Ένα μεγάλο «γιατί» για τον Τζήλο και όλους τους άλλους

Ένα μεγάλο «γιατί» για τον Τζήλο και όλους τους άλλους

Ένα μεγάλο «γιατί» για τον Τζήλο και όλους τους άλλους

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου θυμάται πάρα πολλές υποθέσεις σαν αυτή του Τζήλου και καταλήγει σε συμπεράσματα για τις επιθέσεις που συνεχίζονται.

Ο Καρατζίκας. Ο Κύρκος. Ο Δαλούκας. Ο Αμπάρκιολης. Ο Καλόπουλος. Ο Βασσάρας δυο-τρεις φορές. Ο Σιδηρόπουλος στον Άγιο Κοσμά. Ο Κωνσταντινέας και ο φούρνος του. Ο Καλύβας. Ο Τσαχειλίδης. Ο Ζωγράφος. Ο Μπίκας και το σπίτι στην Χαλκιδική που καταστράφηκε. Τώρα ο Τζήλος. Μετά κάποιοι άλλοι…

Αυτές είναι μερικές από τις υποθέσεις που έχουν καταγραφεί τα τελευταία δέκα χρόνια γύρω από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρόκειται για επιθέσεις σε ανθρώπους της διαιτησίας, γιατί έχουμε και άλλες. Μπορεί και να είναι πάνω από 20-25 γεγονότα. Έγιναν, καταδικάστηκαν και… είμαστε σίγουροι ότι θα ξαναγίνουν! ΓΙΑΤΊ;

Λυπάμαι που το γράφω... Θα ξαναγίνουν γιατί οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί είναι ΒΕΒΑΙΟΙ ότι δεν θα συλληφθούν. Ξέρουν ότι δεν θα εντοπιστούν ΠΟΤΕ! Θα ξαναγίνουν, γιατί όλοι όσοι εδώ και χρόνια επιδιώκουν και καταφέρνουν να εκφοβίσουν τους ανθρώπους της διαιτησίας, έχουν ΠΟΛΥ εύκολο έργο. Είναι οι πλέον ανενόχλητοι εγκληματίες της χώρας.

Φθάνουμε στο σημείο να πιστεύουμε ότι υπάρχει μία ανώτερη Αρχή που επιβάλει την ενασχόληση με όλα τα άλλα εγκλήματα και… δεν έχει χρόνο γι’ αυτά που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Δεν θέλουν; Δεν μπορούν; Δεν προλαβαίνουν;

Απορούμε… Πώς η Ελληνική Αστυνομία καταφέρνει και εξιχνιάζει με εκπληκτικό τρόπο εκατοντάδες άλλα εγκλήματα, χρησιμοποιώντας τις πιο έξυπνες και αποτελεσματικές μεθόδους και για ΟΛΕΣ τις παραπάνω ποδοσφαιρικές υποθέσεις. ΠΟΤΕ δεν κατάφεραν να βρουν το παραμικρό!! Να μην είσαι καχύποπτος και να σε οδηγούν στο να… τα βάζεις όλα με το μυαλό σου...

Πώς να σταματήσουν οι απειλές και οι εκβιασμοί και το μπούλινγκ που λέει και ο Περέιρα στους διαιτητές, όταν επικρατεί τέτοια ατιμωρησία; Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή την ώρα σε ένα δωμάτιο, οι ίδιοι άνθρωποι που εδώ και χρόνια καταστρώνουν αυτά τα σχέδια και «χτυπάνε» διάφορους στόχους, αυτή την ώρα, οργανώνουν το επόμενο «χτύπημα». Γιατί όχι;

Αφού από τη μία επιτυγχάνουν τον στόχο τους και «κερδίζουν» πράγματα μέσα από τον φόβο που προκαλούν και από την άλλη δεν αντιμετωπίζουν καμία ποινή μια και είναι άφαντοι!

Μακάρι ο άνθρωπος να γίνει γρήγορα καλά. Από εκεί και πέρα, αυτό που γίνεται τελευταία με τον Τζήλο, με αποκορύφωμα την χθεσινή δολοφονική επίθεση, ίσως και να βοηθήσει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο Περέιρα λέει… «είδατε που είχα δίκιο ότι κάποιοι με απειλές και μπούλινγκ προσπαθούν να επιβληθούν στους διαιτητές»; Κάτι είναι και αυτό! Ο Πορτογάλος κατέλαβε τι γίνεται. Το λέει δημοσίως, θα το πει και στους αρμόδιους UEFA και FIFA που ακόμη δεν έχουν καταλάβει με… τι και με ποιους έχουν να κάνουν. Ίσως και να μη κατάλαβαν οι ξένοι ποιους έχουν κάνει συνομιλητές τους εδώ και λίγο διάστημα.

Άλλο συμπέρασμα που βγάζουν όλο και περισσότεροι Έλληνες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Το είπε ο Κωνσταντινέας. Θύμα και αυτός! Είπε: «Μέσα από δηλώσεις και πράξεις σαν αυτή, έχω καταλάβει ότι πολλοί θέλουν την αποσταθεροποίηση και την εκ νέου εποπτεία στο Ελληνικό ποδοσφαίρου». Το κρατάμε και αυτό.

Θετικό και το γεγονός ότι ο Υπουργός σχεδόν… παρακαλάει τον αρχηγό της Αστυνομίας να κάνει κάτι ώστε επιτέλους να εξιχνιαστεί ένα τέτοιο δολοφονικό χτύπημα. Είναι απίστευτο, αλλά η Κυβέρνηση έχει φθάσει σε αυτό το σημείο.

Έστω και έτσι, μετά από όλα αυτά, ο Έλληνας διαιτητής οφείλει να αντέξει και να κάνει την προσπάθεια να μείνει ανεπηρέαστος. Κακά τα ψέματα. Δεν είναι εύκολο να μπεις και να σφυρίζεις σε Ελληνικό γήπεδο, ειδικά αγώνες… μεγάλης σημασίας και συμφερόντων. Ας μην κάνουμε τους χαζούς και τους… Κινέζους. Υπάρχει πρόβλημα.

Βεβαίως… όσο πιο ευάλωτος είσαι, τόσο πιο πολλές πιέσεις και απειλές θα δεχθείς. Είναι και αυτή μία πραγματικότητα.

Αλλά…

Ο Έλληνας διαιτητής οφείλει να δει πώς αυτοί που έμειναν ψύχραιμοι και δεν κάμφθηκε το φρόνημα και η ηθική τους, αυτοί κάνουν καριέρα και επιβραβεύονται.

Πρώτα απ’ όλα ηθικά, μια και κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά και όχι σαν άλλους που έχουν εκδιωχθεί ως αποτυχημένοι και στιγματισμένοι. Όσοι μπορούν…

Αν είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να μπουν στο γήπεδο και να αγνοήσουν τους εκβιαστές και τους εγκληματίες που προσπαθούν να στείλουν διάφορα μηνύματα, τότε η ΚΕΔ οφείλει να βρει περισσότερους ξένους για τη συνέχεια. ΟΧΙ μόνο για τα ντέρμπι.

Και κάτι τελευταίο…

Ακόμη δεν μπήκε VAR στα Ελληνικά γήπεδα; Υπάρχει κανείς που ακόμη δεν το θέλει, έτσι ώστε οι Έλληνες διαιτητές να μένουν αβοήθητοι και να κάνουν περισσότερα λάθη;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.