Ο Μαρτίνς κι ο Σάρι, ο Φορτούνης κι ο Αζάρ!

Ο Μαρτίνς κι ο Σάρι, ο Φορτούνης κι ο Αζάρ!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Μαρτίνς κι ο Σάρι, ο Φορτούνης κι ο Αζάρ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta μία ιδέα-καρμπόν στον Ολυμπιακό και την Τσέλσι (!), αναδεικνύοντας την επιθυμία του Μαρτίνς να αξιοποιήσει τη χημεία Φορτούνη-Νάτχο.

Δεν ξέρω ποιος ακριβώς το επιχείρησε πρώτος κι αν ο Πορτογάλος το «έκλεψε» από τον Ιταλό η, το αντίστροφο-εξάλλου, πριν από αυτούς το είχαν κάνει κι άλλοι, οπότε δεν έχει σημασία η…πατρότητα-αλλά βλέπουμε μία πραγματικά ενδιαφέρουσα ιδέα κι από τον Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό κι από τον Μαουρίτσιο Σάρι στην Τσέλσι!

Αναφέρομαι στην επιλογή να παίζουν σέντερ φορ στα τελευταία παιχνίδια ο Φορτούνης κι ο Αζάρ! Ο 28χρονος Βέλγος άσος έχει αγωνιστεί σε ρόλο φορ και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Τσέλσι, ο δε 26χρονος Φορτούνης έχει κάνει το ίδιο σε τρία από τα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού. Κι αν μεν αρχικά η ιδέα του Μαρτίνς ξεκίνησε από κάτι σαν λύση ανάγκης (με την Μπέτις στην Σεβίλλη δεν είχε ούτε τον Χασάν, ούτε τον Μάνο κι ο Γκερέρο προέρχονταν από τραυματισμό), βλέπουμε ότι τελικά σαν να αρχίζει να την βλέπει με άλλο μάτι, αφού και με τη Μίλαν και με τη Λαμία, ο Πορτογάλος προπονητής είχε στη διάθεση του τον Γκερέρο, απλά προτίμησε να τον βάλει στο δεύτερο παιχνίδι σαν ακραίο επιθετικό και στο πρώτο για 70 λεπτά σαν περιφερειακό κυνηγό και για 20 λεπτά σαν ακραίο.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ορλάντο Μάτζικ – Ντιτρόιτ Πίστονς! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο δε Σάρι στην Τσέλσι έχει αποφασίσει κι αφήνει εκτός 18άδας τον Ισπανό Μοράτα και στον πάγκο τον Γάλλο Ζιρού, για να βάζει φορ τον κοντόσωμο Αζάρ, που μην ξεχνάμε ότι πάνω από το ένα τρίτο της καριέρας του το έχει περάσει παίζοντας δεκάρι, όπως κι ο Φορτούνης! Γιατί το κάνει ο Ιταλός τεχνικός; Αφενός μεν γιατί θέλει να αξιοποιήσει την ταχύτητα, την τεχνική και τα καλά τελειώματα του Αζάρ, αφετέρου δε, πιστεύω εγώ, γιατί θέλει να χωρέσει στην ενδεκάδα τους πολλούς καλούς μέσους που έχει-έτσι έχει τριάδα στα χαφ τους Ζορζίνιο, Καντέ, Κόβασιτς και τον Γουίλιαν στα άκρα της επίθεσης. Και κατά βάθος νομίζω ότι κι ο Μαρτίνς χρησιμοποιεί εσχάτως τον Φορτούνη σε ρόλο φορ, όχι μόνο για να πάρει από αυτόν γκολ, επειδή το «έχει» ο Έλληνας διεθνής άσος (άσχετα αν δεν του κάθονται εσχάτως οι φάσεις), αλλά και για να δώσει περισσότερο χώρο και χρόνο στους πολύ καλούς μέσους που έχει ο Ολυμπιακός, τον Γκιγιέρμε, τον Καμαρά, τον Μπουχαλάκη και τον Νάτχο.

Δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του Μαρτίνς, για να γνωρίζω εάν θα συνεχίσει με τον Φορτούνη σε θέση σέντερ φορ, τώρα που επανέρχεται ο Χασάν κι ενώ θα έρθει και άλλος σέντερ φορ-μεταγραφή, αλλά αν θέλετε την κρίση μου, είμαι βέβαιος ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει δει στοιχεία που του αρέσουν στο παιχνίδι του Φόρτου σαν ψευτοσέντερ φορ και το στριφογυρίζει στο μυαλό του τι θα κάνει. Βλέπετε, με τον Φόρτου σαν φορ, κάποιες φορές χάνεται η μπάλα, αφού οι «ερυθρόλευκοι» από τη μέση και πάνω έχουν παίκτες που της μιλάνε της μπάλας, η δε συνεργασία του Φορτούνη με τον Ποντένσε και τον Νάτχο μπορεί να φέρει «παπάδες». Για όποιον πρόσεξε τον αγώνα με τη Λαμία, ο αρχηγός του Ολυμπιακού κι ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ έβγαλαν φοβερή χημεία και ουκ ολίγες φορές έκρυψαν την μπάλα.

Κι αυτή τη χημεία των δύο χαρισματικών άσων ο Μαρτίνς είμαι βέβαιος ότι σπάει το κεφάλι του για το πώς θα την αξιοποιήσει όσο το δυνατό καλύτερα. Το είχε προσπαθήσει με τον Φορτούνη σε ρόλο ακραίου κυνηγού, αλλά δεν του βγήκε, γιατί ο Φόρτου έχει τη λανθασμένη εκτίμηση ότι δεν μπορεί να παίξει πλάγια (ο Αζάρ εκτόξευσε την καριέρα του όταν έφυγε από δεκάρι και έγινε εξτρέμ). Το σκέφτεται και με τον Νάτχο οκτάρι και τον Φορτούνη δεκάρι, αλλά ξέρει πολύ καλά ότι έτσι θα χάσει τα πολύτιμα τρεξίματα και την αστείρευτη ενέργεια του Καμαρά. Και βρήκε μία λύση με τον Φορτούνη φορ και τον Νάτχο σε ρόλο δεύτερου εσωτερικού μέσου, αλλά ουσιαστικά λίγο πιο πίσω από τον Φορτούνη.

Για να δούμε πώς θα το διαχειριστεί ο Μαρτίνς, γιατί νομίζω ότι πραγματικά είναι κομβικό για τον Ολυμπιακό σε αυτό το δεύτερο μισό της σεζόν να αναπτυχθεί και να καλλιεργηθεί η συνεργασία Φορτούνη και Νάτχο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.