στιγμές λάμψης των Φορτούνη, Ποντένσε, που πέρασαν με προσωπικές ενέργειες από δύο αντιπάλους ο καθένας στις φάσεις των δύο γκολ, μεταφράστηκαν σε γκολ από τον…Σκόνδρα (με τον Γκερέρο, πάντως, να καιροφυλακτούσε πίσω του για να σκόραρε αυτός αν περνούσε η μπάλα) και τον Λάζαρο, με την άπιαστη κεφαλιά, αλλά και σε μία στιγμή που ο Λίλα γλίστρησε μέσα στο λασπουριό της περιοχής του ΠΑΣ.

Πολλά λάθη, όμως, είχαμε κι από τον διεθνή διαιτητή Παπαδόπουλο. Μετά από τις δύο πολύ καλές διαιτησίες σε παιχνίδια του Ολυμπιακού, στην Ξάνθη (Ζαχαριάδης-Πάτρας, Χριστάκογλου) και στη Λιβαδειά (Σιδηρόπουλος-Κωσταράς, Λ. Δημητριάδης), χθες είδαμε πολλές κακές αποφάσεις.

Η «καρατιά» του Νικολιά στον Γκερέρο στο 58’ ήταν απευθείας κόκκινη κάρτα κι όχι κίτρινη.

Το φάουλ του Αθανασιάδη πάνω στον Σισέ στο 78’ δεν δόθηκε ποτέ κι έδωσε ευκαιρία στον Κριζμάν να απειλήσει για το 2-2.

Το φάουλ του Σιόντη πάνω στον Φορτούνη στο 76’ εκατοστά έξω από την περιοχή του ΠΑΣ ήταν εξόφθαλμο.

Δύο φορές, στο 35’ και το 58’, δεν άφησε ο ρέφερι το πλεονέκτημα υπέρ του Φορτούνη και του Ποντένσε, ειδικά δε στη δεύτερη φάση έβγαινε πολύ καλή επίθεση.

Στο 32’ δόθηκε ανύπαρκτο φάουλ εις βάρος του Γκιγέρμε λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΣ και στο 34’ δεν δόθηκε φάουλ του Λίλα πάνω στον Λάζαρο σε θέση αριστερού εξτρέμ.

Στο 44’ δόθηκε φάουλ που δεν υπήρχε εις βάρος του Μπουχαλάκη, στο 51’ δεν δόθηκε κόρνερ υπέρ του Κούτρη και στο 77’ η κίτρινη στον Κούτρη ήταν πολύ αυστηρή.

Καταγράφονται δέκα περιπτώσεις λαθών-είναι υπερβολικά πολλές. Και στο 83’ μοιάζει ύποπτο για πέναλτι το τράβηγμα του Λίλα πάνω στον Λάζαρο, με τον επόπτη Νικολαϊδη πάντως ίσως να μπορούσε να βοηθήσει τον διαιτητή. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα αν ο Ολυμπιακός πήρε ένα σφύριγμα σε όλο το ματς, ένα φάουλ που «ήταν δεν ήταν» πάνω στον Φορτούνη σε καλή θέση στο 28’. Και υπήρχε και το οριακό οφσάϊντ του Φορτούνη (σε πολύ δύσκολη φάση για τον Νατσόπουλο) στο 73’, εκεί που αστόχησε σε φάση για γκολ.

Το καλό για τον Ολυμπιακό, αλλά και για το παιχνίδι, είναι ότι τα λάθη του Παπαδόπουλου δεν αλλοίωσαν το αποτέλεσμα, ενώ πιστώνεται κι ότι δεν την πάτησε να δώσει πέναλτι στο εύκολο πέσιμο του Αθανασιάδη στο 93’, με το που τον ακούμπησε λίγο με το χέρι ο Ομάρ. Αλλά γενικά ειδικά από ένα διεθνή διαιτητή περιμένεις λιγότερα λάθη.

Κι αυτό πρέπει να δει ο Παπαδόπουλος, όπως κι ότι και στο προηγούμενο παιχνίδι του που σφύριξε φέτος τον Ολυμπιακό, στην Πάτρα για το Κύπελλο με την Παναχαϊκή, είχε και τότε πάλι αρκετά λάθη, προς την ίδια κατεύθυνση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.