ΠΑΟΚ: Η ανασκόπηση του 2018 (pics & vids)

ΠΑΟΚ: Η ανασκόπηση του 2018 (pics & vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Η ανασκόπηση του 2018 (pics & vids)

bet365

Τα έζησαν όλα οι ΠΑΟΚτσήδες μέσα στο 2018! Ήταν μια χρονιά μεγάλων προσδοκιών, τίτλου, ανατροπών, εντάσεων, απογοητεύσεων, οργής, θυμού, χαράς και πάει λέγοντας…

Η ζωή είναι στιγμές. Ακόμα περισσότερο ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο. Για τον ΠΑΟΚ η χρονιά που φεύγει είχε αρκετές… Στιγμές που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη όλων. Το 2018 ήταν μια χρονιά ορόσημο, με την ομάδα να διατηρεί τα σκήπτρα της στο κύπελλο, αλλά να χάνει στις δικαστικές αίθουσες ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, στο πιο ταραγμένο και απρόβλεπτο δεκαπενθήμερο, 25 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου, που έζησε τις τελευταίες δεκαετίες.

Η χρονιά που φεύγει στο δεύτερο μισό της φέρνει τον ΠΑΟΚ σε θέση ισχύος και ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με την πιο σημαντική είδηση να αφορά το ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών για την κατασκευή της «Νέας Τούμπας».

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας θυμηθούμε τις κορυφαίες «ασπρόμαυρες» στιγμές μέσα στο 2018.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

11: Το σήριαλ της απόκτησης του Ροντρίγκο Μολέντο δείχνει να φτάνει στο τέλος του, ωστόσο δεν προέκυψε ποτέ το «χάπι εντ» που αναζητούσαν οι «ασπρόμαυροι» και ο Λούμπος Μίχελ, που διαπραγματεύτηκε τη μεταγραφή του από τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, ο Βραζιλιάνος πήρε το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα του. Την ίδια μέρα κλείνει ο συμπατριώτης του Αζεβέδο, που έρχεται για έξι μήνες από την Σαχτάρ Ντόνετσκ.

12: Ο Γιώργος Γεωργιάδης επιστρέφει στον ΠΑΟΚ αναλαμβάνοντας πόστο στο πλευρό του αθλητικού διευθυντή, Λούμπος Μίχελ, με άξονα τους δανεικούς και τους παίκτες των ακαδημιών.

25: Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει την συμφωνία με την Σταντάρ Λιέγης για την πώληση του Γκόικο Τσίμιροτ. Το ξαφνικό deal «έκλεισε» στα 2.500.000 ευρώ και ο Βόσνιος μέσος μετά από 2,5 χρόνια στην Τούμπα αποχώρησε με προορισμό το Βέλγιο.

28: Ο «Δικέφαλος» ολοκληρώνει τον πρώτο μήνα του 2018 με «6 στα 6» σε πρωτάθλημα και κύπελλο, περνώντας νικηφόρα (0-1) και από το Αγρίνιο. Είχαν προηγηθεί οι νίκες επί του Λεβαδειακού (5-0), της Κέρκυρας (0-3), του Απόλλωνα (2-0) και για το κύπελλο επί των Τρικάλων (2-1) και του Ατρόμητου (2-0).

30: Ο ΠΑΟΚ προχωρά σε προφορική συμφωνία με τον Εβγέν Χατσερίντι, με τον Ουκρανό αμυντικό της Ντιναμό Κιέβου όμως να έρχεται στη Θεσσαλονίκη έξι μήνες αργότερα.

31: Ο Ιανουάριος κλείνει με τον ΠΑΟΚ να αποκτά τον Τιμπό Μουλέν από τη Λέγκια Βαρσοβίας, αντί 1,5 εκατ. ευρώ, τον Μάρκο Μιχόγιεβιτς από την Σαράγεβο και να χάνει οριστικά τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος ακόμη μάλλον θα περιμένει την πρόταση της… Σαμπντόρια.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

4: Ο ΠΑΟΚ μέσα σε 45 λεπτά «καθαρίζει» και τον ΠΑΣ Γιάννινα, παραμένοντας μόνος στην κορυφή. Ωστόσο κάποιοι βλέπουν μεγάλης έκτασης επεισόδια και «ντου» ΠΑΟΚτσήδων, βασισμένοι σε σκόρπιες εικόνες και όχι σε πραγματικά γεγονότα, σε μια πρώτη απόπειρα να τον στήσουν στον τοίχο. Δε θα δικαιωθούν ποτέ…

8: Με μια ακόμη πειστική εμφάνιση απέναντι στον Ατρόμητο (1-3) σφραγίζεται το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

16: Η διοίκηση ζητάει από τον κόσμο να μην ταξιδέψει στη Λαμία, η αστυνομία την επομένη στήνει μπλόκα παντού στην εθνική οδό και καταφέρνει να κρατήσει μακριά από το ΔΑΚ τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που πέρασε με νίκη (0-2) και από τη Φθιώτιδα.

25: Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του, η Τούμπα γεμίζει από 30.000 φίλους της ομάδας, η διοίκηση κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε οι εξέδρες να παρουσιάσουν μια πρωτόγνωρη εικόνα, αλλά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν θα ξεκινήσει ποτέ, καθώς ένα ανοικτό ρολό χαρτιού, που πέταξε ένας ανεγκέφαλος από την κερκίδα, βρίσκει τον Όσκαρ Γκαρθία και το ματς συνεχίζεται… στο Διαβαλκανικό, καθώς με εντολή του Σάββα Θεοδωρίδη οι «ερυθρόλευκοι» αποχωρούν από το γήπεδο.

27: Ο «Δικέφαλος» ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας του με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. ο Σέρβος επιθετικός βάζει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο, που θα τον κρατήσει στην Τούμπα μέχρι το καλοκαίρι του 2022, διπλασιάζει τις ετήσιες απολαβές και με 1.500.000 ευρώ το χρόνο γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

28: Οι «ασπρόμαυροι» κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση τους στον τελικό του Κυπέλλου, επικρατώντας στη Νέα Σμύρνη με 1-3 του Πανιωνίου στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

ΜΑΡΤΙΟΣ

4: Ο Αστέρας Τρίπολης βάζει ένα τέλος στο εντυπωσιακό αήττητο σερί του ΠΑΟΚ, που μέχρι εκείνο το απόγευμα μετρούσε 16 συνεχόμενες νίκες. Ο Ιγκλέσιας στις καθυστερήσεις πετυχαίνει το τρίτο γκολ των Αρκάδων (3-2).

11: O Ολυμπιακός δύο εβδομάδες νωρίτερα δεν κατέβηκε να παίξει στην Τούμπα, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που κατέβηκε να αγωνιστεί στο ντέρμπι το οποίο έκρινε τον πρωταθλητή και «σημάδεψε» ολόκληρη τη χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Το ματς, όπου όλοι λογάριαζαν χωρίς τον... Κομίνη και τον Ποντίκη.

Το ντέρμπι στις 11 Μαρτίου διακόπηκε με απόφαση του διαιτητή από τη Θεσπρωτία, αφού πρώτα μέτρησε, μετά ακύρωσε και εν τέλει κατακύρωσε ως έγκυρο το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα στο 90ο λεπτό! Η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο και η φωτογραφία του με τον πιστόλι στη ζώνη του κάνουν «το γύρο του κόσμου», αποτελώντας το… όπλο της ΑΕΚ για να μην επιστρέψει ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίσει το ματς (και το πρωτάθλημα) στα χαρτιά. Στον ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για «τρομοκρατία a la carte», καθώς στις πολύωρες διαβουλεύσεις στα αποδυτήρια το μόνο που ήθελαν να ξέρουν οι άνθρωποι της Ένωσης είναι αν θα μετρήσει ή όχι το γκολ του Βαρέλα.

13: Ο Ιβάν Σαββίδης με γραπτή δήλωσή του ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν. «Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

22: Το πρωτάθλημα έχει τιναχθεί στον αέρα από την απόφαση Κομίνη, με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη να πιέζει με όπλο την επανέναρξη του πρωταθλήματος τους «μεγάλους» για εγγυήσεις ενόψει της νέας χρονιάς. Ο ΠΑΟΚ υπογράψει την επιστολή με τους όρους της Κυβέρνησης, ωστόσο επιμένει για τη χρήση του VAR, θέλοντας να ξεκινήσει από την πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος όπως ήδη είχε εξαγγελθεί από τους συναρμόδιους υπουργούς. Ακόμη περιμένουν στη Μικράς Ασίας για το VAR…

29: Επιβεβαιώνεται η βαριά τιμωρία του ΠΑΟΚ για τη διακοπή του ντέρμπι με την ΑΕΚ από το Πειθαρχικό Όργανο της Superleague. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, εκτός από την αφαίρεση τριών βαθμών, είδε τον αθλητικό δικαστή, Σπύρο Καποδίστρια, να κατακυρώνει το παιχνίδι με τέρματα 3-0 υπέρ της ΑΕΚ, αλλά και να τιμωρεί τον ΠΑΟΚ με αφαίρεση δύο βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

11: Μετά από… μαραθώνιο που διήρκησε οκτώ ώρες ολοκληρώνεται η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ για την πρωτόδικη απόφαση για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο διαιτητής Κομίνης παρότι είχε κληθεί να παραστεί, επέλεξε να παραμείνει «εξαφανισμένος».

14: Ο «Δικέφαλος» δίνει τον πρώτο από τους τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών κόντρα στον Πανιώνιο φτάνοντας να έχει δώσει μέσα στη σεζόν συνολικά 10 αγωνιστικές δίχως την παρουσία των φίλων του στην Τούμπα. Την ίδια μέρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διοργανώνεται νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των οπαδών του ΠΑΟΚ, όπου την παράσταση κλέβει ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς.

17: Ο ΠΑΟΚ σφραγίζει το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τη δεύτερη νίκη επί του Πανιωνίου (3-1), δείχνοντας έτοιμος για το… repeat κόντρα στην ΑΕΚ, αυτή τη φορά μέσα στο ΟΑΚΑ.

20: Ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Ομιλος Κωνσταντινουπωλιτών συμπληρώνει 92 χρόνια ζωής. «Μέσα από τις δοκιμασίες του χθες ο ΠΑΟΚ έμαθε να πορεύεται στο σήμερα και να χτίζει το αύριο. Σε γερές βάσεις. Να βγαίνει πιο δυνατός από τις ήττες, να αγωνίζεται στα ίσια. Με τιμή. Αλλιώς η δόξα δεν έχει αξία. Η ιστορία, μας οδηγεί στο μέλλον. Το μέλλον είναι εδώ και μας ανήκει…», λέει η ΠΑΕ στο αφιέρωμά της.

23: Σαράντα τρεις ημέρες, μετά το ματς ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε η έφεση των «ασπρόμαυρων» και κάπως έτσι ολοκληρώνεται η απώλεια του πρωταθλήματος στις δικαστικές αίθουσες για τον ΠΑΟΚ. Μένουν όλες οι ποινές για την ομάδα, τον Ιβάν Σαββίδη (απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για 3 χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ) και τον Λούμπος Μίχελ (απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 3 μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ)!

ΜΑΪΟΣ

5: Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί 3-0 του Πλατανιά και την Τούμπα να αποθεώνει τους ποδοσφαιριστές και τον Λουτσέσκου με το σύνθημα: «να 'τοι, να 'τοι, οι πρωταθλητές».

12: Ο ΠΑΟΚ κατακτά πανάξια και δίκαια το Κύπελλο Ελλάδας για 6η φορά στην ιστορία του, στον 76ο τελικό της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας της ΑΕΚ με 2-0, παίρνοντας μια γλυκιά «εκδίκηση» για την απώλεια του πρωταθλήματος στα δικαστήρια. Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός και παρότι στο 24’ ο Πρίγιοβιτς έχασε πέναλτι πήρε τη νίκη χάρη στα γκολ που πέτυχαν ο Βιεϊρίνια στο 61′ και ο Πέλκας στο 90΄+2. Ένα ατελείωτο πάρτι στήνεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

17: «Μόνο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στη φασιστική Γερμανία, έγινε ό,τι συνέβη στο ελληνικό πρωτάθλημα», αναφέρει ο Λουτσέσκου, σε συνέντευξη του στη Ρουμανία, ενώ μια εβδομάδα αργότερα θα διαψεύσει της φήμες περί πρότασης της Αλ Αχλί.

19: Το όνομα του Πόντους Βέρνμπλουμ έρχεται στο προσκήνιο και ουσιαστικά ξεκινάει ένα γαϊτανάκι γύρω από την απόκτηση του Σουηδού χαφ, ο οποίος αποτελεί μεταγραφικό πόθο της οικογένειας Σαββίδη.

23: Ο Ντάριο Σρνα βρίσκεται, κάτω από άκρα μυστικότητα, στη Θεσσαλονίκη, με τον ΠΑΟΚ να πλησιάζει πολύ κοντά στην απόκτηση του Κροάτη αρχηγού της Σαχτάρ Ντόνετσκ, αλλά δύο μέρες αργότερα η μεταγραφή (για 1+1 χρόνια) να «ναυαγεί».

ΙΟΥΝΙΟΣ

1: Την πρώτη του μεταγραφή για τη νέα σεζόν πραγματοποιεί ο ΠΑΟΚ, αποκτώντας τον 30χρονο κεντρικό αμυντικό Εβγκέν Χατσερίντι από την Ντιναμό Κιέβου.

6: Ο Στέλιος Μαλεζάς ανανεώνει το συμβόλαιο του για ακόμη μια σεζόν με την… συμφωνία με τον 33χρονο αμυντικό να γίνεται στο γλέντι της κατάκτησης του Κυπέλλου, αλλά να ανακοινώνεται επίσημα εκείνη την ημέρα.

20: Ο Λέο Ζαμπά από την Αχμάτ Γκρόζνι καταλήγει στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο υπογράφει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, με το κόστος της μεταγραφής να ξεπερνάει τα 2.000.000 ευρώ.

22: Η ομάδα αναχωρεί για το Χορστ της Ολλανδίας προκειμένου να πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας της. Με την αποστολή δεν ταξιδεύουν οι Τζάλμα Κάμπος και Δημήτρης Χατζηισαΐας για διαφορετικούς λόγους.

28: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη λόγω της παρουσίας των Καρλ Φάγκερ και Στέφαν Σελάκοβιτς (συνεργάτες του Πάτρικ Μερκ, ατζέντη του Πόντους Βέρνμπλουμ) για συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ.

29: Αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ ο Τζάλμα Κάμπος για να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία και την Αλάνιασπορ.

ΙΟΥΛΙΟΣ

9: «Αφού πέρυσι είχα 27 γκολ φέτος θέλω να φτάσω ψηλότερα. Οπότε, ναι θέλω να περάσω τα 30 γκολ», δηλώνει ο Πρίγιοβιτς, ο οποίος σχεδόν χωρίς ανάσα από το Μουντιάλ της Ρωσίας μπαίνει στην προετοιμασία της ομάδας, καθώς δεν υπάρχει άλλος… φορ!

12: Ο Πέδρο Ενρίκε αποχωρεί από την Ολλανδία και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παραχωρείται δανεικός από τον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά στην Αστάνα του Καζακστάν. Η επιλογή του Λουτσέσκου για τις θέσεις των ξένων είναι ο Ουάρντα.

24: Ο ΠΑΟΚ επικρατεί με 2-1 της Βασιλεία στην Τούμπα και κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Ο Χοσέ Κάνιας και ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς πέτυχαν τα δύο γκολ του «Δικεφάλου», που μία μέρα νωρίτερα μαθαίνει πως θα αντιμετωπίσει την Σπαρτάκ Μόσχας στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών για τους ομίλους της διοργάνωσης.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

1: Ο μήνας ξεκινάει με την πρόκριση της ομάδας στα πλέι οφ του Champions League και την εξασφάλιση της συμμετοχής της στους ομίλους του Europa League. Ο τρόπος είναι άκρως πειστικός και έρχεται με το επιβλητικό 0-3 (Βαρέλα, Πρίγιοβιτς, Ελ Καντουρί τα γκολ) επί της Βασιλείας μέσα στο «Σεντ Γιάκομπ Παρκ».

3: Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Πόντους Βέρνμπλουμ μαζί με τη σύζυγό του Νίνα και ξεκινάει ένα… θρίλερ, με αρκετή δόση κουτσομπολιού, γύρω από τη μεταγραφή του. Την ίδια μέρα ολοκληρώνεται η απόκτηση του Τσούμπα Άκπομ από την Άρσεναλ, με τον νεαρό Άγγλο επιθετικό να υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

8: O ΠΑΟΚ βρίσκεται να χάνει 2-0 στο 17' από τη Σπάρτακ Μόσχας στην έδρα του, όμως πριν το ημίχρονο καταφέρνει να φτάσει σε μια τεράστια ανατροπή (Πρίγιοβιτς, Λημνιός, Πέλκας τα γκολ) και να κρατήσει τη νίκη (3-2) μέχρι το τέλος, αφού χρειάστηκε στο 71ο λεπτό ο Πασχαλάκης να αποκρούσει το πέναλτι του Πρόμες, κάνοντας την Τούμπα να παραληρεί!

14: Ο «Δικέφαλος» στη Μόσχα παίρνει το 0-0 και σε συνδυασμό με το 3-2 της Τούμπας, μαζί και την πρόκριση στα playoffs του Champions League όπου θα έβρισκε μπροστά του την Μπενφίκα.

16: Το σήριαλ της μεταγραφής του Πόντους Βέρνμπλουμ ολοκληρώνεται με την υπογραφή τριετούς συμβολαίου από τον Σουηδό χαφ.

21: Ο ΠΑΟΚ μένει αλώβητος στο «Ντα Λουζ», φεύγει με την ισοπαλία 1-1 απέναντι στην Μπενφίκα, παραμένοντας αήττητος για πέμπτο στη σειρά αγώνα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ δείχνοντας να κρατά την τύχη στα χέρια του για την πρόκριση στους ομίλους.

23: Και… μεταγραφή αθλητικού διευθυντή κάνουν στην Τούμπα! Ο Μάριο Μπράνκο έρχεται και αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή ανάπτυξης του ποδοσφαιρικού τμήματος, με απώτερο σκοπό να διαδεχθεί τον Λούμπος Μίχελ στη θέση του αθλητικού διευθυντή.

24: Ολοκληρώνεται ο δανεισμός του Ρουμάνου Αλίν Τόσκα από την Μπέτις.

25: Η χρονιά για τις εντός συνόρων διοργανώσεις ξεκινάει στην Τούμπα, με τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης (1-0) χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, σε μια αμφισβητούμενη απόφαση του διαιτητή Κουτσιαύτη, ο οποίος νωρίτερα είχε κρατήσει μέσα στο ματς δύο παίκτες των φιλοξενούμενων.

27: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου συναντιέται με τον Ιβάν Σαββίδη, οι δυο πλευρές δίνουν τα χέρια και αποφασίζουν να πορευτούν μαζί τουλάχιστον για δυο ακόμη χρόνια, καθώς ανακοινώνεται και επίσημα η επέκταση του συμβολαίου του ως το καλοκαίρι του 2020.

29: Αν και προηγήθηκε νωρίς με τον Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια «κατέρρευσε» και η εντός έδρας ήττα (1-4) από την Μπενφίκα του στέρησε για ακόμη μια φορά την συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League.

30: Ο Λάζαρ Μάρκοβιτς πλησιάζει στην Τούμπα, ωστόσο για αδιευκρίνιστους λόγους ο Σέρβος θα επιλέξει να μείνει στα… αζήτητα της Λίβερπουλ. Την ίδια μέρα ο ΠΑΟΚ αρνείται για άλλη μία φορά να πουλήσει τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Μπορντό να φτάνουν πολύ κοντά στην απόκτησή του Σέρβου φορ.

31: Ο μεταγραφικός κύκλος για τον «Δικέφαλο» ολοκληρώνεται τελικά με την απόκτηση του Νίκου Καρέλη από την Γκενκ ως δανεικού για τον επόμενο χρόνο και με τη ρήτρα αγοράς να ορίζεται στο 1,6 εκατ. ευρώ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

2: Το πρώτο εντός συνόρων «διπλό» στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου (0-1, Ελ Καντουρί) «σημαδεύεται» από το τραγικό διαιτητικό λάθος του βοηθού Καμπούρη, ο οποίος ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ του Άκπομ, αλλά και από την απερίσκεπτη ενέργεια οπαδού του ΠΑΟΚ να εκτοξεύσει φωτοβολίδα στην κερκίδα των φίλων του Πανιωνίου.

5: Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ επανέρχεται στο προσκήνιο με τη διαρροή για απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αναφερθεί σ' αυτό στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

8: Ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται το περίπτερο του «Δικεφάλου» στη ΔΕΘ και λίγο αργότερα από το βήμα ανακοινώνει ότι προχωρά άμεσα η νομοθετική ρύθμιση που θα ανοίξει το δρόμο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Αυτή τη φορά οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης δε θα μείνουν στα λόγια, αλλά θα γίνουν πράξη…

10: Ο Πάνος Καμμένος επισκέπτεται τα γραφεία της Μικράς Ασίας και συζητά με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ το θέμα της παραχώρησης 30 στρεμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας για την κατασκευή νέου γηπέδου. «Στολίδι θα είναι το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

15: Ο «Δικέφαλος» αλώνει και το «Γεντί Κουλέ» της Κρήτης, αφού αρχικά βλέπει τον διαιτητή Διαμαντόπουλο να του αρνείται εξόφθαλμο πέναλτι σε ανατροπή του Ζαμπά και ακολούθως τον Παπαστεργιαννό να βάζει μπροστά τον ΟΦΗ στο σκορ. Με τέρματα των Μπίσεσβαρ και Ζαμπά έρχεται η ανατροπή (1-3).

20: Η παρουσία στους ομίλους του Europa League ξεκινάει με ήττα από την Τσέλσι (0-1), αλλά το μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ξεκάθαρα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που ακολουθεί σε λίγες μέρες.

23: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς κάνει τη διαφορά και με δύο γκολάρες κρίνει το ντέρμπι με την ΑΕΚ (2-0), όπου τελείωσε το ματς με δυο δοκάρια, ενώ οι «ασπρόμαυροι» κερδίζουν ακόμη ένα ντέρμπι με ξένο διαιτητή.

25: Ο Αμρ Ουάρντα μπαίνει στον… πάγο από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά το νέο πειθαρχικό παράπτωμά του πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ.

26: Μέσα σ’ όλα υπάρχει και ΠΑΟΚ-Άρης, στο κύπελλο, το οποίο λήγει ισόπαλο 1-1.

30: Μεγάλο «διπλό» και «απόδραση» από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χάρη στο αυτογκόλ μετά το διπλό λάθος των Γιαννιώτη-Βούκοβιτς, που έδωσε στον «Δικέφαλο» μια μεγάλη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού, πάλι με ξένο διαιτητή...

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

4: Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία, «σκορπάει» την ΜΠΑΤΕ στο Μπορίσοφ με 4-1 και χάρη σ’ εκείνη τη νίκη θα μείνει «ζωντανός» στη μάχη της πρόκρισης μέχρι την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa Leuage.

9: Τρεις άνδρες συλλαμβάνονται κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου, ο οποίος, στην προσπάθεια να ξεφύγει από κουκουλοφόρους που τον καταδίωκαν, παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του. Τρείς μέρες αργότερα θα συλληφθεί και τέταρτο άτομο.

18: «Κερδίστε την Κυριακή και θα πλύνω εγώ όλα τα αυτοκίνητα σας» υπόσχεται ως… πριμ ο Γιώργος Σαββίδης στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ένα στοίχημα το οποίο χάθηκε και «πληρώθηκε» την επόμενη του ντέρμπι με τον Άρη στο Χαριλάου.

21: Με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει δυο φορές (36' πεν. και 84') και τον Πασχαλάκη να αποκρούει το πέναλτι του Γιουνές, ο ΠΑΟΚ παίρνει ένα τεράστιο «διπλό» (1-2) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη και στέλνει «μήνυμα τίτλου» με το εντυπωσιακό «7 στα 7» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

22: Ο Εβγέν Χατσερίντι αναρωτιέται δημόσια, «αν συνεχίσω να παίζω τόσο λίγο, τότε γιατί να μείνω στον ΠΑΟΚ;» και ανοίγει μόνος την πόρτα της εξόδου.

23: Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο της συζήτησης: «Ίδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης» τέθηκε προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που αφορά το γήπεδο της Τούμπας. Ένα όνειρο ετών αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά!

25: Η Βίντι έρχεται στην Τούμπα και προσγειώνει ανώμαλα τον ΠΑΟΚ. Σε κακή βραδιά οι «ασπρόμαυροι», ίσως στη χειρότερη εμφάνιση της χρονιάς, γνωρίζουν την ήττα (0-2) από την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας.

29: Η άνετη νίκη επί του Παναθηναϊκού (2-0) επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί. Ο «Δικέφαλος» φτάνει στο «8 στα 8» στο πρωτάθλημα, με την 13η σερί νίκη του, σε μια κατάμεστη Τούμπα, που για 17ο σερί ματς γιορτάζει την κατάκτηση της νίκης!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

3: «Μπλόκο» στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να γίνεται η πρώτη, και μοναδική έως τώρα, ομάδα που «κόβει» βαθμούς από τους «ασπρόμαυρους», που αν και προηγήθηκαν με τον Κρέσπο, είδαν τον Ουγκράι να ισοφαρίζει σε 1-1 και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

8: Η δεύτερη ήττα από τη Βίντι (1-0) φέρνει τον ΠΑΟΚ σε δυσμενή θέση απέναντι στους πρωταθλητές Ουγγαρίας, αλλά και τους Λευκορώσους της ΜΠΑΤΕ κάτι που θα επιβεβαιωθεί λίγες εβδομάδες αργότερα…

11: Χωρίς να πετάει... φωτιές ο «Δικέφαλος» επικρατεί του Παναιτωλικού στην Τούμπα με 2-1 και φτάνει στις 6 σερί εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα.

13: Ο Λούμπος Μίχελ φεύγει, ο Μάριο Μπράνκο έρχεται. Ο Σλοβάκος αποτελεί παρελθόν από τη θέση του αθλητικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ την οποία αναλαμβάνει ο 43χρονος Πορτογάλος. Η διοίκηση κάνει δεκτή την παραίτηση του Σλοβάκου από μέλος του Δ.Σ. και του αθλητικού διευθυντή, αλλά παραμείνει στην ομάδα ως… εξωτερικός σύμβουλος σε θέματα ποδοσφαίρου.

24: Για 11η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος, επικρατεί 2-0 της Ξάνθης στην Τούμπα, την ώρα που η ΑΕΚ γνώριζε την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό και έμενε 12 ολόκληρους βαθμούς πίσω στη βαθμολογία.

29: Παίζοντας με 10 παίκτες από το 7ο λεπτό γνωρίζει βαριά ήττα με 4-0 από την Τσέλσι για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League στο «Σταμφορντ Μπριτζ», στις κερκίδες του οποίου πάνω από 2.500 φίλοι του δίνουν άλλη μια σπουδαία ευρωπαϊκή παράσταση.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

3: Το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα αποδεικνύεται αρκετό για να χαρίσει στους «ασπρόμαυρους» το τρίποντο της νίκης στη Λαμία (0-1). Ομως, η μέτρια εμφάνιση από το σύνολο των ποδοσφαιριστών του Ραζβάν Λουτσέσκου χτυπάει το… καμπανάκι του «συναγερμού».

7: Στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πραγματοποιείται η πρώτη σύσκεψη για τη «Νέα Τούμπα» με στην συμμετοχή στελεχών του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Μακεδονίας.

9: Ανατροπή τίτλου επί της ΑΕΛ μέσα στην Τούμπα. Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν στο σκορ, ωστόσο με το γκολ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που έφτασε τα 50 με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, αλλά κι αυτό του Τσούμπα Άκπομ, ο «Δικέφαλος» φτάνει στην επικράτηση με 2-1.

13: Ο ΠΑΟΚ «σκιά του εαυτού του» απογοητεύει για 45 λεπτά κόντρα στην ΜΠΑΤΕ (1-3) και ολοκληρώνει την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, με τον τραγικό απολογισμό των πέντε ηττών και της μόλις μιας νίκης.

14: Η απόδοση και οι εμφανίσεις στους ομίλους αποτελεί αντικείμενο πολύωρης συζήτησης ανάμεσα στον Ιβάν Σαββίδη και την ομάδα.

17: Σπουδαίο «διπλό» (1-2)μέσα στη Λιβαδειά, χάρη στα γκολ των Πρίγιοβιτς και Μπίσεσβαρ, με την ομάδα να φτάνει τις 13 νίκες σε 14 αγώνες στο πρωτάθλημα, αλλά να χάνει τον Πόντους Βέρνμπλουμ (ρήξη αχίλλειου τένοντα) για το υπόλοιπο της σεζόν.

20: Η χρονιά κλείνει με το επιβλητικό 0-6 επί του Αήττητου Σπάτων και τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με το πρώτο «χατ τρικ» του στην Ελλάδα να φτάνει τα 35 γκολ μέσα στο 2018 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα