Παντελίδης: «Συνέβησαν ασυνήθιστα πράγματα»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Παντελίδης: «Συνέβησαν ασυνήθιστα πράγματα»

bet365

Ο Σάββας Παντελίδης μίλησε για το πώς πέρασε ο Άρης στις τελευταίες δύο εβδομάδες, στη σημασία της νίκης επί της Λαμίας αλλά και σ’ αυτά που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας.

Αρχικά ο προπονητής του Άρη είπε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουμε. Όποιοι δεν είναι δίπλα μας δεν μπορούν να διαβάσουν πράγματα. Κάναμε 4-5 προπονήσεις στις τελευταίες δύο εβδομάδες λόγω καιρού και φοβόμασταν τον ρυθμό που θα είχαμε στο παιχνίδι. Εκτός του ότι δεν είχαμε λύσεις σε αρκετές θέσεις. Θέλω λοιπόννα δώσω συγχαρητήρια κυρίως στα παιδιά από τα οποία ζητήσαμε να λύσουν τα συμβόλαιά τους αλλά ήταν εκεί. Ένα μεγάλο μπράβο από εμένα. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση κυρίως στη δημιουργία και στην πάσα. Υπάρχουν εξηγήσεις. Έπαιξε ρόλο ο τραυματισμός του Μπρούνο. Ένας δεύτερος είναι ότι ο Γιουνές δεν μπορούσε να παίξει παραπάνω από 20-25 λεπτά, αλλά τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα. Δεν ήμασταν θεαματικοί, αλλά σοβαροί. Το παιχνίδι θα μπορούσε να τελειώσει στην ισοπαλία, αλλά πήραμε μια σπουδαία νίκη από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης. Περιμένουμε τα νέα παιδιά και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε καλύτεροι».

Σε ερώτηση για το αν θα δοθούν δεύτερες ευκαιρίες στους παίκτες από τους οποίους ζητήθηκε να αποχωρήσουν, απάντησε… «θα δούμε. Δεν είναι τώρα η ώρα». Σχετικά με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας αλλά και τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει, είπε: «Τα άσχημα αποτελέσματα που είχαμε όπως με τον Εργοτέλη ή τον Ατρόμητο ή με τον Παναιτωλικό δεν δημιουργούν το καλύτερο κλίμα. Υπάρχει εξήγηση και αφορά την κατάσταση της ομάδας, την πίεση αλλά και το ότι δεν κάναμε την προετοιμασία που θέλαμε. Έτσι δημιουργήθηκαν προβλήματα. Η ομάδα δεν είχε επιλογές. Θέλεις να αλλάξεις κάτι αλλά δεν μπορείς να το κάνεις. Αυτά είναι τα βασικά. Δεν είναι εύκολο. Είμαστε σε μια φάση μετάβασης. Αμυντικά κάναμε από τα καλά μας παιχνίδια, αλλά στο δημιουργικό κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο το ταλέντο και σήμερα δεν είχαμε λύσεις».

Για την ψυχολογία των παικτών και ειδικά για τους Νικόλας Μαρτίνες, Ματέο Γκαρσία, είπε: «Έχει να κάνει με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Ο Νίκο προσπάθησε αλλά δεν του βγήκαν. Ο Ματέο είχε περισσότερη όρεξη. Θα ξαναγίνει αυτός που ήταν, αυτό δείχνει η προπόνηση».

Για το αν περίμενε νωρίτερα την ενίσχυση της ομάδας, απάντησε: «Συνέβησαν πράγματα που δεν συμβαίνουν συχνά με τους τραυματισμούς των Σιώπη, Γιουνές συν τον τραυματισμό του Μπρούνο αλλά και την απουσία του Μπάσα. Δεν είναι εύκολο να αλλάζει το 40% της ενδεκάδας στην τελευταία στιγμή».

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου στο τέλος του αγώνα, είπε: «Πρώτα απ’ όλα και εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος. Η δική μου δουλειά αρχίζει και τελειώνει στο να κάνω την ομάδα να παίξει καλά. Δεν είμαι για να κρίνω. Να αποδείξω με τη δουλειά μου ότι δεν πρέπει να γίνει αυτό».

Σε ότι αφορά την ετοιμότητα του Μάρτιν Τόνσο σημείωσε ότι… «είναι σε θέση να παίξει και θα φέρει ενέργεια. Θέλουμε να έχουμε 2-3 παιδιά που θα φέρουν ενέργεια, θα πιέσουν τον αντίπαλο, θα περάσουν την πάσα».

Σχετικά με το κλάμα του Γιώργου Βαλεριάνου στο φινάλε του αγώνα κι αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η αρχική απόφαση που προβλέπει να μη συνεχίσει στην ομάδα, είπε… «ότι έχω να πω θα το πω στους ίδιους και όχι δημόσια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα