Ο σέντερ φορ που θα πάρει ο Ολυμπιακός δεν αρκεί να είναι καλός…

Ο σέντερ φορ που θα πάρει ο Ολυμπιακός δεν αρκεί να είναι καλός…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο σέντερ φορ που θα πάρει ο Ολυμπιακός δεν αρκεί να είναι καλός…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta γιατί ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να χαλάσει αυτό που ήδη έχει φτιάξει με κόπο.

Ο Ολυμπιακός θα πάρει σέντερ φορ το Γενάρη. Είναι ειλημμένη απόφαση. Για να το ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής. Η δε όλη προσπάθεια που γίνεται, αφορά για λύση πρώτης επιλογής.

Και για να είμαι ειλικρινής, εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει επιθετικό, μόνο αν πρόκειται για περίπτωση που πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το να πάρει για να πάρει, δεν έχει νόημα. Γενικά θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Γιουβέντους – Ρόμα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η ομάδα αυτή την εποχή έχει βρει μία χημεία. Παίζει κατά κοινή ομολογία καλό ποδόσφαιρο και για όποιον δεν το έχει προσέξει, μετά από εκείνη την κακή περίοδο των αποτελεσμάτων για τρεις εβδομάδες μέσα στον Οκτώβρη, ο Ολυμπιακός έχει ένα δίμηνο όπου σε 13 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έφερε 10 νίκες, δύο ισοπαλίες κι έχασε μόνο από την Μπέτις μέσα στην Ισπανία-όπου Μπέτις, η Νο 5 στη βαθμολογία πίσω από Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη, Ατλέτικο και Ρεάλ, ε;…

Που θέλω να καταλήξω: ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ρισκάρει με τίποτα να χαλάσει για καμία μεταγραφή τη χημεία που έχει βρει. Να σας θυμίσω το περσινό παράδειγμα, με το Μιραλάς, που ήταν και παίκτης ο οποίος μας ήξερε και τον ξέραμε και για τον ποίο όλοι έλεγαν ότι καλά έκανε ο Ολυμπιακός και τον έφερε, ρημάζοντας τα ταμεία του…

Όταν ήρθε ο Μιραλάς, βρήκε τον Ολυμπιακό πρώτο στη βαθμολογία. Προέρχονταν από εφτά σερί νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ ακόμη και στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο ίδιο διάστημα, η ομάδα είχε σταθεί αξιοπρεπέστατα στο Καραϊσκάκη τόσο με την Μπαρτσελόνα (0-0), όσο και με τη Γιουβέντους (ως το 91΄το σκορ ήταν 0-1 κι είχε λίγο πριν δοκάρι ο Μπεν). Ήρθε λοιπόν ο Μιραλάς και ανακατεύτηκε όλη η ομάδα.

Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός είχε βρει μία τριπλέτα στην επίθεση που κουτσά στραβά του «πήγαινε»: Μάριν, Ανσαριφάρντ κι άλλοτε ο Πάρντο, άλλοτε ο Σεμπά. Κι αλλαγή ο τρελοΤζούρτζεβιτς (παρεμπιπτόντως, στη Β΄κατηγορίας Ισπανίας, έχει φέτος ένα γκολ σε 17 συμμετοχές, εκ των οποίων τις 15 βασικός, με την Σπόρτινγκ Χιχόν…).

Με το που έφτασε ο Μιραλάς, χάλασε αυτή η τριπλέτα. Κι είδαμε άλλοτε τον Μάριν να γίνεται δεκάρι και να μένει έξω ο Φορτούνης για να παίξει ο Κέβιν αριστερά, άλλοτε τον Ανσαριφάρντ να μένει στον πάγκο για να παίξει ο Βέλγος σε θέση σέντερ φορ κλπ, κλπ. Τα δε αποτελέσματα είναι γνωστά…

Ακριβώς αυτό πρέπει να αποφύγει φέτος ο Ολυμπιακός. Έχει μία ομάδα που ρολάρει και το ορθό ποδοσφαιρικά είναι να βάλει μέσα στην ομάδα ένα επιθετικό που «κολλήσει» και θα την βοηθήσει να ρολάρει ακόμη καλύτερα. Όχι ένα επιθετικό που θα της αλλάξει την χημεία. Συνεπώς, δεν αρκεί ο παίκτης που θα έρθει να είναι καλός, αλλά να είναι και στο πνεύμα της ομάδας, να ταιριάζει στο ποδόσφαιρο που παίζει ο Ολυμπιακός.

Κοινώς, αυτός που πρέπει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο είναι ο προπονητής. Γιατί μόνο αυτός μπορεί να πάρει την ευθύνη στο συγκεκριμένο κομμάτι, στο κατά πόσο δηλαδή ο νέος παίκτης θα γίνει όσο το δυνατόν πιο εύκολα κομμάτι της ομάδας και της ενδεκάδας.

Εδώ βέβαια έχει μεγάλη σημασία ότι πέρσι ο Μιραλάς δεν είχε έρθει μόνος του-είχε αλλάξει και προπονητής κι είχε έρθει ο (ακόμη και σήμερα χωρίς δουλειά…) Όσκαρ Γκαρθία, στη χειρότερη επιλογή της καριέρας του Ντάρκο Κοβάσεβιτς ως τεχνικού διευθυντή στον Ολυμπιακό…Τουλάχιστον τώρα, θα μείνει ο ίδιος προπονητής κι αυτό κατά την γνώμη μου είναι το πιο σημαντικό.

Κι αν πραγματικά κάνει τη σωστή επιλογή για τη θέση του φορ ο Ολυμπιακός, θα έχει κάνει σοβαρό βήμα για να πετύχει το κάτι παραπάνω στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν.

Άσχετο: Ενδιαφέρον θρίλερ το Backstabbing for Beginners στις 01.45 στο Cosmote Cinema 2.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.