Πανιώνιος - Λεβαδειακός 1-1 (vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Πανιώνιος - Λεβαδειακός 1-1 (vid)

bet365

Δευτερόλεπτα πριν ο Λεβαδειακός πανηγυρίσει ένα «τρίποντο-οξυγόνο» στη Νέα Σμύρνη, ο Άλμπεργκ σκόραρε στο 94' κι έσωσε τον βαθμό για τον Πανιώνιο που στο 2ο ημίχρονο επιδόθηκε σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιρίων!

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με τον Κότνικ στην εστία, τον Κούρντι δεξιά στην άμυνα, τον Σαραμαντά αριστερά και τους Μπανανά και Ντομίνγκες κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Κόρμπος και Κεϊτά έπαιξαν στον άξονα, με τον Οικονομίδη κεντρικά, τον Σπιριντόνοβιτς αριστερά και τον Μασούρα δεξιά να πλαισιώνουν τον Ντουρμισάι.

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός αγωνίστηκε με 5-3-2 και τον Μπάγιτς στο τέρμα, τον Τσαμπούρη δεξιά, τον Καθάριο αριστερά και τους Λιάγκα (σ.σ ντεμπούτο), Παντελιάδη και Ζησόπουλο στην άμυνα. Ο Μητρόπουλος έπαιξε μπροστά τους, με τον Στανόγεβιτς λίγο πιο μπροστά και τον Γιακουμάκη πίσω από τους Νανγκίς και Ιωαννίδη.

(ΛΙΓΕΣ) ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΓΚΟΛ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε κακό ποδόσφαιρο, με τις δυο ομάδες να απειλούν ελάχιστα, αν και ο Πανιώνιος είχε τις δικές του καλές στιγμές.

Στο 17’ η ωραία κίνηση του Ντουρμισάι με τον Ζησόπουλο πάνω του τον έβγαλε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Μπάγιτς. Στο 22’ ο Τάσης δεν υπέδειξε πέναλτι, ως όφειλε, υπέρ του Πανιώνιου, με τον Λιάγκα να ανατρέπει τον Οικονομίδη λίγο μέσα από την περιοχή, όμως ο διαιτητής έδειξε φάουλ ακριβώς έξω απ’ αυτή.

Στο 32’ σημειώθηκε η σπουδαιότερη στιγμή του πρώτου μέρους για τους «κυανέρυθρους». Από το βολέ του Κότνικ ο Κεϊτά έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, με τις κόντρες ο Αυστριακός βρέθηκε απέναντι στον Μπάγιτς, που απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ.

Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» στις καλές στιγμές, έστω και με τη βοήθεια της τύχης στο 32’, όταν ο Στανόγεβιτς εκτέλεσε φάουλ από εξαιρετική θέση, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και ο Κότνικ άλλαξε πορεία διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τελικά το σκορ άνοιξε υπέρ των Βοιωτών λίγα λεπτά αργότερα (41’). Ο Νανγκίς βγήκε ωραία στην αντεπίθεση, κράτησε τη μπάλα και πάσαρε όμορφα στον Ιωαννίδη, που δεν αστόχησε στο τετ α τετ με τον Κότνικ, «παγώνοντας» τη Νέα Σμύρνη με το πρώτο του γκολ στην καριέρα του στη Super League σε ηλικία 18 χρονών!

ΣΠΙΡΙΝΤΟΝΟΒΙΤΣ Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ, ΑΛΜΠΕΡΓΚ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ!

Το ξεκίνημα του β’ μέρους βρήκε τον «Ιστορικό» να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και τον Σπιριντόνοβιτς να πετάει στα «σκουπίδια» τις καλές στιγμές που του παρουσιάστηκαν, τόσο στο 49’, όσο και στο 57’, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Μπάγιτς και είδε τον Σέρβο τερματοφύλακα να αποκρούει και στις δυο περιπτώσεις.

Στο 69’ ήταν η σειρά του Μασούρα να απειλήσει ανεπιτυχώς, όταν μετά την προσπάθεια του Σπιριντόνοβιτς έκανε ωραία κίνηση παράλληλα με την περιοχή και πλάσαρε αντίθετα, με τη μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι και να απομακρύνεται.

