Σημαντικές νίκες, καλό ποδόσφαιρο, αλλά...

Σημαντικές νίκες, καλό ποδόσφαιρο, αλλά...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Σημαντικές νίκες, καλό ποδόσφαιρο, αλλά...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ που έφτασε σε δεύτερη σερί νίκη, για τα πρόσωπα που το κατάφεραν και έχει ένα υστερόγραφο... τίτλου!

Στο ποδόσφαιρο το οξυγόνο και η... ζωή μιας ομάδας και των προσώπων που την αποτελούν είναι οι νίκες! Είναι γνωστό σε όλους ότι από αυτές (σ.σ.: τις νίκες ντε) «τρέφονται» όλα τα ποδοσφαιρικά τμήματα σε ολόκληρο τον πλανήτη και εκτός από όλα τα άλλα είναι απαραίτητες προκειμένου να ξεπεραστεί μια αγωνιστική κρίση. Γι' αυτό και στην περίπτωση της ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι φαίνεται να αφήνει πίσω της έναν καταστροφικό μήνα όπως ήταν ο Νοέμβριος και να φτάνει σε ζευγάρωμα νικών στο ΟΑΚΑ με αντιπάλους την Ξάνθη και την Λαμία αντίστοιχα. Είναι δεδομένο ότι αυτή τη νίκη την είχε τεράστια ανάγκη η πρωταθλήτρια στο εσωτερικό της και για να χτίσει ψυχολογία αλλά και για να επιστρέψει η αυτοπεποίθηση σε όλους...

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Προσοχή μην παρεξηγηθώ: δεν αρκούν δυο νίκες και μάλιστα μέσα στην έδρα σου με αντιπάλους που αντικειμενικά και δεδομένα σαν ΑΕΚ οφείλεις να τα καταφέρεις, να επιβληθείς και μάλιστα αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο όπως έγινε κόντρα στην Λαμία. Όμως έχει τεράστια σημασία έπειτα από ένα πολύ κακό διάστημα, από μια αγωνιστική... κοιλιά (όπως συνηθίζουμε να την... βαφτίζουμε), να υπάρχει αντίδραση και η εικόνα που είχε η Ένωση στα δυο τελευταία παιχνίδια και ειδικά σε αυτό με την ομάδα του Χάβου.

Διότι η αλήθεια είναι ότι η πρωταθλήτρια είχε εξαιρετική εικόνα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Λαμία. Με κορυφαίους τους Μάνταλο (που ήταν ο καλύτερος και ο πλέον καθοριστικός), Πόνσε (εξαιρετικό φορ), Μπογέ (πρώτο του γεμάτο καλό ματς) και τους ακραίους μπακ (Γκάλο και Χουλτ) η ΑΕΚ μετέτρεψε την αναμέτρηση σε παράσταση για έναν ρόλο εκμεταλλευόμενη και τα προσωπικά λάθη του αντιπάλου. Λάθη βέβαια τα οποία προήλθαν και από την πίεση που ασκούσαν στο πρώτο τρίτο της Λαμίας οι ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη.

Γενικά όμως ήταν μια γεμάτη εμφάνιση. Με δυο γκολ, πολλές χαμένες ευκαιρίες και εξαιρετική διάθεση από τους «κιτρινόμαυρους» ποδοσφαιριστές για να φτάσουν στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Αυτό είχε ανάγκη η ΑΕΚ, αυτό έκανε και πρέπει να το συνεχίσει διότι μετά δεν θα 'χουν αξία αυτές οι νίκες. Έχουμε σημειώσει από την αρχή ότι η Ένωση πρέπει να πάει έως το τέλος του 2018 με νίκες εντός συνόρων και να χτίσει πάνω σ' αυτές ώστε να σώσει ότι σώζεται από τη σεζόν, να διεκδικήσει και να κατακτήσει το Κύπελλο και να έχει βάλει τις βάσεις (αν δεν της επιτραπεί από τους αντιπάλους της) για μια σούπερ επόμενη σεζόν.

Το 'χω γράψει και πει αρκετές φορές ότι μια χαμένη χρονιά (σε ότι αφορά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος διότι δεν έχεις υπογράψει συμβόλαιο πενταετίας κατάκτηση του τίτλου) μπορεί να αποδειχθεί και να μετατραπεί από τους ανθρώπους που τρέχουν το club σε μια μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργηθεί κάτι καλό. Να μπουν οι σωστές βάσεις για το άμεσο μέλλον της ομάδας. Με κρύο μυαλό και σωστή σκέψη... Αυτό δείχνει να προσπαθεί να πετύχει η ΑΕΚ. Φαίνεται πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση σε ότι αφορά την ενίσχυσή της. Βέβαια στο... τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Πρώτα να δούμε ότι έγιναν οι σωστές κινήσεις και μετά το αναδεικνύουμε.

Αξίζει να δούμε και σε όλη αυτήν την πορεία της ομάδας τις αντιδράσεις και τον τρόπο που θα διαχειριστεί τις καταστάσεις ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Επαναλαμβάνω εκεί έχουμε το μόνο ερωτηματικό: μπορεί να διαχειριστεί τις καταστάσεις σωστά σε συνθήκες πίεσης; Το πρώτο δείγμα δεν ήταν θετικό στην κρίση του Νοεμβρίου, όμως μπορεί όλοι να έχουμε τις άτυχες στιγμές μας. Από την άλλη θαρρώ πως και στο ματς με την Λαμία επιβεβαιώθηκε ότι δουλειά γίνεται στη σωστή βάση όπως το είχαμε διακρίνει και σημειώσει τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Αρκεί να υπάρξει συνέχεια στην Λάρισα και όχι μόνο. Θα είναι κρίμα για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο να χαθεί αυτή η ευκαιρία με τον Ουζουνίδη. Το γράφω και το ξαναγράφω μέχρι να το εμπεδώσουν όλοι...

Επιτρέψτε μου να σταθώ και σε ένα ακόμη πρόσωπο στο ματς με την Λαμία: στον Ερίκ Μοράν. Ο Βάσκος στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν ο καλύτερος όλων όσων χρησιμοποιήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής και έκανε στα όσα λεπτά χρησιμοποιήθηκε όσες κάθετες πάσες δεν έκαναν τα χαφ της ΑΕΚ ολόκληρο τον Νοέμβριο. Προσοχή όμως πάλι αυτό δεν σημαίνει ότι βρήκαμε παίκτη για τον άξονα. Η ομάδα χρειάζεται δυο ποδοσφαιριστές εκεί. Όχι λιγότερο από δυο. Μια χαφάρα και έναν ακόμη κόφτη! Για τα μεταγραφικά σε επόμενο, άμεσα, άρθρο.

Τώρα φτιάχνουμε βαλίτσες και πετάμε για Πορτογαλία και το ματς με την Μπενφίκα στο οποίο η ΑΕΚ ψάχνει έναν ή και περισσότερους βαθμούς. Αυτό μεταφράζεται και σε ένα ή 2,7 εκατ. ευρώ για να μη σκέφτεται κανείς μόνο το ότι θέλουν οι πρωταθλητές να αποφύγουν το αρνητικό ρεκόρ βαθμολογικής συγκομιδής που έχει ο Ολυμπιακός με έναν βαθμό πέρυσι...

Υγ: Υπάρχει μια κουβέντα τραγικά αστεία που έχει... γεννηθεί από τον βορρά και την Θεσσαλονίκη σχετικά με το ποιον θα ήθελαν πρωταθλητή οι ΑΕΚτσήδες μεταξύ των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ αν τελικά δεν αλλάξει η κατάσταση και δεν μπορεί να ξαναμπεί στο κόλπο διεκδίκησης η πρωταθλήτρια. Ειλικρινά το συζητάνε σοβαρά και μάλιστα μου μετέφεραν οπαδοί της ομάδας της Τούμπας στα social media το συγκεκριμένο ερώτημα και μου εξήγησαν ότι η κουβέντα ξεκίνησε και... μεγάλωσε από ''συναδέλφους'' που ασχολούνται(;;;) με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ. Αστεία συζήτηση αλλά πρέπει να δώσουμε απάντηση. Όχι για όλους τους ΑΕΚτσήδες αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία θαρρώ ισχύει αυτό που πιστεύω και σας εξηγώ: αν δεν μπορούμε να το κατακτήσουμε ξανά εμείς και αφού δεν μπορεί να μη καταλήξει πουθενά αλλού, δηλαδή να μην υπάρξει τέλος στη διοργάνωση για να μη το πάρει άλλος, τότε εννοείται και 1000% είμαι απόλυτα υπέρ της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει καν δίλημμα παιδιά, ούτε καν, με όσα έχουν κάνει τόσα και τόσα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να υπάρχει ούτε σα σκέψη να λέει κάποιος το αντίθετο. Χίλιες φορές ο ΠΑΟΚ και ας το ξαναπάρει και την επόμενη αν δεν γίνεται να το πάρει η ΑΕΚ ή κάποια άλλη ομάδα. Το ότι σημειώνουμε τα γελοία που (για μας) κάνουν οι άνθρωποι που τον διοικούν και τον εκπροσωπούν, αλλά και τις γραφικότητες των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος σχετικά με την περσινή σεζόν και την αισχρή έως απαράδεκτη προπαγάνδα τους, δεν αλλάζουν σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι προσωπικά (και πολλοί πολλοί άλλοι Ενωσίτες) θα ήθελα να το πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα αν δεν μπορεί η ΑΕΚ. Όπως η γελοιότητα να στείλουν επιστολή στην UEFA για τις διαιτησίες λες και είχαν έστω... μισή αλλοίωση αποτελέσματος. Είναι ντροπή και αίσχος να το κάνουν αυτό αφού γίνονται ίδιοι με αυτό που σιχαίνονται!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...