Το μεταγραφικό πλάνο και οι προϋποθέσεις

Το μεταγραφικό πλάνο και οι προϋποθέσεις

Βασίλης Βλαχόπουλος
Το μεταγραφικό πλάνο και οι προϋποθέσεις

bet365

Το gazzetta.gr ανοίγει τον φάκελο «μεταγραφές» για τον Άρη, σημειώνει τις προϋποθέσεις και στέκεται στις κινήσεις που θέλουν να κάνουν οι «κίτρινοι» στην περίοδο του χειμώνα.

«Τελικός» στο Άνφιλντ. Λίβερπουλ και Νάπολι παίζουν στο νέο Pamestoixima.gr με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

Οι μεταγραφές στα μέσα της χρονιάς δεν είναι τίποτε λιγότερο από μια επίσκεψη σε χώρο με τυχερά παιχνίδια. Αν δηλαδή το καλοκαίρι υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό αποτυχίας, τον χειμώνα αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι ομάδες επιδιώκουν να κάνουν διορθωτικές κινήσεις με γνώμονα τη μη αλλοίωση του βασικού κορμού και αναλαμβάνοντας όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι ριζοσπαστικές αλλαγές κρίνονται αναγκαίες, όταν τα πράγματα εξελίσσονται εντελώς αντίθετα σε σχέση με τις προσδοκίες. Στην περίπτωση του Άρη, δεν ισχύει το τελευταίο διότι βρίσκεται μέσα στους δύο στόχους του σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, έχει δείξει επίπεδο ικανότητας αλλά είναι προφανές ότι του λείπουν στοιχεία που θα τον ανεβάσουν αγωνιστικά.

Εδώ έρχεται ένα δεύτερο κομμάτι. Οι αποφάσεις για τη μεταγραφική ενίσχυση μιας ομάδας καθορίζονται από τέσσερις παράγοντες. Πρώτον: Από τους στόχους της. Δεύτερον: Από το αποτέλεσμα της αξιολόγηση του υπάρχοντος υλικού. Τρίτον: Από τον βαθμό των αδυναμιών που διαπιστώνονται. Τέταρτον: Από τις οικονομικές δυνατότητες.

Πριν από περίπου 2-3 εβδομάδες, στον Άρη είχαν αποφασίσει ότι κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο δεν θα προχωρήσουν δραστικές κινήσεις ενίσχυσης αλλά σε αποφόρτισης του ρόστερ. Αυτή τη στιγμή στο δυναμικό των «κίτρινων» ανήκουν 31 ποδοσφαιριστές και ο αριθμός είναι εξαιρετικά μεγάλος. Εν δυνάμει υποψήφιοι για την αποστολή είναι 26. Αυτό σημαίνει ότι το ρόστερ είναι υπεράριθμο, υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν ρόλο ούτε στις προπονήσεις και η συνέχισε τη συνεργασίας δεν ωφελεί καμία από τις δύο πλευρές.

Άρα, σε πρώτη φάση αυτό που απασχολεί είναι, ποιοι παίκτες θα φύγουν τον Ιανουάριο από το «Κλεάνθης Βικελίδης», είτε γιατί είναι αδύνατο να βρουν ρόλο είτε γιατί έχουν αγωνιστικό ρόλο αλλά δεν έχουν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Αναλόγως των αποτελεσμάτων των επαφών που θα γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, θα αναδειχθεί και ο αριθμός των μεταγραφών που θα γίνουν τον χειμώνα. Γιατί ο βασικός γνώμονας είναι η μη αλλοίωση των χαρακτηριστικών της ομάδας αλλά και το να κινηθεί η εταιρία πάνω σε συγκεκριμένα οικονομικά πλαίσια τα οποία θα εγγυώνται την εύρυθμη λειτουργία της.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι – με εξαίρεση τον προβληματισμό που υπάρχει για τα αμυντικά άκρα – οι θέσεις ενίσχυσης θα εξαρτηθούν από τους παίκτες που θα… τραβήξουν γι’ άλλες Πολιτείες. Ο βασικός στόχος είναι ότι, εφόσον (παραδείγματος χάρη) αποφασιστεί να αποκτηθεί ένας παίκτης στον κεντρικό άξονα, θα πρέπει να έχει την αγωνιστική ποιότητα για να κάνει τη διαφορά. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν υφίσταται λόγος επένδυσης.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν εντός των επόμενων 10-15 ημερών, είναι προφανές ότι θα μετρήσει και το επίπεδο αποτελεσματικότητας της ομάδας στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν, αλλά και ο βαθμός ανταπόκρισης των παικτών. Για παράδειγμα, ο Σάββας Παντελίδης είδε το σχέδιό του να αποτυγχάνει στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο, κυρίως όμως, να μην ανταποκρίνονται πρόσωπα που επέλεξε για το βασικό σχήμα. Κι αυτό θα μετρήσει στις τελικές κρίσεις του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα