«Φάκελος» γκολ στον Ολυμπιακό: Αμυντικοί vs επιθετικών!

Δημήτρης Τομαράς
Ο Ολυμπιακός έχει πάρει φέτος αρκετά γκολ από τους αμυντικούς ή τους αμυντικογενείς του παίκτες, στοιχείο που έχει το ενδιαφέρον του σε σχέση με τους μεσοεπιθετικούς αλλά και τους φορ...
Οι Πειραιώτες είναι στην 3η θέση της Super League (μετά το 1-1 στην Ξάνθη), έχοντας 18 γκολ σε 207 τελικές (1 / 11.5) σε 13 αναμετρήσεις, που έχουν γίνει έως τώρα. Στο διάστημα αυτό έχουν πάρει αρκετά γκολ από τους μπακ τους ή τους αμυντικογενείς παίκτες τους, κάτι που δείχνει και το πόσο σημαντικοί είναι στον συγκεκριμένο τομέα οι ποδοσφαιριστές στα μετόπισθεν.
Δύο γκολ από τον Καμαρά, ένα από τον Ομάρ, ένα από τον Μεριά, δύο από τον Βούκοβιτς και ένα από τον Παπέ Σισέ. Στο σύνολο επτά γκολ δηλαδή από τα δεκαοκτώ του Ολυμπιακού. Αντίστοιχα σε επίπεδο μέσων και επιθετικών ο Νάτχο ένα τέρμα, ο Φορτούνης δύο, ο Γκερέρο δύο, ο Χριστοδουλόπουλος ένα, ο Χασάν δύο, ο Μάνος ένα και ο Ποντένσε δύο. Δηλαδή δέκα τέρματα ως μέχρι στιγμής απολογισμός.
ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΣΙΣΤ Ο ΟΜΑΡ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
Στις ασίστ την πρωτιά έχει αμυντικός. Ο Ομάρ με τέσσερις με τον Φορτούνη να είναι δεύτερος με δύο. Από μία ασίστ έχουν οι Καμαρά, Γκερέρο, Κούτρης, Βούκοβιτς και Ποντένσε. Σε επίπεδο σκοραρίσματος επίσης αμυντικοί είναι εκείνοι που έχουν την πιο καλή αναλογία γκολ με τελικές. Ο Βούκοβιτς έχει 1 γκολ σε 2.5 τελικές, ο Μεριά 1 τέρμα σε 4 και ο Ομάρ 1 γκολ σε 5. Μόνο ο Μάνος από τους επιθετικογενείς είναι σε αυτά τα επίπεδα με 1 γκολ σε 3 τελικές.