Ο Μπακασέτας και η Α.Ε.Κ. στην πόλη της...

Ο Μπακασέτας και η Α.Ε.Κ. στην πόλη της...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Ο Μπακασέτας και η Α.Ε.Κ. στην πόλη της...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την πιθανότητα παραμονής του Έλληνα διεθνή χαφ την οποία εύχεται (και άλλων μαζί), ενώ έχει ένα υστερόγραφο για της Φιλαδέλφειας τα μέρη.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Πόρτο παίζουν στο νέο Pamestoixima.gr με σούπερ αποδόσεις.

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας όταν αλλάζουν τα δεδομένα μιας υπόθεσης όπως στην περίπτωσή μας ισχύει με τον Τάσο Μπακασέτα και την ΑΕΚ. Και τι δεν έχουμε διαβάσει σχετικά με το αν είναι σωστό να γίνει κάτι τέτοιο και να μείνει τελικά ο διεθνής μεσοεπιθετικός, ή όχι. Μου έχουν στείλει μήνυμα και με ρωτάνε στα σοβαρά κάποιοι. Ζητάνε την άποψή μου για το ζήτημα λες και δεν την γνωρίζουν: από τη στιγμή που σημείωνα και έλεγα ότι είναι λάθος για μένα η απόφαση του Μελισσανίδη και της διοίκησης να τελειώσει τους τρεις ποδοσφαιριστές, είναι δυνατόν τώρα να γράψω το αντίθετο; Μακάρι να ολοκληρωθεί η ανατροπή δεδομένων με τον Έλληνα άσο και να συνεχίσει στην Ένωση.

Στην πραγματικότητα αυτό που εύχομαι είναι να αλλάξουν τα δεδομένα και στις τρεις υποθέσεις, όχι μόνο στου Μπακασέτα, προκειμένου να συνεχίσουν και οι Σιμόες – Λαμπρόπουλος. Τώρα που ήρθε και ο Κρίστισιτς θα ήταν ιδανικό να παραμείνει και ο Πορτογάλος χαφ για να δούμε το δίδυμο που ελπίζαμε το καλοκαίρι, έστω στο δεύτερο μισό της σεζόν. Για μένα αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο. Διαφορετικά θα πρέπει να βρούμε και ένα ακόμη χαφ να παίζει ως γνήσιος κόφτης δίπλα στον Σέρβο μέσο που σωστά αποκτήθηκε (έστω και με εξάμηνη καθυστέρηση).

Ειλικρινά όμως δεν μπορώ να καταλάβω εκείνους που γράφουν και υποστηρίζουν ότι «κακώς το κάνει αυτό η ΑΕΚ», ή το μυθικό: «κωλοτούμπα της διοίκησης», ή του ποδοσφαιριστή. Πραγματικά ούτε παιδιά του δημοτικού δεν θα τα έλεγαν – υποστήριζαν αυτά. Και εντάξει να είσαι αντίπαλος προφανώς και δεν σ' αρέσει να διατηρήσει στο ρόστερ της η πρωταθλήτρια ποδοσφαιριστή με την αγωνιστική αξία (και στην ηλικία που βρίσκεται) του Μπακασέτα. Όμως αν είσαι υποστηρικτής της ΑΕΚ πώς μπορείς να το γράφεις αυτό; Πόσο μάλλον αν γράφεις για την Ένωση ή (νομίζεις πως) καλύπτεις το ρεπορτάζ της;

Προφανώς και μπορώ να καταλάβω τη χαζή σκέψη «θα ανανεώσει τον Μπακασέτα και δεν θα πάρουν εξτρέμ και θα μιλάνε για εσωτερική μεταγραφή», διότι η καχυποψία υπάρχει σε εμετικό επίπεδο στη χώρα μας. Ωστόσο η απάντηση έρχεται εύκολα και δεν αποτελεί στήριξη στη διοίκηση ή στο μεγάλο αφεντικό: δηλαδή έως τώρα και προτού υπάρξει επαναπροσέγγιση από τον Μπακασέτα η ΑΕΚ ήταν έτοιμη να ανακοινώσει το νέο της εξτρέμ; Όχι φυσικά... Δεν σχετίζεται η ανάγκη απόκτησης ακραίου μεσοεπιθετικού με το αν θα μείνει τελικά και θα συνεχίσει να φοράει τα κιτρινόμαυρα ο διεθνής Έλληνας άσος.

Κι επειδή οι περισσότεροι τα θέλουν... πενηνταράκια να σημειώσω το εξής: η ΑΕΚ πρέπει να πάρει οπωσδήποτε σούπερ εξτρέμ διότι και ο Μπογέ που λογίζεται ως τέτοιος δεν έχει δείξει έως τώρα τίποτα πέρα από ένα 20λεπτο με αντίπαλο τον Άρη. Και η αλήθεια είναι πως εξτρέμ σοβαρά τα οποία μπορούν να κάνουν τη διαφορά και συνιστούν σούπερ επιλογές δεν είναι αυτοί το όνομα των οποίων έχει δει το φως της δημοσιότητας (και δη από την Πορτογαλία). Όπως και να 'χει αυτό είναι θέμα της ΑΕΚ, της διοίκησής της και των ανθρώπων που εργάζονται για να φέρουν στο club τις καλύτερες δυνατές προσθήκες. Το έκαναν στα χαφ και θεωρώ πως αν βρουν αυτό που θέλουν θα το κάνουν και στα εξτρέμ. Αν όχι (κάτι πολύ πιθανό) θα πορευτεί ως έχει...

Άλλωστε έμαθε πλέον η πρωταθλήτρια να παίζει βαφτίζοντας ποδοσφαιριστές ως εξτρέμ. Ο Μάνταλος δεν είναι τέτοιος. Ο Μπακασέτας επίσης. Το ίδιο μοιάζει να ΜΗΝ είναι ο Μπογέ... Είναι, λοιπόν, σημαντικό να συνεχίσει ο «Μπάκα» στην ομάδα και για τη ψυχολογία που μετέδιδε στους υπόλοιπους εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και για την ηγετική φυσιογνωμία που τον διακρίνει. Ένα παιδί εξαιρετικό, με προσωπικότητα εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, που αγαπάει δεδομένα την ΑΕΚ και τον αγαπάει ο κόσμος. Μα κυρίως διότι τον θέλει ο Ουζουνίδης που προσπάθησε να φτάσει εδώ, σ' αυτό το σημείο, η υπόθεση.

Μακάρι, λοιπόν, να ολοκληρωθεί το καλό και η ανατροπή του σκηνικού με τον Μπακασέτα. Επαναλαμβάνω μακάρι να γίνει και με Σιμόες – Λαμπρόπουλο. Αυτής της άποψης ήμουν από την αρχή και ας μην άρεσε: είναι ιδανικό, είναι το καλό, είναι το σωστό: για το ίδιο το club που πάντα είναι πάνω απ' όλα τα πρόσωπα και μικρο-προσωπικά-συμφέροντα.

Υγ: Είναι υπέροχο και μοναδικό να βλέπεις την ΑΕΚ και τα παιδιά που την εκπροσωπούν να περπατάνε εκεί που υπάρχει η ιστορία του Συλλόγου. Είναι ακόμη πιο όμορφο και συγκινητικό να το κάνουν και να συνοδεύονται από την αγάπη του κόσμου. Και δεν αναφέρομαι στους ΑΕΚτσήδες απλά: αλλά στους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας. Αυτό έγινε προχθες των Φώτων στην πιο όμορφη περιοχή της Αθήνας. Προσωπικά το βίωσα το ίδιο όμορφα όσο το πάρτι με τους πάνω από 50.000 φίλους της Ένωσης στα ίδια μέρη τον περασμένο Μάιο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είδα ποδοσφαιριστές της Ένωσης ξανά να ανεβαίνουν (μαζί με τους Δημητριάδη – Δημάτο) προς το άλσος, να περνάνε έξω από την παλιά "18", τα επίσημα ντε, να περνάνε την είσοδο της "21", να στρίβουν από το «Μόσχος» και να ανεβαίνουν προς την λιμνούλα στο άλσος και την εκκλησία. Ο κόσμος γύρω τους, όλοι μαζί, πήγαιναν σαν κοινή – μια παρέα στην εκδήλωση. Εκεί παιδάκια να φωτογραφίζονται, γονείς να χαίρονται και να χαιρετάνε τους ποδοσφαιριστές και γενικά όλους της αντιπροσωπείας της ΑΕΚ. Χειροκροτήματα και η πόλη ένα με την ομάδα της. Αυτό έχει λείψει τόσο πολύ και έχει στερήσει τόσα πολλά... Πόσο κρίμα να μην το είχαμε βιώσει και στο παρελθόν... Πόσο κρίμα όμως. Τέλος πάντων πλησιάζει η ώρα που το σπίτι της μοναχοκόρης της προσφυγιάς θα είναι στη θέση του και τότε θα αρχίσουν τα ωραία που δεν θα 'χουν τέλος, μόνο αρχή...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...