Οι καλύτεροι είναι δικοί του!

Οι καλύτεροι είναι δικοί του!

Οι καλύτεροι είναι δικοί του!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου κάνει έναν μικρό απολογισμό του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, σχολιάζοντας κυρίως τους καλύτερους παίκτες, αυτούς που διακρίθηκαν περισσότερο.

Χρόνια πολλά σε όλους. Διανύουμε ημέρες απολογισμών και κάπως έτσι θα κινηθούμε.

Ο πρώτος γύρος θα είχε τελειώσει αν κάποιοι τύποι δεν οργάνωναν την επίθεση στον Τζήλο και αν οι διαιτητές επέλεγαν άλλο τρόπο διαμαρτυρίας, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο blog. Όσοι επεδίωξαν την αναστάτωση (μια και αυτός είναι ο μεγάλος τους στόχος) την έχουν πετύχει σε ένα βαθμό. Λογικά από εδώ και πέρα θα επιχειρήσουν και άλλα τέτοια, για να επιδεινώσουν την κατάσταση με τελικό στόχο την αποσταθεροποίηση, που πιστεύουν ότι θα οδηγήσει και σε μία Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στην Ομοσπονδία.

Ας πούμε όμως ότι τελείωσε ο πρώτος γύρος, ή ας κάνουμε έναν μικρό απολογισμό για τις 14 αγωνιστικές για να είμαστε και πιο σωστοί. Θα μείνουμε σε πρόσωπα.

Ας μην αναφέρουμε πάλι ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Όποιος συνεχίζει να αμφιβάλει, ας δει τον πίνακα, την ομάδα με τους περισσότερους κερδισμένους βαθμούς, τα περισσότερα γκολ στην επίθεση, τα λιγότερα στην άμυνα, τις περισσότερες ασίστ, τα αποτελέσματα στα ντέρμπι και πολλά-πολλά άλλα που αποδεικνύουν ποιος έχει την καλύτερη ομάδα. (Και μια και «τίθεται» θέμα τύχης, ναι είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός που έχει πάρει καμιά δεκαριά βαθμούς στις καθυστερήσεις, είναι και τυχερός και ικανός μια και σχεδόν πάντα βρίσκεται πίσω στο σκορ, κυνηγάει, το «παλεύει», κάπως έτσι φτιάχνει και πολλές φάσεις και τελικά έχει πάρει βαθμούς με Τρίπολη, Πανιώνιο -που έπρεπε να χάνει από το γκολ Μασούρα το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ- Απόλλωνα, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό).

Με αφορμή τον απολογισμό που έγινε και στην τηλεοπτική εκπομπή του OPEN για την ανάδειξη των κορυφαίων ποδοσφαιριστών μέχρι στιγμής, αξίζει να μείνουμε στους παίκτες του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ που διακρίθηκαν περισσότερο, αυτούς που σίγουρα μπορεί να μπουν και στην κορυφαία ενδεκάδα.

Πρώτα απ’ όλα θεωρώ ότι οι καλύτεροι, ή οι πιο ποιοτικοί δεν είναι πάντα και αυτοί που τελικά παίζουν καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Τις περισσότερες φορές η καλή-οργανωμένη-δουλεμένη ομάδα «κάνει» τους παίκτες και όχι το αντίστροφο. Ένας παίκτης του 6 σε μία πολύ καλή ομάδα μπορεί να παίξει για 7 ή 8. Ένας παίκτης του 8 σε μία κακή-άναρχη ομάδα θα παίξει στο 5-6.

Με βάση αυτό ο ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρα πολλούς διακριθέντες-κορυφαίους μέσα στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος.

Ο Πρίγιοβιτς ως ο MVP του πρώτου γύρου, είναι σαφώς ο κορυφαίος, αν και… στη θέση του πρέπει να προσθέσουμε κάτι ακόμη, που θα το κάνουμε στην πορεία.

Είναι αλήθεια ότι ο Πασχαλάκης έχει δώσει βαθμούς στον ΠΑΟΚ. Είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρώτου γύρου.

Πάμε στα στόπερ. Ο Βαρέλα είναι παίκτης υψηλότερου επιπέδου από τον Κρέσπο. Ο Ισπανός όμως φέτος, έχει κάνει άλματα προόδου. Ο κάθε ένας μόνος του είναι… καλός αμυντικός. Και οι δύο μαζί όμως, λόγω χημείας, συνοχής, χαρακτηριστικών και φυσικά δουλειάς, αποτελούν ένα εκπληκτικό δίδυμο. Το κορυφαίο με διαφορά στη χώρα μια και ο ένας συμπληρώνει άριστα τον άλλο. (Κοντά τους είναι και το δίδυμο Ρισβάνη-Χατζηϊσαία του Ατρομήτου, που επίσης έχουν αποκτήσει μεγάλη ομοιογένεια, αν και πρόκειται για δύο πολύ ψηλά παιδιά με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά).

Ο Μαουρίσιο όσο και αν δεν έχει φθάσει σε υψηλά επίπεδα είναι στους κορυφαίους των χαφ, εκεί όπου σίγουρα παίκτες όπως ο Μουνάφο και ο Καμαρά μπορούν να μπουν στην καλύτερη ενδεκάδα.

Μεσοεπιθετικά ο ΠΑΟΚ δεν έχει παίκτες που παρουσιάζουν σταθερότητα μέχρι στιγμής και οι Φορτούνης, Σάμαρης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης, Γκαρσία μπορούν να μπουν στην καλύτερη ενδεκάδα.

Έχουμε αφήσει κάποιες θέσεις κενές…

Και αυτό γιατί όπως και να το δεις το πρωτάθλημα, όποια κριτήρια και αν βάλεις και ο καλύτερος αριστερός μπακ, αλλά και ο καλύτερος επιθετικός (μαζί τον Πρίγιοβιτς) είναι παίκτες που ΕΠΙΣΗΣ ανήκουν στον ΠΑΟΚ. Ο Κουλούρης είναι ο κορυφαίος επιθετικός και σαφώς ανταγωνίζεται τον πολύ μεγάλο Πρίγιοβιτς. Άρα, βγάζοντας καλύτερη ενδεκάδα στον πρώτο γύρο, πάμε αναγκαστικά σε σχηματισμό με δύο φορ.

Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να αναφέρουμε ότι και ο Δημήτρης Γιαννούλης είναι ο κορυφαίος στη θέση του. Κάθε χρόνο και καλύτερος, ο μπακ που παίζει στον Ατρόμητο και ανήκει στον ΠΑΟΚ έχει φθάσει πλέον στην ελίτ του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν πέρα από την καλύτερη ομάδα, διαθέτει και πολλούς από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για το παρόν και το μέλλον.

Για τον Κουλούρη και τον Γιαννούλη βέβαια, ισχύει το ότι ο Ατρόμητος τους ανέδειξε και τους έφθασε στο επίπεδο που τώρα βρίσκονται. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το… «η ομάδα κάνει τους παίκτες».

Έστω και έτσι τα δύο αυτά παιδιά ανήκουν στον ΠΑΟΚ και πολύ σύντομα θα (πρέπει να) επιστρέψουν για να δώσουν κάτι από το ταλέντο τους και στην ομάδα που τους ανέδειξε.

Και αφού με αυτή τη λογική «κοιτάμε» και στο μέλλον, μήπως θέλετε να πάμε και στις ακαδημίες; Να δούμε τι κάνει η ομάδα του Γκαρσία; Προσέξτε!

Η πρώτη ομάδα μέσα στο 2018 είχε στο πρωτάθλημα 26 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα!

Η δεύτερη ομάδα μέσα στο 2018 (Ιανουάριος-Δεκέμβριος) είχε: 27 νίκες και μία ισοπαλία!

Κανονικά πρέπει να ασχοληθούμε με αυτά τα παιδιά. (Ο ΠΑΟΚ σίγουρα). Να δούμε πόσοι από τον ΠΑΟΚ παίζουν στην εθνική νέων;

Μόνο αυτό: Η αμυντική τετράδα Λύρατζης-Τσαούσης-Διαμαντής-Μιχαηλίδης και φυσικά ο τερματοφύλακας Σιαμπάνης που βρίσκεται στην πρώτη ομάδα, είναι πολύ-πολύ υψηλού επιπέδου, όχι μόνο για τα Ελληνικά, αλλά και τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Αν όλα πάνε καλά αυτοί θα αποτελούν την άμυνα της Εθνικής μας σε εφτά-οκτώ-δέκα χρόνια.

Γι’ αυτό το κομμάτι ας ασχοληθούν ΣΟΒΑΡΑ στον ΠΑΟΚ και ας δουν πώς ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα ανεβάσουν και θα αξιοποιήσουν ένα-δύο-τρία-τέσσερα από τα τεράστια ταλέντα των ακαδημιών που κάνουν… ακόμη μεγαλύτερα πράγματα απ’ ότι οι μεγάλοι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.