Ο Πασχαλάκης «ριζώνει» στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ κοιτάζει μπροστά

Ο Πασχαλάκης «ριζώνει» στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ κοιτάζει μπροστά

Δημήτρης Ρούσσος
Ο Πασχαλάκης «ριζώνει» στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ κοιτάζει μπροστά

bet365

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας για τα επόμενα τρια χρόνια, με τον ΠΑΟΚ να ανανεώνει ένα από τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι εν μέσω μεταγραφικής δραστηριότητας και χειρισμών πολλών ανοικτών υποθέσεων.

Αύγουστος 2017. Η εστία του ΠΑΟΚ ενισχύεται με δυο «φρέσκα» πρόσωπα, δυο μεταγραφές που σκοπός τους είναι να θωρακίσουν για τα καλά την εστία και να βάλουν τις βάσεις για μια πρωταθληματική πορεία της ομάδας που εσχάτως ανέλαβε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ροδρίγο Ρέι και Αλέξανδρος Πασχαλάκης ντύνονται στα «ασπρόμαυρα» και ξεκινούν τη μάχη για τον «θρόνο» του βασικού.

Ο Αργεντινός έχει εξαρχής το προβάδισμα και ξεκινάει βασικός τη χρονιά. Από την άλλη ο Έλληνας κίπερ των έξι clean sheets με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα την προηγούμενη σεζόν κάθεται στον πάγκο, μέχρι που στο παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια πριν περίπου έναν χρόνο (02/12/17) παίρνει θέση βασικού στα δοκάρια. Η πρώτη εκτός έδρας νίκη σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο έφερε ευφορία και… μονιμότητα! Ο Πασχαλάκης δεν ξαναβγήκε από την 11αδα μέχρι και σήμερα, τόσο στη Super League, όσο και στις ευρωπαϊκές προκλήσεις του «Δικέφαλου του Βορρά».

Το τέλος της σεζόν τον βρήκε Κυπελλούχο Ελλάδας και παράλληλα σε θέση προβληματισμού σχετικά με το συμβόλαιό του, που εξέπνεε τον Δεκέμβριο του 2019. Εξαρχής η πρόθεση των Θεσσαλονικέων ήταν να τον κρατήσουν στην Τούμπα και να συνεχίσουν να τον βλέπουν να συνεχίζει να κρατάει τα «κλειδιά» της εστίας, που έμεινε απαραβίαστη για 16 παιχνίδια (>12 που δέχθηκε γκολ) και να εμπνέει με το πάθος και τον χαρακτήρα του.

Τελικά λίγο αφού μπήκε η τελευταία σεζόν και λίγους μήνες πριν αποκτήσει το δικαίωμα να συζητήσει ως ελεύθερος με όποια ομάδα έσπευδε να υποβάλλει το ενδιαφέρον της, ο ΠΑΟΚ τον «έδεσε» ως το 2022! Εμφανίσεις όπως αυτές στην Τρίπολη την προηγούμενη Κυριακή, τα 11 παιχνίδια δίχως παθητικό φέτος και συνολικά η παρουσία του δείχνουν πως αυτό έγινε για καλό, τόσο του 29χρονου (28/07/89) τερματοφύλακα, όσο και του συλλόγου.

Ο ΠΑΟΚ πλέον μπορεί να αισθάνεται ανακουφισμένος έστω με μια από τις «καυτές» περιπτώσεις παικτών, των οποίων τα συμβόλαια ανανεώνονται προσεχώς. Βαρέλα, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Σάκχοφ βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και οι συζητήσεις θα καταλήξουν άμεσα, είτε θετικά είτε αρνητικά. Το πλάνο πάντως ξεκίνησε να εφαρμόζεται και ξεκάθαρα η επόμενη «μέρα» στην Τούμπα ήθελε τον ξανθομάλλη «κέρβερο» να απλώνει το 197 εκατοστών σώμα του απ’ άκρη σ’ άκρη της εστίας, προστατεύοντάς την τόσο καλά, όσο έχει συνηθίσει το κοινό της από τα τέλη του 2017 ως σήμερα!

Κι αν το μέλλον περιλαμβάνει εξελίξεις σχετικά με μεταγραφή του Πασχαλάκη μακριά από την Τούμπα, ξανά οι «ασπρόμαυροι» θα μπορούν να διαπραγματευτούν την περίπτωσή του. Ένα από τα «άγχη» του συλλόγου έφυγε και ο Έλληνας κίπερ μπορεί να λογίζεται ως «σταθερά» για την νευραλγική θέση του Νο.1 τα επόμενα χρόνια, είτε σαν περιουσιακό στοιχείο, απ' αυτά που όπως φαίνεται στην περίπτωση Πρίγιοβιτς, έχουν αρχίσει να εκτιμούν στην Τούμπα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα