Η «εκδίκηση» (του Μπαϊροβιτς) είναι τα... γκολ

Γιώργος Ντυμένος
Η «εκδίκηση» (του Μπαϊροβιτς) είναι τα... γκολ

bet365

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναιτωλικού είπε «όχι» στη Ναϊμέγκεν για χάρη των «κυανοκίτρινων» και θέλει να... αποδείξει πάρα πολλά
Κάτοικος Ελλάδας έγινε σήμερα και επίσημα ο Αντμίρ Μπαΐροβιτς, o οποίος πήρε ήδη μία πρώτη... γεύση από Παναιτωλικό καθώς χθες παρακολούθησε το ματς με τον Ατρόμητο, ενώ στην πρώτη του παρουσία στο EMILEON είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Αλχασάν Καμαρά που πήγαινε για θεραπεία. Οι δυο τους τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα και μάλιστα όπως σχολίασε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναιτωλικού στου συμπατριώτες του, «τον περιμένω του χρόνου να πετύχουμε πολλά πράγματα».
Αλλωστε ο 24χρονος φορ μπορεί να αισθάνεται πως «χρωστά» κάτι στον εαυτό του και αυτό είναι μία πετυχημένη καριέρα εκτός της Σουηδίας. Με ρίζες από τη Βοσνία αλλά γεννημένος και μεγαλωμένος στην πόλη Αλβέστα των «σκάρτων» 10.000 κατοίκων, η μπάλα έμοιαζε σαν την... αυτονόητη διέξοδο για εκείνον και τους φίλους του. Από μικρός, μόλις στα 6 του, πήγε στη γειτονική ομάδα Τρολχάταν και το καλοκαίρι του 2012 άλλαξε ριζικά η ζωή του.
Ως μέλος της της Εθνικής ομάδας Under 17 των Σκανδιναβών όπου πλέον καλούνταν συχνά, συμμετείχε στο τουρνουά La Manga και ξεχώρισε. Τότε ήταν που η Ναϊμέγκεν ξεκίνησε τις διαδικασίες απόκτησής του, τον έκανε δικό της και σε ηλικία περίπου 16 ετών βρέθηκε στην Ολλανδία. Παρότι προορίζονταν για τη 2η ομάδα, εκείνος και αρκετοί άλλοι πιτσιρικάδες προπονούνταν με την πρώτη και σταδιακά άρχισε να εγκλιματίζεται. To 2014, πριν κλείσει τα 18, ντεμπουτάρισε, αλλά λίγο αργότερα συνέβη το... κακό, καθώς χτύπησε σοβαρά και έμεινε εκτός δράσης για περίπου πέντε μήνες.
Αυτό τον επηρέασε και θέλησε να επιστρέψει στη χώρα του, αφού ας μην ξεχνάμε πως τότε ήταν μόλις 19 χρονών και ήταν δύσκολο για ένα παιδί να τα περάσει όλα αυτά. Οπερ και εγένετο, αρχικά για την Λιουνγκσκίλε, ύστερα βρέθηκε στην Εστερ και πέρσι στη Γκέφλε. Στο πίσω μέρος του μυαλού του όμως, πάντα «στριφογύριζε» να βγει και πάλι εκτός συνόρων, καθώς ένιωθε πως κάτι «χρωστούσε». Κυρίως στον εαυτό του. «Οταν παίζω αισθάνομαι πως είμαι ο καλύτερος όλων. Δεν το λέω εγωιστικά, αλλά αυτό μου βγαίνει και με κάνει να αποδίδω καλύτερα», σχολίασε σε ανύποπτη φάση.
Στα τέλη του Δεκεμβρίου έγινε γνωστό πως δεν θα συνεχίσει στη Γκέφλε και τότε κάποιοι... φίλοι από τα παλιά έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Ο Μπαΐροβιτς ήταν για τη Ναϊμέγκεν ένα σημαντικό πρότζεκτ, αν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει αυτή την έκφραση, που τότε δεν προχώρησε. Τώρα όμως οι Ολλανδοί τον έβλεπαν να πατά και πάλι γερά στα πόδια του και κινήθηκαν για την απόκτησή του. Εκείνος όμως αναζητούσε νέες προκλήσεις και μόλις άκουσε για την πρόταση των «κυανοκίτρινων», δεν το σκέφθηκε πολύ. Μπήκε στο αεροπλάνο με μόνο μία βαλίτσα, καθώς ήθελε να τελειώσει άμεσα το deal και να ξεκινήσει προπονήσεις. «Ελπίζω να παίξω στην Κρήτη (σ.σ. ακολουθεί το ματς με τον ΟΦΗ)», λέει σχετικά, ενώ για τα υπόλοιπα της εγκατάστασής του στο Αγρίνιο θα φροντίσει η κοπέλα του, η οποία τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα. Εκείνος σκέφτεται μόνο την μπάλα.
Πλέον είναι στο «χέρι» του ή μάλλον στα «πόδια» του γίνει σύνθημα στα χείλι των φίλων του Παναιτωλικού. Και ποιος ξέρει, ίσως αγαπήσει τα δημοτικά και γενικότερα παραδοσιακά τραγούδια της χώρας μας. Βλέπετε είναι λάτρης της μουσικής, πριν από κάθε ματς ακούει πολύ για να χαλαρώνει και μάλιστα του αρέσουν τα ακούσματα από τα Βαλκάνια. Είπαμε, οι μακρινές του ρίζες βρίσκονται στη Βοσνία...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα