Ο Μασούρας καλός (και) σε «ρόλο Φορτούνη»!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Μασούρας καλός (και) σε «ρόλο Φορτούνη»!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος ακτινογραφεί στο blog του στο gazzetta την πρώτη χειμερινή μεταγραφή του Ολυμπιακού.

Ζήσε τη Χριστουγεννιάτικη δράση στο καζίνο της Novibet με 1700+ δημοφιλή φρουτάκια!

Καλές είναι οι μεταγραφές που ΘΑ γίνουν, αλλά ας σταθούμε στη μοναδική μεταγραφή που ήδη έχει κάνει ο Ολυμπιακός, αυτή του Γιώργου Μασούρα.

Και ναι μεν όλοι μας έχουμε άποψη για το παιδί αυτό, αφού τον βλέπουμε σχεδόν μία πενταετία στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, ωστόσο άλλο είναι να έχεις τη γενική εικόνα ενός παίκτη κι άλλο να εστιάζεις συγκεκριμένα πάνω του. Γι΄ αυτό και ζήτησα και είδα ένα 20λεπτο βίντεο με όλα τα δεδομένα του Μασούρα στα δύο τελευταία παιχνίδια του στον Πανιώνιο, αυτά τα βίντεο που δείχνουν κάθε κίνηση που κάνει ο ποδοσφαιριστής μέσα σε ένα παιχνίδι, καλή η, κακή, ακόμη και χωρίς την μπάλα.

Ήταν τα παιχνίδια Πανιώνιος-Λεβαδειακός 1-1 και ΠΑΣ-Πανιώνιος 3-1, δηλαδή ίσως τα χειρότερα του Πανιώνιου εδώ και καιρό, αλλά επικεντρώνοντας στον 25χρονο (1.1.1994) Μασούρα, αυτό που αμέσως μπορούσες να δεις ήταν η καλή ποιότητα που έβγαζε. Μπορεί να μην είναι ένας θεαματικός επιθετικός, όμως το παιχνίδι του είναι γεμάτο ουσία. Αυτός είχε το «πάρε βάλε» στο γκολ του Ντούρμισαϊ αλλά και μία πάσα για γκολ στον Τζιλούλη στα Γιάννινα, αυτός είχε δύο δοκάρια αλλά και δύο εκτελέσεις κόρνερ-φαρμάκι που έφεραν ισάριθμες ευκαιρίες με τη Λιβαδειά.

Μου έκανε δε εντύπωση η ευχέρεια που έδειξε παίζοντας σε ρόλο…Φορτούνη, δηλαδή κάτι μεταξύ δεύτερου σέντερ φορ και επιθετικού χαφ-γιατί εξτρέμ έπαιξε τελικά μόνο ένα ημίχρονο σε αυτά τα δύο παιχνίδια, στο α΄ με το Λεβαδειακό. Θα έλεγα ότι πιο πολύ παραγωγικός ήταν σε αυτή τη θέση, παρά του ακραίου κυνηγού, αφού μένοντας στα πλάγια της επίθεσης έχανε η ομάδα του τον καλύτερο πρωταγωνιστή της.

Κι έχει μεγάλη σημασία που ο Μασούρας μπορεί να παίξει στον άξονα, σαν μεσοεπιθετικός (το έκανε σχεδόν στα μισά παιχνίδια του στη φετινή σεζόν), πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός πίσω από τον Φορτούνη δεν έχει άλλον τέτοιο παίκτη-ο Νάτχο μπορεί να είναι καλός πλέϊ μέϊκερ, αλλά μεσοεπιθετικός δεν είναι. Και με τόσα παιχνίδια που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός μέσα στο χειμώνα, είναι αδύνατον να παίζει συνεχώς καλά ο Φορτούνης τρεις φορές την εβδομάδα, άρα ένας παίκτης με την ικανότητα να παίξει και στη θέση του μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος.

Ο δε Μασούρας νομίζω ότι φέτος άρχισε να βγάζει και μία προσωπικότητα στο παιχνίδι του, έχοντας περάσει πια το στάδιο της καθιέρωσης-τον βλέπεις να παίρνει προσπάθειες όταν καίει η μπάλα. Κι έχει μία ξεχωριστή ικανότητα να φεύγει στο χώρο, έχει αυτή την κίνηση χωρίς την μπάλα που σε συνδυασμό με ένα σπριντ μπορεί εύκολα να τον φέρει σε θέση βολής με μία καλή πάσα από τον συμπαίκτη του. Έχει το καλό σουτ (κύρια με το δεξί) από τα 20-25 μέτρα, αλλά μπορεί και χώνεται απειλητικά σε θέση σέντερ φορ και γίνεται επικίνδυνος ακόμη και με το κεφάλι.

Δεν είναι ο σούπερ ντριμπλέρ, όμως έχει καλή απαλλαγή από τον αντίπαλο και καλή προσποίηση, εξ ου και κερδίζει φάουλ και κάρτες, ενώ η τεχνική του είναι σε καλό επίπεδο, εξ ου και καλές πάσες με τακουνάκια, ακόμη και κάτω από τα πόδια του παίκτη της άλλης ομάδας. Έχει καλές συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, επιθετικούς κι αμυντικούς και διακρίνεται για την ομαδικότητα του-τις περισσότερες φορές θα δει τον άλλο παίκτη που είναι σε θέση για σουτ και θα του δώσει την μπάλα.

Είναι μοντέρνος παίκτης, που θα παίξει με τη μία, θα πάρει την μπάλα, θα την δώσει και θα φύγει μπροστά για να την ξαναπάρει, αλλά και που θα γυρίσει πίσω να βοηθήσει ανασταλτικά, ακόμη και φτάνοντας στο κόρνερ. Μπορεί να κρατήσει την μπάλα και να δώσει χρόνο στους συμπαίκτες του, αλλάζει καλά το παιχνίδι με 25άρες πάσες και ξέρει να παίρνει καλές θέσεις στην περιοχή για να τελειώσει φάσεις.

Ποια ήταν τα ερωτηματικά που μου δημιουργήθηκαν; Ήταν σίγουρα πολύ πιο άνετος βρίσκοντας χώρους, κάτι που δεν θα είναι εύκολο να βρει στον Ολυμπιακό. Έχασε κάποιες φορές μάλλον εύκολα την μπάλα με επέμβαση αμυντικών που τον πρόλαβαν πριν το κοντρόλ. Οι σέντρες του δεν είμαι σίγουρος ότι είναι δυνατό σημείο του, αν κι επειδή έχει καλά «στημένα» ίσως κάνω λάθος. Κάποιες πάσες του ήταν απρόσεκτες. Κι αρκετές φορές κόπηκε προσπαθώντας να βγάλει επιθέσεις κύρια από τα πλάγια.

Η γενική εικόνα που σχημάτισα: αν βοηθηθεί στην προσαρμογή του στον Ολυμπιακό και δείξει και ο ίδιος αυτό που λέμε ποδοσφαιρικό τσαμπουκά, μπορεί να δώσει καλές λύσεις ο Μασούρας. Γιατί είναι επιθετικογενής παίκτης χωρίς πολλά «φρου φρου κι αρώματα», αλλά με ουσία στο παιχνίδι του κι αυτό δεν το βρίσκεις εύκολα.

Άσχετο: έτσι όπως εξελίσσεται η μεταγραφή του φορ στον Ολυμπιακό, μην "καίμε" καμία περίπτωση...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.