Προς αξιοποίηση χώρος που ενδιαφέρει τον ΟΦΗ για το νέο του «σπίτι»

Προς αξιοποίηση χώρος που ενδιαφέρει τον ΟΦΗ για το νέο του «σπίτι»

Gazzetta team
Προς αξιοποίηση χώρος που ενδιαφέρει τον ΟΦΗ για το νέο του «σπίτι»

bet365

Η εκτελεστική επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας στην περιοχή του Σκαφιδαρά στην πόλη, χώρος που ενδιαφέρει τον ΟΦΗ ώστε να τον αξιοποιήσει κατασκευάζοντας το νέο του ποδοσφαιρικό «σπίτι».

Τα σχέδια του Μιχάλη Μπούση για την ανάπτυξη της ΠΑΕ ΟΦΗ και την εκπόνηση ενός μακρόπνοου σχεδίου παραγωγής αθλητικών ταλέντων στις τάξεις του προϋποθέτουν την απόκτηση ενός σύγχρονου ποδοσφαιρικού κέντρου στα διεθνή πρότυπα.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμενη η ΠΑΕ είδε την εκτελεστική επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου να επιτρέπει την αξιοποίηση της περιοχής του Σκαφιδαρά, για την οποία ο ΟΦΗ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η ιστοσελίδα cretalive.gr.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Το πράσινο φως για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας στην περιοχή του Σκαφιδαρά, που βρίσκεται στο «στόχαστρο» της διοίκησης του ΟΦΗ, προκειμένου να αξιοποιηθεί μέσα από τη δημιουργία ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου με γήπεδα, βοηθητικές εγκαταστάσεις ακόμα κι ένα ξενώνα πολυτελείας, έδωσε σήμερα η εκτελεστική επιτροπή του δήμου Ηρακλείου και μάλιστα ομόφωνα!

Μιλώντας στο cretalive η αντιδήμαρχος δημοτικής περιουσίας Στέλλα Αρχοντάκη, μας διευκρίνισε πως το αρμόδιο τμήμα του δήμου αφού πέρασε από έλεγχο την υπάρχουσα περιουσία του δήμου που θυμίζουμε αποτελεί μέρος δωρεάς από το Πανάνειο νοσοκομείο, φαίνεται πως η υπό αξιοποίηση δημοτική περιουσία ξεκαθαρίστηκε και είναι εκ των δύο από τα τρία ακίνητα του δήμου, στη συγκεκριμένη περιοχή,συνολικής έκτασης 160 στρεμμάτων ( 90 από το ένα οικόπεδο κι άλλα 70 στέμματα από το δεύτερο) και η οποία είναι προς αξιοποίηση. Με τη σημερινή απόφαση της δημοτικής αρχής το θέμα έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να πάρει και με τη βούλα την ευθύνη να προχωρήσει στα επόμενα βήματα που απαιτούνται για να ξεκινήσει ο σχετικός διαγωνισμός.

Αμέσως μετά θα υπάρξει η ανάθεση από το δήμο μιας οικονομοτεχνικής μελέτης που θα βάζει το πλαίσιο για το τι μπορεί να γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή, βάσει του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα κληροδοτήματα, στη συνέχεια να γίνει η εμβαδοποίηση των οικοπέδων για να διαφανεί επακριβώς τι είναι αξιοποιήσιμο και πόση έκταση θα είναι η ωφέλιμη και αμέσως μετά να δοθεί το πλαίσιο με τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Από το δήμο εκτιμούν πως για τη συγκεκριμένη έκταση θα υπάρχουν πέραν του ενός ενδιαφερόμενοι, ενώ φημολογείται πως ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη κ. Σάμι, αλλά και άλλοι που έχουν ενδιαφερθεί διερευνητικά.

Πάντως η σημερινή απόφαση αυτή του δήμου έρχεται σε ένα διάστημα που είχε καταγραφεί ένας προβληματισμός και μια δυσφορία των υπευθύνων του ΟΦΗ για την κωλυσιεργία της δημοτικής αρχής στο υπό αξιοποίηση οικόπεδο και μένει να δούμε αν η σημερινή ενέργεια έρχεται πράγματι να… ξεκολλήσει το φιλόδοξο project που είχε εξαρχής τεθεί σε προτεραιότητα για την παρουσία του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση στην αλλαγή σελίδας στην ομάδα της Κρήτης».

Πηγή: cretalive.gr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα