Απόλλων Σμύρνης - Ξάνθη 1-0

Γιώργος Ντυμένος
Απόλλων Σμύρνης - Ξάνθη 1-0

bet365

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ! Ο Απόλλωνας περίμενε 14 αγωνιστικές για να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Το γκολ του Τομάς διαμόρφωσε το 1-0 κόντρα στην Ξάνθη και κράτησε... ζωντανές τις όποιες ελπίδες παραμονής. Καταλυτική η αλλαγή του Σικαμπάλα στην προσπάθεια για το τρίποντο.

Υπάρχει «ζωή» στον Απόλλωνα; Στη Ριζούπολη έδειξαν σήμερα πως ναι, καθώς κέρδισαν την Ξάνθη με 1-0, πήραν την πρώτη νίκη της σεζόν, παρουσιάστηκαν ξανά καλοί και δείχννουν αποφασισμένοι να μην... πετάξουν «λευκή πετσέτα» και να «παλέψουν» για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Ο Απόλλων ξεκίνησε με τον Χουάντερσον στο τέρμα, τους Κοντοέ, Λούκιτς, Τζανετόπολο, Οριουέλα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκίνο, Κονέ στον άξονα και τους Ντεφεντερίκο, Ακόστα, Μπεντινέλι μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον Ελ Χέλβε.

Η Ξάνθη είχε τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Κασάδο, Σιλά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κοβάσεβιτς, Καντά στον άξονα, Μπρίτο, Σαρπόνγκ στα «φτερά» και τον Ντουρίτσκοβιτς «οργανωτή» πίσω από τον Γέντρισεκ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με το... πόδι στο γκάζι και στα πρώτα 25 με 30 λεπτά κυριάρχησαν, σε αυτό το διάστημα απείλησαν με τους Ελ Χέλβε (6'), Γκίνο (9', έδιωξε ο Σαρπόνγκ πάνω στη γραμμή) και την ίδια στιγμή κρατούσαν με άνεση τους αντιπάλους τους μακριά από τα καρέ του Χουάντερσον. Ο οποίος στο σχετικό ημίωρο ζήτημα αν έκανε 3-4 επαφές με την μπάλα. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και «έσβησαν» το παιχνίδι, καθώς έκλεισαν τους διαδρόμους και άρχισαν που και που και επισκέπτονται τα καρέ του Απόλλωνα. Οχι με ιδιαίτερες αξιώσεις, αλλά του «υπενθύμιζαν» πως παραμένουν μία ομάδα που μπορεί να σκοράρει από το... πουθενά.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε ουσιαστικά σε ανάλογο τέμπο, αλλά η είσοδος του Σικαμπάλα προσέφερε άλλη πνοή στην μεσοεπιθετική λειτουργία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Ο Αιγύπτιος στο 59' συνδιάστηκε ωραία με τον Μπεντινέλι που σκόραρε και αυτόματα η αναμέτρηση άλλαξε «χαρακτήρα». Για τους γηπεδούχους το ματς ήταν «must win» και υπερίσχυσε το «αίσθημα της αυτοσυντήρησης, καθώς «οπισθοχώρησαν» και έδωσαν γήπεδο στην Ξάνθη. Η οποία «εγκαταστάθηκε», σε μεγάλο βαθμό, έξω από την περιοχή τους, αλλά «καθαρή» φάση δεν έβγαλε. Την ίδια στιγμή επειδή οι Σιλά, Μπαξεβανίδης ανέβαιναν πολύ ψηλά, υπήρχαν κενοί χώροι και αρκετές φορές ο Απόλλων βγήκε στην «κόντρα» κυρίως με τον Ακόστα, αλλά στις περισσότερες ο 27χρονος Αργεντινός δεν έκανε καλή τελική πάσα και όλες πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

MVP: Ο Σικαμπάλα. Ο Αιγύπτιος πέρασε στο 50' και «φρέσκαρε» την μεσοεπιθετική γραμμή του Απόλλωνα, ενώ στο 59' εκείνος «έφτιαξε» το γκολ του Μπεντινέλι. Στο φινάλε προσπάθησε να βγάλει ορισμένες φορές τον Απόλλωνα στην κόντρα και να δώσει «ανάσες» στην άμυνά του.

Στο ύψος του: Ο Μπεντινέλι. Ο Απόλλων κέρδισε για πρώτη φορά στη σεζόν με δικό του γκολ και μάλιστα ύστερα από ωραία ενέργεια.Αυτόματα ο Βραζιλιάνος περνά στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κασάδο. Ο Ισπανός «έχασε» τον Μπεντινέλι στη φάση του γκολ και το «πιστώνεται». Αν ο Απόλλων στο φινάλε ισοφαρίζονταν, σε αυτή τη θέση θα βρίσκονταν ο Ακόστα, καθώς πολλές φορές οι γηπεδούχοι «σπατάλησαν» αντεπιθέσεις τους με καλές προοπτικές, επειδή εκείνος δεν έκανε σωστή πάσα.

Η «γκάφα»: Η Ξάνθη από το 60' και μετά είχε κατοχή μπάλας, έμενε για τρίλεπτα και τετράλεπτα σερί έξω από τα καρέ του Απόλλωνα, αλλά «καθαρή» φάση δεν έκανε. Εκεί υπάρχει «θέμα» και πλέον «φωνάζει» πως με τον Γέντρισεκ ντεφορμέ, δεν υπάρχουν λύσεις. Ο Σλοβάκος είναι «άσφαιρος» για 5 σερί ματς και εκείνη βρήκε δίχτυα μόνο με το αυτογκόλ του Βούκοβιτς.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Βρέσκας δεν υπέπεσε σε κάποιο μεγάλο λάθος, αν και έδειξε πολλές κίτρινες. Πάντως το ματς είχε νεύρα και οι περισσότερες ήταν δικαιολογημένες. Αντίθετα ο βοηθός Σαμοϊλης υπέδειξε στο πρώτο ημίχρονο οφ σάιντ τον Ελ Χέλβε αν και καλύπτονταν περίπου ένα μέτρο και ενώ ο Λιβανέζος έβγαινε μόνος απέναντι στον Ζίβκοβιτς.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Απόλλων ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, δεν απειλήθηκε και πήρε δίκαια την πρώτη νίκη της σεζόν.

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Κοντοές (41' Κύργιας), Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Οριουέλα, Κονέ, Ακόστα, Γκίνο (77' Ντ' Ούρσο), Μπεντινέλι, Ντεφεντερίκο (50' Σικαμπάλα), Ελ Χέλβε.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Σαρπόνγκ (76' Καμαρά), Λισγάρας, Μπρίτο (46' Κάστρο), Καντά, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς, Σιλά, Γέντρισεκ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα