Πρώτος και με διαφορά ο ΠΑΟΚ, αλλά όχι ακόμη πρωταθλητής

Πρώτος και με διαφορά ο ΠΑΟΚ, αλλά όχι ακόμη πρωταθλητής

Πρώτος και με διαφορά ο ΠΑΟΚ, αλλά όχι ακόμη πρωταθλητής

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΛ και το πώς κρίθηκε, αλλά και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πρωτάθλημα μετά και την 13η αγωνιστική.

Η Super League παίζει στο νέο Pamestoixima.gr με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

Μετά και την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος, μετά και τη νέα νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΛ, αξίζει να τονίσουμε κάποια ξεκάθαρα στοιχεία και από εκεί και πέρα, με βάση τη λογική, να καταλήξουμε σε ένα-δύο συμπεράσματα.

Πάμε στα πολύ-πολύ συγκεκριμένα:

- Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος με 12 νίκες σε 13 αγώνες.

- Ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος αήττητος.

- Ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά από τον δεύτερο Ατρόμητο κατά εφτά βαθμούς και από τον τρίτο Ολυμπιακό κατά οκτώ βαθμούς. Από την ΑΕΚ απέχει 12 πόντους! Και όλα αυτά έπειτα από 13 ματς και ενώ αυτός ξεκίνησε από το -2!

- Ο Δικέφαλος του Βορρά δηλαδή, σε αυτό το μικρό διάστημα, έχει κερδίσει εννιά βαθμούς παραπάνω από τον Ατρόμητο. Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει 10 βαθμούς περισσότερους από τον Ολυμπιακό.

- Ο ΠΑΟΚ έχει (μαζί με άλλες ομάδες) την καλύτερη επίθεση, έχει και την καλύτερη άμυνα με διαφορά και φυσικά την καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Και όλα αυτά βεβαίως αφού κέρδισε όλα τα ντέρμπι χωρίς να δεχθεί γκολ, αφού κερδίζει όλα τα ματς που παίζουν και οι ξένοι διαιτητές, όλα αυτά για τον ΠΑΟΚ που εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα μετράει (σε κύπελλο και πρωτάθλημα) 38 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα!! Ο ΠΑΟΚ που έχει τον δικό του Πρίγιοβιτς · δεύτερο σκόρερ με οκτώ γκολ σε 13 αγωνιστικές και τον δικό του (αλλά δανεικό) Κουλούρη πρώτο σκόρερ με 11 γκολ!!

Αυτά… έτσι απλά, γιατί κάποια πράγματα χρειάζονται επανάληψη ώστε να εμπεδωθούν από όλους.

* Χθες στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ με 19-2 τελικές και 77-23 κατοχή, αλλά και 9-1 κόρνερ, κέρδισε μόνο 2-1 την ΑΕΛ, την ομάδα που πέρασε το κέντρο τρεις ή τέσσερις φορές! Το γιατί ο ΠΑΟΚ δεν πέτυχε μεγαλύτερο σκορ είναι ένα ζήτημα, όχι όμως ικανό να μας οδηγήσει σε άλλες… λανθασμένες κρίσεις.

Τη στιγμή του ματς την χάρισε ο Σάκχοφ! Η πάσα που κάνει στο 2-1… δεν υπάρχει. Είναι από αυτές που… δεν τις βλέπεις ούτε από την κερκίδα, ειδικά απέναντι σε ομάδα που παίζει τόσο πίσω και τόσο κλειστά.

Σε κάθε περίπτωση και σε αυτό το ματς είδαμε τι σημαίνει… «παίζω για να κερδίσω». Ο ΠΑΟΚ –καλώς ή κακώς- δεν παίζει για να εντυπωσιάσει, για να πάρει μεγάλες σε έκταση νίκες, δεν παίζει για να ισοπεδώσει τον αντίπαλο. Κάνει αυτό που πρέπει για να βάλει ένα ή δύο γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο, έτσι ώστε να πάρει τους βαθμούς.

Μετά από όλα αυτά όμως, μπορεί ο οποιοσδήποτε να θεωρήσει ότι το πρωτάθλημα τελείωσε; Τελειώνει το πρωτάθλημα 17 ματς πριν την τελευταία αγωνιστική; Αν είναι δυνατόν… Ανοησία είναι να «λέγεται» ή να «γράφεται» κάτι τέτοιο και πραγματικά... συγκινείται κανείς από αυτό που λέγεται… πρωταθλητής χειμώνα; Αστεία πράγματα…

* Όσον αφορά τον πρόεδρο της ΑΕΛ και την αναστάτωσή του ( από τι άραγε, από τα πέναλτι στον Ουάρντα που δεν δόθηκαν ή από το χέρι του Μπαρκάν που φυσικά δεν είναι κολλημένο;) είναι απολύτως κατανοητό ότι με τέτοιο κλίμα όπως αυτό που διαμορφώνεται εναντίον του από τον κόσμο της Λάρισας, πρέπει να κάνει μία προσπάθεια συσπείρωσης ενόψει του ιδιαίτερου αγώνα με την ΑΕΚ που ακολουθεί.

Το μόνο που πραγματικά εντυπωσιάζει από τα χθεσινά, είναι το πόσο πολύ ταυτίζεται με τον Ολυμπιακό και τις θέσεις του: «Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε…» λένε οι ερυθρόλευκοι, «δεν παίζουμε στον επόμενο αγώνα» αναφέρει η ΑΕΛ. Λόγια και εντυπώσεις… ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ δεν κατέβηκε να αγωνιστεί. Και μετά έγινε ότι έγινε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από εκεί και πέρα, από τον Ολυμπιακό τα έχουμε δει όλα. Χθες είδαμε και την επίσημη διαμαρτυρία για το ότι ο διαιτητής δεν τους ευνόησε! Αναρωτιούνται επισήμως, πώς και γιατί αποβλήθηκε ο Ποντένσε; Αναρωτιούνται πώς και το είδε ο διαιτητής, ή πώς και το έδωσε; Διαμαρτύρονται γιατί δεν έκανε τα στραβά μάτια υπέρ τους! Σε φάση όπου είναι για απευθείας κόκκινη!!

Οκ! Μετά και από αυτό ας δείξουμε κατανόηση για την κατάστασή τους…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.