Το πανό στην Ρενάτα αποδεικνύει γιατί ο οπαδός είναι αναντικατάστατος

Θοδωρής Βασίλης
Το πανό στην Ρενάτα αποδεικνύει γιατί ο οπαδός είναι αναντικατάστατος

bet365

Το μήνυμα των φίλων του ΟΦΗ για την Ρενάτα ήταν η στιγμή της αγωνιστικής και το respect των φίλων του Πανιωνίου ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε όμορφες ιστορίες τα τελευταία χρόνια, απέδειξαν για άλλη μια φορά πως ο οπαδός αποτελεί το υγιές κομμάτι του ποδοσφαίρου.

Είναι αμέτρητες οι φορές που οι οπαδοί αποτελούν τον εύκολο στόχο, που έχουν λοιδωρηθεί, που στο πρόσωπό τους βλέπουν έναν ανεγκέφαλο, έναν χούλιγκαν. Και όμως ο οπαδός είναι το υγιές κομμάτι του ποδοσφαίρου, γιατί μπορεί ακόμη να έχει δυνατά συναισθήματα. Η βιομηχανία του ποδοσφαίρου τον έχει βάλει στην άκρη προς όφελος του κέρδους. Τα ποσά που ακούγονται κάνουν την ντροπή να κοκκινίζει. Η λύση; Η συγκίνηση. Η συγκίνηση που νιώθει ο οπαδός.

Κι έρχονται κάποιες στιγμές όπως αυτή με τους φίλους του ΟΦΗ με το πανό για την Ρενάτα για να αναδείξει για άλλη μια φορά πως το οπαδικό κίνημα βγάζει αξίες όπως η αλληλεγγύη και ο σεβασμός. Το Σάββατο στο Γεντί Κουλέ είδαμε την στιγμή της αγωνιστικής. Οι οπαδοί του ΟΦΗ με ένα τρομερό πανό έστειλαν το δικό τους μήνυμα στήριξης στην Ρενάτα που δίνει τον σπουδαιότερο αγώνα, έναν αγώνα που δεν διαρκεί 90 λεπτά, αλλά που στο τέλος η νίκη δεν δίνει απλά τρεις βαθμούς, αλλά μια ζωή ολόκληρη. Και όπως ο Πανιώνιος ο οποίος βρέθηκε μια ανάσα από την καταστροφή και κατάφερε να αναγεννηθεί και να προκαλέσει τον θαυμασμό όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας, έτσι και η Ρενάτα αντιμετωπίζει και θα νικήσει αυτό τον ύπουλο αντίπαλο.

Κι εδώ έρχεται άλλη μια φορά η κουβέντα για το οπαδικό κίνημα και το τι έχουν προσφέρει οι οπαδοί του Πανιωνίου τα τελευταία χρόνια με τις κινήσεις τους. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την ανακοίνωση κατά της Χρυσής Αυγής, την Τράπεζα Αίματος ή τις προσπάθειες για ελεύθερες μετακινήσεις και παρουσία οπαδών σε όλα τα γήπεδα;

Γενικά τα τελευταία χρόνια ο οργανισμός Πανιώνιος φτιάχνει όμορφες ιστορίες. Από τις ομάδες του Ουζουνίδη και του Μιλόγεβιτς παραδίδοντας μαθήματα αξιοπρέπειας φτάνοντας να παλεύει ακόμα και για τον τίτλο (με τον Μιλόγεβιτς προπονητή), βγάζοντας στον αφρό ξανά ποδοσφαιριστές που οι ίδιες οι ομάδες τους δεν τους πίστεψαν ποτέ, μέχρι και τους οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι ως ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, με τις πρωτοβουλίες τους δείχνουν τον δρόμο για το πως θα πρέπει να λειτουργεί το οπαδικό κίνημα.

Και γι αυτό θα πρέπει εδώ να πούμε ένα τεράστιο μπράβο κι ένα απόλυτο respect στους φίλους του ΟΦΗ γιατί έδειξαν πως οι οπαδοί δεν είναι εχθροί αλλά αντίπαλοι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα