Το ρεκόρ του Μιχαήλ

Γιώργος Ντυμένος
Το ρεκόρ του Μιχαήλ

bet365

Ο αρχηγός του ΠΑΣ συμπλήρωσε πρόσφατα 200 εμφανίσεις στην μεγάλη κατηγορία με τη φανέλα του «Αγιαξ της Ηπείρου»,όπου ανήκει για περισσότερες από 5.000 ημερολογιακές ημέρες.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Στη σύγχρονη εποχή η έννοια «σημαία» σε μία ομάδα δεν απαντάται τόσο συχνά, χωρίς βέβαια αυτό να είναι κακό. Ομως πλέον σπανίζουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που «ριζώνουν» σε έναν τόπο και για χρόνια αγωνίζονται σε μία ομάδα. Ετσι όταν συμβαίνει αυτό είναι άξιο αναφοράς…

Στο ματς της Τρίπολης ο Αλέξης Μιχαήλ συμπλήρωσε τις 200 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία με τη φανέλα του ΠΑΣ και έγινε ο 7ος παίκτης στην ιστορία του «Αγιαξ της Ηπείρου» που σημειώνει ανάλογο επίτευγμα. Ως επιβεβαίωση των όσων είπαμε στον πρόλογο είναι πως ο έμπειρος στόπερ έγινε μόλις ο πρώτος που το πέτυχε ύστερα από τρεις δεκαετίες, αφού αποτελεί τον σύγχρονο ηγέτη της ομάδας. Μάλιστα χρειάζεται μόλις 32 παιχνίδια στη Super League ώστε να γράψει το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία του συλλόγου, καθώς στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Χουάν Ενρίκε Μοντές με 231 εμφανίσεις στα «σαλόνια».

Μάλιστα ο Μιχαήλ ανήκει και… ηγείται ενός «κλειστού κλαμπ» εν ενεργεία παικτών, που έγκεινται στο διάστημα που παίζουν σε έναν σύλλογο. Ανεξάρτητα αν ήταν ή όχι δανεικός (πέρασε δύο εξάμηνα στο παρελθόν σε Λαμία και Πανσερραϊκό), αλλά αποκλειστικά στο που ανήκουν τα δικαιώματά του.

Ο 32χρονος στόπερ είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που ανήκει στην ίδια ομάδα για περισσότερες από 5.000 ημέρες, καθώς έγινε επαγγελματίας στον ΠΑΣ το καλοκαίρι του 2004 και έκτοτε δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με κάποιον άλλον σύλλογο. Για την ακρίβεια είναι περίπου 5.200 και το… κοντέρ γράφει. Αμέσως μετά ακολουθεί ο Κώστας Φλίσκας, ο οποίος το 2005 μετακινήθηκε στην Ξάνθη από την Αναγέννηση Καρδίτσας και έκτοτε «ρίζωσε» στην πόλη. Ο 38χρονος «φλερτάρει» και εκείνος ώστε να ξεπεράσει τις 5.000 ημερολογιακές ημέρες στον ίδιο σύλλογο, καθώς δεν έχει αλλάξει ομάδα για 14 σερί σεζόν.

Το ρεκόρ αμφότερων φαίνεται πως δύσκολα θα καταρριφθεί, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα