Μία απάντηση για το Παναθηναϊκός-Ιεράπετρα

Μία απάντηση για το Παναθηναϊκός-Ιεράπετρα

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Μία απάντηση για το Παναθηναϊκός-Ιεράπετρα

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου απαντά στους αναγνώστες του gazzetta.gr για τον σχολιασμό της αναμέτρησης του «τριφυλλιού» με το ερασιτεχνικό σωματείο από την Κρήτη!

Το νέο Pamestoixima.gr παίζει στις ευρωπαϊκές μάχες του Ολυμπιακού με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους τους συνονόματους με υγεία πάνω από όλα!

Έλαβα αρκετά μηνύματα αλλά και σχόλια κάτω από το προηγούμενο ποστ για το παιχνίδι Κυπέλλου με την Ιεράπετρα. Να ξέρετε πως την γουστάρω την διαφωνία, αρκεί όλες οι απόψεις να τεκμηριώνονται και να έχουν επιχειρήματα.

Τα περισσότερα σχόλια, λοιπόν, εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην οπτική γωνία που σχολίασα το παιχνίδι. Πριν μπούμε στο... ψητό να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν είμαι υπεύθυνος για τα σχόλια που δημοσιεύονται. Δεν τα ανεβάζω ή τα κατεβάζω εγώ. Οπότε τσάμπα κόπος για όσους λίγους στέλνουν ότι τα... κόβω. Τα διαβάζω, όμως, όλα και μακάρι να υπήρχε πιο διαδραστικός και σύντομος τρόπος, ώστε να απαντάω. Πάμε τώρα και στην ουσία.

Ο τίτλος ίσως να ήταν υπερβολικός. Σε αυτό δεν έχω θέμα να το συζητήσω και είμαι σίγουρος πως με διαφορετικό τίτλο θα γινόταν πολύ λιγότερος «χαμός». Εξάλλου οι περισσότεροι από τους διαφωνούντες είχαν «θέμα» με τον τίτλο και την λέξη «απαράδεκτοι».

Από κει και πέρα και όσον αφορά την ουσία του άρθρου, είμαι σίγουρος πως αρκετοί δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να το διαβάσουν και να το επεξεργαστούν. Να πάρουμε ένα προς ένα τα «μηνύματα» του κειμένου, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μία φορά πως μιλάμε για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, όπου σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν είναι, θα αποτελεί στίγμα και ντροπή μία ήττα από ερασιτεχνικό σωματείο σε επίσημο παιχνίδι!

Το πρώτο: Δεν έπιασαν την ευκαιρία από τα μαλλιά οι αναπληρωματικοί. 2-2 με τους Ερασιτέχνες της Ιεράπετρας στο 94'! Αν για εσάς την έπιασαν την ευκαιρία, πάω πάσο. Αλήθεια...

Το δεύτερο: Ο Παναθηναϊκός υποτίμησε τον αντίπαλο. Οι Ερασιτέχνες από την Κρήτη ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 2-1 και για 15'' θα έφευγαν με την νίκη από το ΟΑΚΑ. Αν για εσάς η εικόνα του συνόλου του Δώνη ήταν μίας ομάδας απόλυτα συγκεντρωμένης(που δέχθηκε δύο αστεία γκολ σε 45 λεπτά) τότε και πάλι πάω πάσο. Αλήθεια...

Το τρίτο: Να μάθει από αυτά τα παθήματα η ομάδα να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερη. Λάθος και εδώ; Μάλλον! Να μην μάθει ποτέ, δεν έχει καμία ατέλεια, είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου, να μην γίνεται ουδεμία αναφορά σε αδυναμίες επειδή το ρόστερ έχει αρκετούς πιτσιρικάδες. Αν έτσι θέλετε, πάσο και πάλι. Σοβαρά...

Το τέταρτο: Πως πολλά από τα παιδιά που έπαιξαν χθες και δεν είχαν σωστή νοοτροπία είναι σημαντικά κεφάλαια για τον Παναθηναϊκό και υπάρχουν απαιτήσεις από αυτούς. Λάθος κι αυτό; Λάθος.

Επιπλέον, και επειδή διάβασα αρκετά ότι ήταν άδικη κριτική σε 18χρονα! Σοβαρά τώρα; Κότσαρης 22, Παντελάκης 23, Οικονόμου 31, Σταϊκος 22, Τζανδάρης 25, Θεοχάρης 20, Πούγγουρας 23, Μπουζούκης 20, Σιφναίος 22. Ανήλικα, ε;

Για να το κλείσουμε. Ο Παναθηναϊκός έχασε στην Τούμπα με κάτω τα χέρια, δεν έπαιξε καλά και παραλίγο να χάσει στην Τρίπολη, ήρθε 0-0 με την ΑΕΚ και 1-1 με τον Ολυμπιακό, δεν έπαιξε καλά και παραλίγο να χάσει από τον Άρη. Θυμάστε σε κάποιο από αυτά τα σημειώματα να γίνεται έστω και η παραμικρή υπερβολική κριτική; Πουθενά. Για την ακρίβεια πάντα και με πολύ όμορφο τρόπο γίνεται αναφορά στις αδυναμίες αυτής της ομάδας, στα πολλά θετικά της και μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν που είναι 100% ειδικών συνθηκών έτσι θα το πάμε το έργο. Ήταν ξεκάθαρο από το καλοκαίρι, όταν γράφαμε πως αυτή η ομάδα έχει ανάγκη την απόλυτη στήριξη από τον κόσμο! Γιατί αυτό έκρινα και κρίνω πως είναι το σωστό ποδοσφαιρικά, γιατί αυτό το σύνολο χρειάζεται πίστωση χρόνου είτε χάνει είτε κερδίζει. Αρκεί να προσπαθεί και σε βάθος χρόνου να αλλάζει προς το καλύτερο.

Όταν όμως θα παίζεις με ερασιτεχνικό σωματείο και για 60 λεπτά θα είσαι τόσο αδιάφορος που θα κινδυνεύεις να χάσεις το ματς και να γράψεις ιστορία(ποτέ στην ιστορία σου δεν έχεις χάσει από ομάδα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος) τότε να με συγχωρείτε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στο δικό μου το κεφάλι. Δεν με πείραξε τόσο το αποτέλεσμα για να φτάσουμε στο απαράδεκτοι, με ενόχλησε η εικόνα από παιδιά που το «έχουν» και αδίκησαν φουλ τον εαυτό τους.

Πάντως, και αυτό δεν αλλάζει, δεν θα γράφω αυτό που αρέσει σε εσάς αλλά αυτό που εγώ κρίνω σωστό και δίκαιο. Αυτή είναι η δουλειά μου εξάλλου. Οι περισσότεροι -και το γράψατε και στα σχόλια- ξέρετε πως ακόμη και η πιθανή υπερβολή στον τίτλο είναι καλοπροαίρετη.

Αντί επιλόγου δύο δηλώσεις ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι και πραγματικά ΜΠΡΑΒΟ τους γιατί κατάλαβαν ότι χθες ήταν κάτω από την βάση και δεν μπήκαν στην λογική «εντάξει πιτσιρικάδες είμαστε δεν πειράζει»! Ίσως και αυτοί, όπως και εγώ, να θέλουν να... φάνε τους εαυτούς και να κάνουν κάκο στην ομάδα.

«Για εμάς το κάθε παιχνίδι είναι ένα μάθημα. Kαταλάβαμε πολλά από μία απογοητευτική εμφάνιση. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά!» έγραψε ο Καμπετσής.

«Όταν φοράς αυτή τη φανέλα είτε είσαι 17 είτε 37, έχεις την ευθύνη από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό να προσπαθείς και να τα δίνεις όλα. Ένα σκληρό μάθημα για όλους» ήταν το σχόλιο του Κότσαρη!

Αυτά και πάμε παρακάτω γιατί υπάρχει και ένα πολύ δύσκολο ματς την Κυριακή με τον... κανονικό ΟΦΗ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.