Απόλλων Σμύρνης: Ο Τεννές τον κάνει ομάδα!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Απόλλων Σμύρνης: Ο Τεννές τον κάνει ομάδα!

bet365

Ο Μπάμπης Τεννές κάνει τον Απόλλωνα Σμύρνης να θυμίζει και πάλι ομάδα, ανοίγοντας το... παντζούρι για να μπει μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας όσον αφορά στην παραμονή, που σαφώς και είναι ακόμα πολύ μακριά.

Άλλαξε τρεις προπονητές για να βρει τελικά αυτόν που θα βάλει την ομάδα στις... ράγες. Η πορεία για τον υποβιβασμό φυσικά δεν έχει αποφευχθεί, για να συμβεί αυτό χρειάζονται ακόμα πολλές στάσεις αλλά ο Απόλλωνα στα χέρια του Μπάμπη Τεννέ έχει αρχίσει να διαγράφει μια πορεία που μέχρι αυτή τη στιγμή μπορεί να αφήσει μια χαραμάδα αισιοδοξίας.

Τι άλλαξε όμως ο έμπειρος τεχνικός μέσα σε τρεις αγωνιστικές; Πρώτα απ' όλα, αν ρωτήσεις στα αποδυτήρια, θα μάθεις ότι και πάλι οι παίκτες είναι πιο ενωμένοι από ποτέ (για τη φετινή σεζόν). Ενα ρόστερ αρκετών εθνικοτήτων αρχίσει να δένει μεταξύ του και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Από εκεί και πέρα η ψυχολογία και το να αποκτήσει ο κάθε παίκτης εμπιστοσύνη στα πόδια του ήταν ένα από κύρια μελήματα του κόουτς και των συνεργατών του. Η ομάδα αρχίσει να παίζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση, να βγάζει πιο επιθετικά στοιχεία στο παιχνίδι της και να το παλεύει μέχρι τέλους. Μέχρι και στο Αγρίνιο που ήρθε η ήττα, άπαντες ήταν ενθουσιασμένοι με τη μετάλλαξη της ομάδας.

Αγωνιστικά, δεν θα δεις αλλαγές πολλές διαφοροποιήσεις. Το 4-2-3-1, γίνεται 3-4-3 όπως και με την Ξάνθη μετά την αποχώρηση του τραυματία Κοντοέ. Σύστημα που αποδίδει, με τους Τόμας, Κονέ, Ντεφεδερίκο και Σικαμπάλα να είναι παίκτες που προσδίδουν ποιότητα στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι αξιόπιστοι και σημαντικοί Xουάντερσον, Κύργιας, Στάθης (αναμένεται να μπει τις επόμενες μέρες μετά το πρόβλημα στα πλευρά), Τζανετόπουλος στην άμυνα. Το ζητούμενο όμως για τον Τεννέ είναι οι γραμμές να έχουν μια ακολουθία κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όταν η ομάδα επιτίθεται, υπάρχει ενίσχυση από την άμυνα και το αντίθετο συμβαίνει όταν πρέπει να αμυνθούν οι παίκτες.

15η αγωνιστική σαν... 14η

Ο Απόλλων, σαφώς, έχει μπροστά του πάρα πολύ και δύσκολο δρόμο για να μπορέσει να είναι διεκδικητής της παραμονής. Όσο, όμως, παίρνει βαθμούς - και χάνουν παράλληλα οι ανταγωνιστές του - τότε βδομάδα τη βδομάδα οι ελπίδες του θα γίνονται όλο και περισσότερες.

Όπως την 14η αγωνιστική, έτσι την 15η αγωνιστική ο Απόλλων παίζει μια πολύ σημαντική... ζαριά για το μέλλον του. Η προηγούμενη του βγήκε.

Τώρα καλείται να πάρει βαθμό / βαθμούς στη Λαμία. Από εκεί και πέρα ο Λεβαδειακός έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ατρόμητο, ο ΠΑΣ παίζει στον ΠΑΟΚ κι η ΑΕΛ έχει τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης».

Καταλαβίνετε λοιπόν πως οι από πάνω του αν χάσουν βαθμούς κι ο Απόλλων νικήσει, τότε θα ισοφαρίσει ένα... εξάποντο από τα δύο που έχασε με ΑΕΛ και ΠΑΣ στην έδρα του στις πρώτες τρεις αγωνιστικές (αφήνουμε το εκτός έδρας μας με το Λεβαδειακό).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα