Το μεγάλο κενό του Μπαράλες

Το μεγάλο κενό του Μπαράλες

Το μεγάλο κενό του Μπαράλες

Ο Χερόνιμο Μπαράλες θα απουσιάσει από το παιχνίδι της Λαμίας απέναντι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο (16/12) και οι αριθμοί αποτυπώνουν το μέγεθος της απουσίας του.

Χωρίς τον Μπαράλες θα παίξει η Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αυτόματα θα στερηθεί μία εκ των πλέον αξιόπιστων επιθετικών της λύσεων και όχι μόνο. Ο Αργεντινός φορ θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα της Κυριακής, ενώ παράλληλα έχει και πρόβλημα τραυματισμού.

Ας δούμε επιγραμματικά τι... χάνει η ομάδα του. 

* Το 33,3% των γκολ της, καθώς ο Μπαράλες έχει πετύχει τα 3 από τα 9 τέρματά της στη σεζόν.

* Το 22,2% των τελικών της, καθώς ο Αργεντινός έχει τις 22 από τις συνολικά 117 που έχει βγάλει η Λαμία στα πρώτα 13 ματς.

* Το μεγάλο κενό έγκειται στον αέρα, αφού λόγω σωματοδομής είναι πολύ δυνατός με την μπάλα ψηλά και έχει τις 17 από τις 28 τελικές της ομάδας του με κεφαλιά (60,7%).

* Το παραπάνω έχει «διπλή ανάγνωση», αφού συνεισφέρει και ανασταλτικά στις στημένες μπάλες, κάτι που αποδυναμώνει την άμυνα της Λαμίας στις αντίστοιχες που θα κερδίσει ο Ολυμπιακός. 

* Ο Μπαράλες υποδέχεται, συνήθως, την πρώτη μπάλα και είναι χαρακτηριστικό το εξής. Τα 39 από τα 233 φάουλ που έχουν καταλογιστεί υπέρ της Λαμίας, είναι πάνω του (16,7%). 

Συμπέρασμα: Η Λαμία στηρίζει πολλά πάνω του και το κενό του στερεί από τον Μάκη Χάβο μεγάλο μέρος από την επιθετική του λειτουργία.  

Best of internet