Με αυτογκόλ 4-0 έναντι 0-2, δοκάρια 6-2 έναντι 2-9, αλλά και ένα γκολ στις έξι, έναντι ένα στις 10,5…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Με αυτογκόλ 4-0 έναντι 0-2, δοκάρια 6-2 έναντι 2-9, αλλά και ένα γκολ στις έξι, έναντι ένα στις 10,5…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος συνεχίζει μέσα από το blog του στο gazzetta την καταγραφή της πραγματικότητας μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Μάντσεστερ Σίτι – Γούλβς με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Διατυπώθηκαν, όπως είδα, ενστάσεις χθες, γιατί έγραψα κάποια πράγματα εδώ, πριν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Μόνο που δουλειά μου δεν είναι να δίνω ελπίδες, αλλά να καταγράφω την πραγματικότητα.

Η δε πραγματικότητα, όπως αποτυπώθηκε και στα παιχνίδια της Λιβαδειάς και της Τρίπολης, είναι ότι ο μεν Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, ο δε ΠΑΟΚ παίρνει, με κάποιο τρόπο, όλα τα παιχνίδια του! Κι από την στιγμή που είναι οκτώ πόντους μπροστά, ο Ολυμπιακός πρέπει πρώτα να διασφαλίσει τη δεύτερη θέση και μετά αν μπορεί ο ίδιος να συνεχίζει να κερδίζει κι ο ΠΑΟΚ στραβοπατήσει κάπου, να στοχεύσει στον τίτλο. Απλή καταγραφή πραγματικότητας κι όχι διανομή ελπίδων…

Έλεγαν όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι τώρα που έφυγε ο Πρίγιοβιτς θα χάσει πόντους ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, θα αλλάξουν τα δεδομένα στη μάχη του πρωταθλήματος κλπ, κλπ. Κι εγώ έγραψα χθες το πιο απλό: ότι ο ΠΑΟΚ φέτος ΟΛΕΣ τις φορές που μεσοβδόμαδα είχε άσχημο αποτέλεσμα στην Ευρώπη η, στο Κύπελλο, αμέσως μετά συνήλθε και κέρδισε στο πρωτάθλημα την Κυριακή. Και στις εφτά φορές είχε κάνει το ίδιο πράγμα. Και το ίδιο έγινε και χθες-μετά την (λες και) ταπεινωτική ήττα του από την Β΄κατηγορίας Παναχαϊκή στο Κύπελλο, πήγε και νίκησε μέσα στην Τρίπολη.

Όσο ο ΠΑΟΚ έχει το άστρο που έχει, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τύχη για τον τίτλο, έχοντας μείνει τόσο πίσω. Ο Ολυμπιακός έκανε δύο γκέλες, στο Ηράκλειο και την Ξάνθη, και τις πληρώνει, σε συνδυασμό με τη μαγική εικόνα του μεταξύ τους ντέρμπι. Τι να κάνουμε, με τη θεά τύχη δεν μπορείς να τα βάλεις. Έχετε καταλάβει τι γίνεται με τον ΠΑΟΚ; Τέσσερα αυτογκόλ υπέρ του έχει!!! Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα! Τέσσερα αυτογκόλ και δη σε ένα γύρο πρωταθλήματος, δεν «παίζει» στο ποδόσφαιρο! Και έξι δοκάρια οι αντίπαλοι του στα πιο κρίσιμα σημεία των αγώνων τους με τον ΠΑΟΚ!!! Δύο η ΑΕΚ, ένα ο Ολυμπιακός, ένα ο Ατρόμητος, ένα η Λαμία κι ένα και ο Αστέρας. Κανονικά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! Κι όμως γίνονται.

Απέναντι σε όλα αυτά, ο Ολυμπιακός έχει εις βάρος του δύο αυτογκόλ και οι παίκτες του εννιά δοκάρια! Αντιλαμβάνεστε την διαφορά; Τέσσερα αυτογκόλ υπέρ του ο ΠΑΟΚ, δύο εις βάρος του ο Ολυμπιακός! Τα δοκάρια για τον ΠΑΟΚ είναι 2-6 (δύο ο ίδιος, έξι οι αντίπαλοι του) και για τον Ολυμπιακό είναι 9-2!!! Πρόκειται για πράγματα που κανονικά δεν γίνονται στο ποδόσφαιρο κι όμως τα βλέπουμε στο φετινό πρωτάθλημα.

Ατυχώς δε, δεν ισχύει αυτό που λένε ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει ο ΠΑΟΚ να έχει ρέντα. Πρώτον, γιατί 15 αγωνιστικές τώρα δεν σταματάει κι άρα δεν ξέρουμε αν ποτέ σταματήσει! Και δεύτερον, και σπουδαιότερον, γιατί ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας συνεχώς επί 15 αγωνιστικές, ήδη έχει πάρει ψυχολογία. Αποκτάει την ψυχολογία της νίκης. Και βλέπεις ότι ενώ έπρεπε να χάνει, βάζει ένα γκολ στον Αστέρα, παίρνει τα πάνω του και μετά βάζει κι άλλα δύο. Γιατί, μην κρυβόμαστε, δεν είναι απλά θέμα ρέντας, έχει κι έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες. Και μεγάλη δίψα για το πρωτάθλημα. Βλέπεις ξέρω γω τον Μάτος ανεξάρτητα από την μέτρια κατάσταση του να σκίζεται.

Στο δε καθαρά αγωνιστικό κομμάτι: Με τελικές 13-5, το σκορ στην Τρίπολη ήταν 0-3!!! Σε πέντε τελικές, έκανε τρία γκολ!!! Και στη Λιβαδειά με τελικές 9-20 ήταν 0-2! Όσο δεν αλλάζει το απίστευτο στατιστικό δεδομένο στο φετινό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ να θέλει έξι τελικές για να κάνει ένα γκολ κι ο Ολυμπιακός να χρειάζεται σχεδόν τις διπλάσιες (10,5 τελικές) για να κάνει ένα γκολ, το πράγμα δεν θα αλλάξει στη μάχη του τίτλου, όσο καλά κι αν συνεχίσει να παίζει ο Ολυμπιακός.

Μόνο που όλα αυτά, δεν σημαίνουν ότι ο Ολυμπιακός τα παρατάει. Απλά, η επιλογή του είναι να κοιτάζει τι θα κάνει στο επόμενο παιχνίδι του, πώς θα το κερδίσει, χωρίς να κάνει λογαριασμούς. Ο Ολυμπιακός δεν είναι σε θέση να πανηγυρίζει, με μείον οκτώ. Στη Λιβαδειά κέρδισε, εκεί που κέρδισαν όλοι. Αν κερδίσει και στα Γιάννινα και στην Τρίπολη, θα είναι κάτι άλλο.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάζει πώς θα βελτιώσει κι άλλο την δική του εικόνα. Και πώς θα περιορίσει τα δικά του λάθη. Για παράδειγμα…

Ο (πολύ καλός σε απόδοση χθες) Γκιγέρμε αξίζει ένα «ωραίο» πρόστιμο για την χωρίς κανένα λόγο κίτρινη που δέχθηκε χθες στο 67’, συμπληρώνοντας έτσι τέσσερις (μία αγωνιστική) διαμαρτυρόμενος σε μία άνευ ουσίας απόφαση ενός διαιτητή (Σιδηρόπουλος) που ήταν άριστος.

Ο Σισέ (από έξοχη επέμβαση του οποίου ξεκίνησε η φάση του 1-0) αξίζει μία «ωραία» κατσάδα γιατί αντί να διώξει την μπάλα πήγε να κάνει κοντρόλ με το στήθος κι έδωσε στο 61’ τη δυνατότητα στο Λεβαδειακό να βρει κλασική ευκαιρία για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, άσχετα αν ο πιτσιρικάς Ιωαννίδης αστόχησε.

Ο Ολυμπιακός έχει μπει σε ένα καλό δρόμο. Κι έτσι πρέπει να συνεχίσει. Δουλεύοντας, αλλά και διορθώνοντας. Κι άμα αλλάξει και το φεγγάρι βλέπουμε!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.