Θα χρειαστεί στον Ολυμπιακό και πρέπει να ζεστάνει πάλι τη μηχανή του!

Θα χρειαστεί στον Ολυμπιακό και πρέπει να ζεστάνει πάλι τη μηχανή του!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Θα χρειαστεί στον Ολυμπιακό και πρέπει να ζεστάνει πάλι τη μηχανή του!

bet365

O Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για ένα παίκτη του Ολυμπιακού που πρέπει να μπει πάλι στο κάδρο.

Αυτή η εβδομάδα είναι η τελευταία που δεν έχει αγώνα στα…μέσα της (Τετάρτη-Πέμπτη) ο Ολυμπιακός!

Στη συνέχεια, και αν αποκλείσουν την Ξάνθη, τουλάχιστον μέχρι τις 3 Μάρτη, οι «ερυθρόλευκοι» θα παίζουν συνεχώς Σάββατο η, Κυριακή-Τετάρτη η, Πέμπτη-Σάββατο η, Κυριακή. Δηλαδή τρία παιχνίδια την εβδομάδα επί έξι εβδομάδες! Διαδοχικά με ΠΑΣ έξω, Ξάνθη μέσα, Αστέρα έξω, Λάρισα μέσα, Πανιώνιο μέσα, Κύπελλο, ΠΑΟΚ έξω, Ντινάμο Κιέβου μέσα, ΑΕΚ μέσα, Ντινάμο Κιέβου έξω, ΟΦΗ μέσα, Κύπελλο, Απόλλωνα μέσα.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Με τέτοιο πρόγραμμα η μοναδική επιλογή του προπονητή είναι να ενεργοποιήσει περισσότερους παίκτες από το ρόστερ. Όσο το δυνατόν περισσότερους. Αλλά και χωρίς δύο παιχνίδια Κυπέλλου, αν υποτεθεί αποκλεισμός του από την Ξάνθη την άλλη Τετάρτη, και πάλι ο Ολυμπιακός χρειάζεται να έχει περισσότερες λύσεις με ζεστές τις μηχανές.

Και νομίζω ένας παίκτης που πρέπει πάλι να μπει στο κάδρο είναι ο Τσιμίκας. Ο χρόνος συμμετοχής του νεαρού αριστερού μπακ έχει περιοριστεί πολύ, εδώ και καιρό. Εδώ κι ένα τρίμηνο, από τις 21 Οκτωβρίου, οπότε κι έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα μετά το 0-1 από τον ΟΦΗ, ο διεθνής μπακ έχει όλα κι όλα 23 λεπτά παιχνιδιού στο πρωτάθλημα (αλλαγή με τη Λαμία), ένα 90λεπτο στο Κύπελλο (με την Παναχαϊκή) και δύο παιχνίδια Γιουρόπα Λιγκ (το εδώ με την Ντουντελάνζ και το εκεί με την Μπέτις). Ουσιαστικά έχει να παίξει από τις 29 Νοέμβρη, από το παιχνίδι στη Σεβίλλη.

Βεβαίως, κάποια πράγματα έπαιξαν ρόλο γι΄ αυτή την εξέλιξη αναφορικά με τον Τσιμίκα, που παρεμπιπτόντως τις προάλλες επέκτεινε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό έως το 2023. Π.χ. η κόπωση που έβγαλε ο ίδιος από το πολύ δυνατό ξεκίνημα που έκανε στη σεζόν. Διότι μέχρι που έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα είχε παίξει και στα εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος και σε έξι ευρωπαϊκά, ενώ παράλληλα έπαιζε αρχικά στην Εθνική Ελπίδων και μετά στην Εθνική Ανδρών. Ένα σύνολο 15 αγώνων μέσα σε δυόμιση μήνες.

Σίγουρα έχει σημασία κι ότι ο Κούτρης που πήρε τη θέση του στην ενδεκάδα έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση. Έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά, έχοντας και την εμπειρία της μίας σεζόν (πέρσι) στον Ολυμπιακό κι όχι απλά έγινε βασικός, αλλά κέρδισε θέση και στην ενδεκάδα της Εθνικής-πάλι εκείνη του Τσιμίκα! Και τα πήγε τόσο καλά, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του σύλλογοι από πρωταθλήματα όπως το ιταλικό και το γαλλικό.

Όμως, εκτιμάω ότι όσο καλά κι αν είναι ο Κούτρης, δεν μπορεί να βγάλει έτσι το β΄ μισό της σεζόν. Να την βγάλει δηλαδή με μία σταθερά καλή απόδοση. Γιατί όπως θέλει τους ακραίους μπακ ο Πέδρο Μαρτίνς, πρέπει αυτοί να καταπίνουν χιλιόμετρα. Ουσιαστικά τους ζητάει να παίρνουν όλη την πλευρά και να την ανεβοκατεβαίνουν. Αυτό το πράγμα, όσο και καλά προπονημένος και γρήγορος να είναι ένας παίκτης, φέρνει φθορά, κούραση και πτώση απόδοσης.

Και δεν τα αναφέρω όλα αυτά επειδή ο Κούτρης σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια μετά τις γιορτές έχει κινηθεί σε μάλλον πιο χαμηλές στροφές, από πλευράς εμφανίσεων. Και καλύτερα να έπαιζε, νομίζω δεν θα άλλαζε τίποτα. Θα πρέπει να γίνει…σούπερμαν, για να τα παίζει καλά όλα τα παιχνίδια, ειδικά εκείνη τη σειρά με ΠΑΟΚ, Ντινάμο, ΑΕΚ, Ντινάμο μέσα σε δέκα ημέρες!

Ο Τσιμίκας θα χρειαστεί. Αλλά για να είναι έτοιμος τότε να βοηθήσει όταν θα χρειαστεί, πρέπει να έχει παίξει νωρίτερα κι άλλα παιχνίδια, για να βρει τη φόρμα του. Πρέπει να έχει ζεστάνει τη μηχανή του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.