Στην καμμένη γη ξεπρόβαλλε και πάλι η ελπίδα!

Στην καμμένη γη ξεπρόβαλλε και πάλι η ελπίδα!

Νίκος Αθανασίου
Στην καμμένη γη ξεπρόβαλλε και πάλι η ελπίδα!

bet365

Η χειρότερη χρονιά της σύγχρονης ιστορίας του φεύγει με την ελπίδα να έχει επανέλθει χάρη στο ποδοσφαιρικό τμήμα και το gazzetta.gr καταγράφει τα 10 πιο σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν τον Παναθηναϊκό το 2018!

Το 2018 είχε στο... σακούλι του καταστάσεις που ο Παναθηναϊκός στα 110 χρόνια ιστορία τους, ούτε είχε ζήσει ούτε και θα μπορούσε να φανταστεί. Η διοίκηση Αλαφούζου έριξε το καράβι στα βράχια και ο σύλλογος γλίτωσε από την βύθιση την τελευταία στιγμή.

Η σελίδα δεν γύρισε στο ιδιοκτησιακό παρά τις επαφές με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το σίριαλ με τον Παϊρότζ Πιενγκπονσάντ ενώ η πραγματική ελπίδα γεννήθηκε στον οργανισμό του κλαμπ χάρη στο σύνολο του Γιώργου Δώνη και την μέχρι τώρα πορεία του μέσα στην χρονιά.

Πάμε να θυμηθούμε τα 10 πιο σημαντικά γεγονότα για τον Παναθηναϊκό μέσα στο έτος που πέρασε κι αυτό στην ιστορία...

Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ

Ο Παναθηναϊκός του Γουέμπλεϊ, ο Παναθηναϊκός των μοναδικών και τεράστιων πορειών στην Ευρώπη, μαθαίνει στις 26 Απριλίου οριστικά και αμετάκλητα πως η ΟΥΕΦΑ τον τιμωρεί με μονοετή αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της για την επόμενη τριετία. Η διοίκηση της ΠΑΕ δεν έκανε τις απαιτούμενες κινήσεις για να κλείσουν τα... άπειρα ανοιχτά μέτωπα των οφειλών και η απόφαση της ΟΥΕΦΑ ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο των χειρισμών του Γιάννη Αλαφούζου.

ΟΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΒΑΘΜΩΝ

Ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-2019 κέρδισε έξι βαθμούς στο χορτάρι, τους οποίους έχασε στις δικαστικές αίθουσες για την οφειλή στον Γενς Βέμερ και έφτασε κοντά σε απευθείας υποβιβασμό από την κατηγορία! Ακόμη μία ξεφτίλα για τον σύλλογο για την χρονιά που έφυγε.

Στις αρχές Απριλίου... έσκασε το πρώτο -3 εξαιτίας των χρημάτων που έπρεπε να πάρει ο Γερμανός ενώ στα μέσα του ίδιου μήνα ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε με αποβολή από το πρωτάθλημα για οφειλές σε Τοτσέ, Λέτο και Εσιέν!

ΑΠΟΧΗ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ!

Στο τέλος Φεβρουαρίου και ενώ για μεγάλο διάστημα έβαζαν πλάτη, χωρίς να λαμβάνουν τις δόσεις των συμβολαίων τους, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της διοίκησης του συλλόγου, ζητώντας να σταματήσει η κοροϊδια σχετικά τις πληρωμές που γίνονταν μόνο στα... λόγια!

Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και ο Παναθηναϊκός έζησε καταστάσεις που όμοιές του δεν είχαν συμβεί στο παρελθόν!

Στις αρχές Απριλίου οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη προχώρησαν σε αποχή από τις προπονήσεις, μία κίνηση που έφερε τελικά το αυτονόητο, δηλαδή την μερική εξόφληση των οφειλομένων.

Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο φάκελος που θα έπρεπε να καταθέσει ο Παναθηναϊκός για αδειοδότηση στο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-2019 ήταν παντελώς άδειος, ο σύλλογος βάσει του κανονισμού που υπήρχε ήταν μια ανάσα από τον υποβιβασμό και αυτό γιατί η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου αποφάσισε να μην πάει από τον ίσιο δρόμο(δηλαδή να τακτοποιήσει τις οφειλές) αλλά από τον... στραβό που θα αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία του κλαμπ. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ήρθε σε επαφή με τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λιγκ και στις αρχές Μαϊου το Δ.Σ της διοργανώτριας αρχής άλλαξε τον κανονισμό και κάπως έτσι την γλίτωσε ο Παναθηναϊκός.

Αυτό που δεν γλίτωσε, όμως, ήταν η απαγόρευση μεταγραφών και η αφαίρεση 6 βαθμών από το νέο πρωτάθλημα.

ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΪΡΟΤΖ

Στα μέσα Απριλίου βγαίνει στον... αφρό της δημοσιότητας το ενδιαφέρον του επενδυτικού fund της Panasia για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας Παϊρότζ Πιενγκπονσάντ είναι ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας, στην οποία μέχρι και σήμερα δεν μάθαμε ποτέ ποιος ή ποιοι βρίσκονται εντός ενώ δεδομένα θεωρείται η εμπλοκή του Βίκτωρα Ρέστη.

Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων και αρκετά ραντεβού, ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοινώνει τον Οκτώβριο την συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Την συμφωνία για μεταβίβαση όχι την μεταβίβαση.

Από τότε ο Παϊρότζ... εξαφανίστηκε, τα 47 εκατομμύρια της αρχικής πρότασης δεν εμφανίστηκαν ποτέ και το όλο θέμα οδεύει προς οριστικό ναυάγιο, καθώς πέρα από το επικοινωνιακό του θέματος, αυτή η ιστορἰα είχε τεράστια κενά, αδιαφάνεια και βασίστηκε σε... σενάρια και όχι στην πραγματικότητα. Ευτυχώς άμεσα ο κόσμος του Παναθηναϊκού κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν την... πάτησε όμως με τον ένα και μοναδικό Βλάση Τσάκα.

ΤΟ ATHENS ALIVE ΚΑΙ ΤΟ ‘’ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ’’

Τον Μάρτιο αναδεικνύεται το project του Athens Alive με κύριο εκφραστή τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ένα σούπερ σχέδιο για την ανάπλαση του ΟΑΚΑ, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και η αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την κοινοπραξία. Κάτι που θα συνέβαινε αμέσως μετά τις υπογραφές ανάμεσα στο fund και την κυβέρνηση.

Για να πάρει σάρκα και οστά ένα τόσο φιλόδοξο πρότζεκτ ήταν δεδομένα πως χρειαζόταν χρόνος και μέχρι και σήμερα υπάρχουν επαφές.

Πάντως, στις αρχές Μαϊου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε πως είχε συμφωνήσει να αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ ανεξάρτητα από το Athens Alive και πως τελευταία στιγμή ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε πίσω!

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΝΤΑΜΠΙΖΑ

Ο Παναθηναϊκός μετά την καταστροφική σεζόν, έπρεπε με κάποιο τρόπο να ξαναμπεί σε πορεία κανονικότητας. Μία επιλογή που βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η επιστροφή του Νίκου Νταμπίζα στην θέση του τεχνικού διευθυντή. Οι σχέσεις του με τον Γιάννη Αλαφούζο αποκαταστάθηκαν μετά από μήνες συχνών συζητήσεων και μετά από τέσσερα χρόνια επέστρεψε στην ΠΑΕ σε έναν κομβικότατο ρόλο.

Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΔΩΝΗ

Τα θετικά μαντάτα για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν παρά τα βαρίδια του -6 και της απαγόρευσης μεταγραφών συνεχίστηκαν με την πρόσληψη του Γιώργου Δώνη στην τεχνική ηγεσία. Ο Έλληνας τεχνικός στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του, ανέλαβε την ομάδα της καρδιάς του παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρχαν. Η πρόσληψή του έφερε ενθουσιασμό και ελπίδα στις τάξεις των φιλάθλων που έβλεπαν έναν έμπειρο και αξιόλογο προπονητή να αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας ένα πολύ δύσκολο πρότζεκτ.

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Τι άλλο σημάδεψε τον Παναθηναϊκό μέσα στο 2018; Μα φυσικά η αποχώρηση της ομάδας από την φυσική της έδρα, την Λεωφόρο, μετά από μία πενταετία. Οι οφειλές της ΠΑΕ στον Α.Ο και η κόντρα του Δημἠτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο, οδήγησαν τις δύο πλευρές στο διαζύγιο και την ομάδα του Γιώργου Δώνη πίσω στο αχανές και σχεδόν πάντα παγωμένο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Από τις «μαύρες» σκέψεις του καλοκαιριού, στην ευφορία, τις νίκες, τα γκολ, το αήττητο σερί μέχρι να έρθει το πρώτο κακό αποτέλεσμα στην Τούμπα, αλλά με μόνιμη στήριξη από τον κόσμο. Από το -6, στο σβήσιμο της τιμωρίας μέσα σε δύο παιχνίδια, τους παίκτες που ανταποκρίθηκαν στη νέα εποχή και τις ιδιαίτερες συνθήκες, τον Γιώργο Δώνη και τον Νίκο Νταμπίζα που έχουν καταφέρει να επικεντρώσουν τους ποδοσφαιριστές στο αγωνιστικό κομμάτι και το συναίσθημα της απογοήτευσης για τις τεράστιες χαμένες ευκαιρίες απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό για τα ισόπαλα αποτελέσματα.

Ο Παναθηναϊκός κυνηγάει την εξασφάλισης της παρουσίας στην 5άδα ώστε να εκτίσει από την αμέσως επόμενη σεζόν την ποινή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού και δείχνει απόλυτα ικανός να το πετύχει κόντρα σε όσο απόλυτα λογικό προβληματισμό κυκλοφορούσε μόλις πριν από λίγους μήνες, προτού ξεκινήσει η σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα