Ο Τζήλος δεν έδωσε 2 πέναλτι και στα 8 κόρνερ σφύριξε 4 επιθετικά φάουλ!!!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Τζήλος δεν έδωσε 2 πέναλτι και στα 8 κόρνερ σφύριξε 4 επιθετικά φάουλ!!!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα διαιτητικά πεπραγμένα στο Ξάνθη-Ολυμπιακός, με φωτογραφίες που ξεκαθαρίζουν τα πάντα.

Η Super League παίζει στο νέο Pamestoixima.gr με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

Χθες ο Ολυμπιακός έπαιζε ένα από τα τελευταία χαρτιά του για να μείνει στη διεκδίκηση του τίτλου. Ήταν έξι βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ. Ορίστηκε διαιτητής του αγώνα του στην Ξάνθη ο Τζήλος. Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος κι η διαφορά έγινε -8…

Στο περσινό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έπαιζε την 21η αγωνιστική στο Περιστέρι ένα από τα τελευταία του χαρτιά προκειμένου να έμενε στη διεκδίκηση του τίτλου. Ήταν εφτά βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ. Ορίστηκε διαιτητής του αγώνα του με τον Ατρόμητο ο Τζήλος. Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος (2-2) και η διαφορά είχε γίνει -10…

Τι είδαν τα δικά μου μάτια χθες στα Πηγάδια από πλευράς διαιτησίας;

Στο 3’ ο Μπαξεβανίδης τραβάει τη φανέλα του Ομάρ. Ο Τζήλος δίνει το φάουλ, αλλά όχι την κίτρινη.

Στο 48’, όμως, ο Γκιγέρμε τραβάει και δη στιγμιαία κι όχι παρατεταμένα τη φανέλα του Κοβάσεβιτς. Ο Τζήλος δίνει το φάουλ, αλλά και κίτρινη. Να προσέξουμε ότι πρώτα άφησε το πλεονέκτημα, την εξέλιξη της επίθεσης της Ξάνθης και μετά, όταν υποδείχθηκε οφσάϊντ, γύρισε τη φάση πίσω κι έδωσε την κάρτα.

Στο 92’, ωστόσο, όταν γίνεται φάουλ του Ντουρίσκοβιτς για κάρτα στον Γκιγιέρμε κι ο Μάνος παίρνει την μπάλα και φεύγει στην αντεπίθεση, ο Τζήλος σταματάει τη φάση και βγάζει κίτρινη, αλλά δεν αφήνει την κόντρα επίθεση του Ολυμπιακού να εξελιχθεί. Ενώ στο 95΄ σε φάουλ που έκανε ο Σισέ άφησε πάλι το πλεονέκτημα για την Ξάνθη-να θυμίσω εδώ ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι ο διαιτητής είχε άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά για τις δύο ομάδες…

Στο 5’ ο Καμαρά της Ξάνθης κάνει φάουλ και με τα δύο πόδια στους αστραγάλους του Καμαρά του Ολυμπιακού. Ο Τζήλος δίνει το φάουλ, όχι την κίτρινη-παρεμπιπτόντως, στο ίδιο λεπτό ο διαιτητής από την Δράμα που έπαιξε το ΠΑΟΚ-Λάρισα είχε ήδη παρατηρήσει με κίτρινη τον Καρανίκα, τον οποίο λίγο μετά απέβαλλε. Λίγο αργότερα ο Καμαρά της Ξάνθης πήρε κίτρινη για σκληρό φάουλ, με τον ίδιο τρόπο, πάνω στον Φορτούνη…

Στο 7’ γίνεται φάουλ στο Ναουέλ από δύο παίκτες της Ξάνθης. Ο Τζήλος δεν δίνει τίποτα…

Στο 34’ ο Γέντρισεκ τραβάει τη φανέλα του Βούκοβιτς. Ο Τζήλος, πιθανότατα με υπόδειξη του επόπτη Μπούξμπαουμ, δίνει φάουλ εις βάρος του Βούκοβιτς…

Στο 41’ σε κόρνερ του Φορτούνη αμυνόμενος της Ξάνθης τραβάει ξεκάθαρα από τη φανέλα τον Τοροσίδη την στιγμή που επιχειρεί γυριστό σουτ. Την ίδια στιγμή άλλος αμυνόμενος της Ξάνθης τραβάει τη φανέλα του Σισέ και δη παρατεταμένα. Προσέξτε ότι η φάση έχει προχωρήσει κι ακόμη ο Λισγάρας τραβάει τον Σισέ! Ο Βαρούχας είπε κατηγορηματικά στην Αθλητική Κυριακή ότι υπήρξε πέναλτι στον Σισέ.

Ο Τζήλος αντί να δώσει πέναλτι αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί. Και στην εξέλιξη της φάσης δίνει κι επιθετικό φάουλ (για δήθεν χέρι) στο Βούκοβιτς, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να σουτάρει για να σκοράρει (άστοχο το σουτ).

Στο 50’ δίνει και δεύτερο επιθετικό φάουλ (του Σισέ στο Λισγάρα) σε κόρνερ του Ολυμπιακού-αυτό ήταν.

Στο 57΄δεν δίνει το φάουλ που γίνεται πάνω στον Ομάρ.

Στο 59’ δεν δίνει το φάουλ που δίνεται πάνω στον Φορτούνη σε καλή θέση για απευθείας σουτ.

Στο 67’ δεν δίνει το φάουλ που γίνεται πάνω στον Ποντένσε.

Στο 73’ ο Ντουρίσκοβιτς πατάει από πίσω τον Καμαρά. Ο Τζήλος δεν βγάζει την κίτρινη.

Στο 75’ ο Τζήλος δίνει το φάουλ του Μπαξεβανίδη στον Ποντένσε, αλλά δεν βγάζει κίτρινη.

Στο 90’ δίνει τρίτο επιθετικό φάουλ, του Μάνου στον Κασάδο, σε κόρνερ του Ολυμπιακού, αλλά πριν σηκώσει το πόδι ψηλά ο Μάνος (έστειλε την μπάλα στο δοκάρι), ο Κασάδο του τραβάει ξεκάθαρα τη φανέλα, άρα ήταν πέναλτι. Ο Τζήλος είχε πολύ καλή ορατότητα.

Στο 93’ δίνει τέταρτο επιθετικό φάουλ σε κόρνερ του Ολυμπιακού, εις βάρος του Σισέ-πρέπει να είναι παγκόσμιο ρεκόρ επιθετικών φάουλ σε κόρνερ που κερδίζει μία ομάδα. Στα οκτώ κόρνερ, τα τέσσερα τα έδωσε επιθετικά φάουλ!!! Παρεμπιπτόντως, σε καμία στημένη φάση υπέρ της Ξάνθης δεν δόθηκε επιθετικό φάουλ.

Στο 95’ ο Τζήλος δεν δίνει φάουλ υπέρ του Φορτούνη ακριβώς έξω από την περιοχή της Ξάνθης σε ιδανική θέση για απευθείας σουτ.

Στο 96’ ο Κασάδο πάει από πίσω και ρίχνει μπουνιά στον Σισέ, στη φάση της κίτρινης που πήρε ο Σισέ. Ήταν ξεκάθαρη περίπτωση απευθείας κόκκινης στον Κασάδο, όπως είπε κι ο Βαρούχας, που εξέφρασε και την άποψη ότι κι ο Σισέ έπρεπε να αποβληθεί στη συγκεκριμένη φάση γιατί ενώ πήρε κίτρινη συνέχισε τους τσαμπουκάδες.

Στο 102’ ο Φορτούνης βγάζει επικίνδυνη σέντρα, κόβει ο Λισγάρας κι ο Γκερέρο αμαρκάριστος σουτάρει (κι αστοχεί). Με υπόδειξη του επόπτη Μπούξμπαουμ (πάλι, όπως στη φάση του 34’) υποδεικνύεται ανύπαρκτο οφσάϊντ στο Σισέ, ενώ το χέρι που προεξέχει δεν μετράει για οφσάϊντ. Αντίθετα, μετράει το πόδι του αμυντικού της Ξάνθης, που έτσι καλύπτει πλήρως τον Σισέ.

Απολογισμός: ο διαιτητής δεν έδωσε δύο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, δεν έδωσε πέντε φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού εκ των οποίων τα δύο σε ευνοϊκή θέση για απευθείας εκτέλεση, χάρισε μία κόκκινη και τρεις κίτρινες σε παίκτες της Ξάνθης, σταμάτησε μία αντεπίθεση του Ολυμπιακού με ανύπαρκτο οφσάϊντ με υπόδειξη του δεύτερου επόπτη, έδωσε τέσσερα επιθετικά φάουλ στα οκτώ κόρνερ του Ολυμπιακού και σφύριξε με διαφορετικά μέτρα και σταθμά σε περιπτώσεις καρτών και πλεονεκτήματος.

Για την περίπτωση αποβολής του Ποντένσε νωρίτερα, πριν τη δεύτερη κίτρινη που πήρε, ο Βαρούχας είπε ότι ορθά πήρε κίτρινη ο Ποντένσε στο 68’ κι ότι ορθά μετά στο 78’ πήρε και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πάμε στις καθυστερήσεις: υπήρξαν 11 λεπτά κι υποδείχθηκαν 10 (τα έξι με τη διακοπή από τα φώτα). Από τα δέκα λεπτά των καθυστερήσεων, παίχτηκαν τα εφτά, αφού υπήρξαν άλλα τρία λεπτά, από τα οποία κρατήθηκαν τελικά από τον Τζήλο ένα λεπτό και 22 δεύτερα.

Εν κατακλείδι, αν αυτό που παίχτηκε χθες στην Ξάνθη ήταν ποδόσφαιρο, με τα τόσα διαιτητικά λάθη εις βάρος της μίας ομάδας, σε ένα παιχνίδι που οι παίκτες της Ξάνθης τραβούσαν συνεχώς φανέλες, τότε ναι, αυτό είναι το ελληνικό πρωτάθλημα 2018-19...

Με τον Τζήλο να σφυρίζει τελικά περισσότερα (19) φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού και λιγότερα (17) εις βάρος της Ξάνθης, σε αγώνα με κατοχή μπάλας 36-64 , τελικές 5-17 και κόρνερ 2-8!!!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.