Τι πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός, κόντρα στην πιο…under ομάδα

Τι πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός, κόντρα στην πιο…under ομάδα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta τις επισημάνσεις του για τον Ολυμπιακό σε σχέση με τον αγώνα του στην Ξάνθη.

Ποια είναι η ομάδα στης οποίας τα παιχνίδια έχουν μπει τα (μακράν) λιγότερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα; Η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού, η Ξάνθη!

Αν δεν το έχετε προσέξει, μιλάμε για μία ομάδα με…under τα 11 από τα 14 συνολικά παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο! Στα τρία παιχνίδια της Ξάνθης στα οποία σημειώθηκαν πάνω από δύο γκολ ήταν το 3-0 επί του ΟΦΗ εντός έδρας, το 2-1 στη Λιβαδειά και το 2-1 επί του ΠΑΣ μέσα στα Πηγάδια. Τα υπόλοιπα ματς ήταν 0-0, 1-0, 0-1, 1-1, 0-2! Ειδικά δε στο πρωτάθλημα, τα γκολ που έχουν μπει στους 12 αγώνες της είναι μόλις 19.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Και μέσα από τα νούμερα λοιπόν φαίνεται πόσο σφιχτή ομάδα είναι η Ξάνθη και πόσο «κλειστά» είναι τα παιχνίδια της. Κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία στο διάβασμα του αγώνα από πλευράς Ολυμπιακού, γιατί πολύ απλά αυτός είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές, αλλά και με τη μεγαλύτερη δυσκολία στο σκοράρισμα, συγκριτικά με τις πολλές τελικές που έχει σε κάθε παιχνίδι…

Κοινώς, στην Ξάνθη θα χρειαστεί όχι μόνο καλό παιχνίδι, αλλά κι αποτελεσματικότητα, άρα συγκέντρωση και προσοχή στα τελειώματα των φάσεων, αλλά και γενικότερα στην τελική ενέργεια-γιατί ακόμη και στην τελική πάσα πολλές φορές δεν βλέπουμε από τους «ερυθρόλευκους» καλή στόχευση. Θέλω να πω ότι ενώ πρόκειται για ομάδα που φτάνει με ευκολία στο να τελειώσει τη φάση και με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στο να βρεθεί σε θέση για μία καλή πάσα που θα φέρει την καλή φάση, εκεί προς το τέλος κάπου τα χαλάει.

Γενικά ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δίκιο να λέει ότι ο Ολυμπιακός είναι μόλις ένα κλικ μακριά από το να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και από το να σταθεί ακόμη πιο δυναμικά στην Ευρώπη. Κάποιες λεπτομέρειες είναι, όμως στις λεπτομέρειες κρύβεται κι η όλη ουσία.

Γιατί στο ένα κλικ μακριά είναι ο Ολυμπιακός όχι μόνο στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και στο αμυντικό. Ενώ υπάρχει πολύ σοβαρή βελτίωση σε σχέση με πέρσι, κάτι που φαίνεται κι από τον αριθμό των γκολ που δεν δέχεται η ομάδα συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν, συνήθως αποτυγχάνει να κρατήσει πίσω το μηδέν.

Ο Ολυμπιακός δεν δέχεται πολλά γκολ, για την ακρίβεια πάνω από ένα γκολ σε ένα σύνολο 23 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις έχει φάει μόνο σε ένα παιχνίδι, από τη Μίλαν στην Ιταλία (κι αυτά τα τρία, μαζεμένα σε εκείνο το εφιαλτικό δεκάλεπτο προς το τέλος), αλλά δέχεται σχεδόν πάντα ένα γκολ! Τι σημαίνει αυτό; Ότι για να κερδίσει, πρέπει να βάλει δύο. Κι ο Ολυμπιακός φέτος δεν το έχει εύκολο να βάζει δύο γκολ σε κάθε ματς, ιδίως στα πιο δύσκολα. Στα δύο με την Μπέτις δεν σκόραρε καν. Ούτε στον ΠΑΟΚ, ούτε στον ΟΦΗ.

Γι΄ αυτό στέκομαι στο ότι πρέπει να κρατήσει το μηδέν στην Ξάνθη. Γιατί η Ξάνθη ουσιαστικά τελευταία φορά που έφαγε δύο γκολ μέσα στο σπίτι της ήταν πέρσι, ακριβώς τέτοιο καιρό, δηλαδή πριν ακριβώς ένα χρόνο, από τον ΠΑΟΚ. Και τώρα που έχασε δύο φορές 0-2 στα τελευταία παιχνίδια της από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ ήταν εκτός κι όχι εντός έδρας. Μάλιστα η ΑΕΚ το δεύτερο γκολ της το έβαλε στο ΟΑΚΑ στις καθυστερήσεις.

Έχει μία καλή αμυντική συμπεριφορά η Ξάνθη κι ένα γκολκίπερ, τον Ζίφκοβιτς, που έχει κάνει εναντίον του Ολυμπιακού τα καλύτερα παιχνίδι του στην Ελλάδα. Μπροστά έχει τον επικίνδυνο Γέντρισεκ (ποιότητα έχει κι ο Μπρίτο), στη μεσαία γραμμή οι δύο Σέρβοι, ο Κοβάσεβιτς κι ο Ντζουρίσκοβιτς, είναι αξιόλογοι και τέλος πάντων ειδικά όταν η Ξάνθη προηγηθεί στο σκορ, μετά είναι πάρα πολύ δύσκολο να την κερδίσεις.

Γι΄ αυτό και στέκομαι πολύ σε αυτό το σημείο: ότι ο Ολυμπιακός πρέπει αυτή τη φορά να κρατήσει το μηδέν, κόντρα στην πιο…under στα γκολ ομάδα της ελληνικής Λίγκας.

Άσχετο: Δεν έχω γράψει κάτι για τη μεταγραφή του φορ, πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμη κοντά σε κάποιο παίκτη. Ας περάσει κι η Μίλαν και μετά…

Άσχετο (εντελώς): καλό θρίλερ το Shutter Island στις 23.15 στο Cosmote Cinema 1

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.