Άλμπεργκ και Σίντι Αλι ως αλλαγές στο β’ μέρος «έσπρωξαν» τον Πανιώνιο και τον εγκατέστησαν σχεδόν μόνιμα έξω από την περιοχή του Μπάγιτς, που απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Σπιριντόνοβιτς στο 84’. Οι Βοιωτοί έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν στα τελευταία λεπτά, σπαταλώντας προς όφελός τους τον χρόνο, ενώ στάθηκαν και τυχεροί ξανά στις καθυστερήσεις, όταν με εντυπωσιακό σουτ ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών.

Τελικά ωστόσο αυτό δεν έφτανε, αφού ο Άλμπεργκ προκάλεσε για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν το χειροκρότημα της κερκίδας της Πλατείας! Με δυνατό συρτό σουτ στο 94’ «ξεκλείδωσε» την εστία του Μπάγιτς, νικώντας τον για την ισοφάριση, που πανηγυρίστηκε έξαλλα, χαρίζοντας τουλάχιστον έναν βαθμό στον προβληματικό Πανιώνιο.

MVP: Άλμπεργκ. Ο Ολλανδός «έσωσε» το ντεμπούτο του Μάντζιου και τον δικαίωσε, βρίσκοντας δίχτυα σε μια από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα, ισοφαρίζοντας και… γλιτώνοντας τα «εγκεφαλικά» στη Νέα Σμύρνη! Εξαιρετικός και ο 18χρονος Ιωαννίδης, που σκόραρε για πρώτη φορά στη Super League.

Στο ύψος του: Μπάγιτς. Ο τερματοφύλακας των Βοιωτών είπε «όχι» σε πέντε περιπτώσεις στον Σπιριντόνοβιτς, ενώ ήταν καλός συνολικά στο παιχνίδι, τόσο κάτω από τα δοκάρια του, όσο και στον αέρα.

Αδύναμος κρίκος: Σπιριντόνοβιτς. Με τρεις κλασικές χαμένες ευκαιρίες αδικεί τη συνολική προσπάθειά του, αφού δεν του έλειπε η διάθεση, όμως τις περισσότερες φορές δεν έκανε τη σωστή επιλογή.

Η γκάφα: Η αντίδραση των αμυντικών των γηπεδούχων στη φάση του γκολ δεν ήταν η πρέπουσα, με τον Σαραμαντά να δίνει χώρο στον Νανγκίς κι αυτός αμαρκάριστος να βγάζει κάθετα τετ α τετ τον Ιωαννίδη, σε μια φάση που τελικά κόστισε όλο το παιχνίδι για τον Πανιώνιο.

Το «στραγάλι»: Ο Τάσης «έκλεισε» τα μάτια στη φάση του 22’, όταν υπέδειξε φάουλ σε ανατροπή του Οικονομίδη από τον Λιάγκα εντός περιοχής. Βέβαια όπως εκτιλύχθηκε η φάση, μάλλον είναι επιθετικό φάουλ και όχι αμυντικό, όμως από τη στιγμή που υπέδειξε παράβαση εις βάρος των φιλοξενούμενων, αυτή έπρεπε να είναι εντός περιοχής. Γενικά δεν είχε άλλη δύσκολη φάση που να του κάνει τη ζωή δύσκολη, όμως το λάθος του με το σκορ στο 0-0 ήταν σημαντικό.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Σε ένα παιχνίδι απολύτως στα μέτρα του, ο Πανιώνιος παραλίγο να χάσει και να «γεμίσει» αμφισβήτηση και γκρίνια στο ξεκίνημα της «εποχής» Μάντζιου. Οι Βοιωτοί έφυγαν μεν για πρώτη φορά με θετικό αποτέλεσμα από εκτός έδρας παιχνίδι, όμως φυσιολογικά είναι απογοητευμένοι, αφού κρατούσαν το «τρίποντο» σχεδόν μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκεζ, Σαραμαντάς, Κεϊτά, Κόρμπος (75’ Άλμπεργκ), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Οικονομίδης (46’ Σίντι Αλί), Ντουρμισάι

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Νανγκίς (66’ Μαρκόφσκι), Καθάριος (78’ Μάνγκα), Ζησόπουλος, Γιακουμάκης, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Λιάγκας, Μητρόπουλος, Ιωαννίδης (86’ Βήχος), Στανόγεβιτς

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα