Καλύτεροι οι πιο παλιοί, καιρός να πάρει περισσότερα από τους καινούργιους

Καλύτεροι οι πιο παλιοί, καιρός να πάρει περισσότερα από τους καινούργιους

Καλύτεροι οι πιο παλιοί, καιρός να πάρει περισσότερα από τους καινούργιους

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta την προσφορά των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μισού της σεζόν.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού, την στιγμή που πλησιάζει στο φινάλε του το πρώτο μισό της σεζόν;

Πρώτος ο Φορτούνης και δίπλα του ο Ομάρ. Αυτοί είναι οι δύο παίκτες με τη μεγαλύτερη ποιότητα, την οποία και βγάζουν μέσα στο χορτάρι. Δηλαδή, οι δύο παλιότεροι παίκτες της ομάδας.

Ποιοι είναι οι δύο καλύτεροι κεντρικοί αμυντικοί; Ο Βούκοβιτς κι ο Σισέ, που είναι από πέρσι στην ομάδα, άσχετα αν ο πρώτος είχε μείνει έως τον Γενάρη.

Ρόμα – Ιντερ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ποιοι είναι οι δύο που καλύπτουν, με επιτυχία, το αριστερό άκρο της άμυνας; Ο Τσιμίκας, που είναι χρόνια στην ομάδα, αλλά είχε δοθεί δανεικός 18 μήνες κι ο Κούτρης, που είναι από πέρσι στην ομάδα.

Ποιος έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια σε ρόλο αμυντικού μέσου και δη με επιτυχία; Ο Μπουχαλάκης, που είναι χρόνια στην ομάδα και πέρσι είχε δοθεί δανεικός.

Ποιος έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια κάτω από τα δοκάρια, επίσης με επιτυχία; Ο Γιαννιώτης, άλλος ένας παίκτης που ανήκει χρόνια στον Ολυμπιακό κι ήταν δανεικός.

Πού θέλω να καταλήξω: Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει περισσότερα πράγματα από τις μεταγραφές του. Δεν λέω ότι δεν έχει πάρει πράγματα. Λέω, όμως, κατηγορηματικά, ότι έχει πάρει λιγότερα από τα αναμενόμενα και τέλος πάντων όχι αυτά για τα οποία τους έχει καλοπληρώσει. Όλους.

Εξαίρεση αποτελεί ο Καμαρά, που το παιδί έχει δικαιώσει τις προσδοκίες και με το σπαθί του παίζει στην ενδεκάδα, με τα όποια μειονεκτήματα του και λόγω απειρίας. Να εξαιρέσω και τον Τοροσίδη, που χωρίς να παίζει πολύ, όταν τον χρειάζεται η ομάδα συνήθως είναι σε καλή κατάσταση. Ο δε Μασούρας δεν μπορεί να κριθεί γιατί δεν έχει παίξει καθόλου.

Από εκεί και πέρα…

Ο Ποντένσε, απολύτως βασικός μέχρι στιγμής, έχει βάλει δύο γκολ (τέλη Αυγούστου) κι έχει φτιάξει τρία. Ο απολογισμός, για τον πιο βασικό εξτρέμ του Ολυμπιακού, είναι πολύ φτωχός.

Ο Λάζαρος, δεύτερος βασικός εξτρέμ, είχε μόνο ένα καλό ξεκίνημα κι έκτοτε ένα γκολ (και μηδέν ασίστ) μέσα σε τρεις μήνες. Κι αυτός πολύ φτωχός απολογισμός.

Ο Γκερέρο είχε κι αυτός ένα καλό ξεκίνημα κι έκτοτε κι αυτός ένα γκολ (και μία ασίστ) μέσα σε τρεις μήνες. Πολύ φτωχός απολογισμός.

Ο Γκιγέρμε παίρνει πλέον περισσότερο χρόνο από τον Μπουχαλάκη στη θέση του αμυντικού μέσου, γενικά πάει καλά, αλλά ελάχιστες φορές κάνει αυτό που λέμε τη διαφορά.

Ο Νάτχο έχει παίξει πέντε ματς βασικός και δέκα αλλαγή στον άξονα, κι αυτός βοηθάει (κι είναι μέσα σε δύο πολύ καθοριστικά γκολ), ωστόσο γενικά οι δείκτες απόδοσης του δεν είναι υψηλοί.

Ο Μεριά κι ο Μιράντα πήραν τις ευκαιρίες τους, καθόλου λίγες, σαν παρτενέρ του Βούκοβιτς, κακοί δεν ήταν, αλλά δεν ήταν και πειστικοί. Ο Σισέ μοιάζει καλύτερος τους.

Ο Ναουέλ παίρνει όλο και περισσότερα παιχνίδια, το παλεύει, αλλά ο κυνηγός πρέπει να έχει ουσία-κι αυτός έχει γκολ κι ασίστ μόνο στο Κύπελλο με την Παναχαϊκή...

Ο Σα βγάζει μία καλή εικόνα, γεμίζει τα δοκάρια, ωστόσο δύσκολα κρατάει το μηδέν και εγώ κρατάω ακόμη τις επιφυλάξεις μου για το αν είναι καλύτερος του Γιαννιώτη.

Ο Μάνος σημείωσε δύο πολύτιμα γκολ, χωρίς μεγάλη συμμετοχή, αλλά δεν δείχνει έτοιμος για το παραπάνω.

Ο Χάσαν είχε την εμπιστοσύνη του προπονητή, ουσιαστικά σαν ο βασικός φορ. Έβαλε δύο νικητήρια γκολ, ήταν άτυχος στα δοκάρια και τους τραυματισμούς, αλλά στην πραγματικότητα ποτέ δεν εντυπωσίασε.

Ο Φετφατζίδης κι αν πήρε ευκαιρίες. Τις πέταξε σχεδόν όλες. Η συμμετοχή του όλη κι όλη σε επίπεδο ουσίας είναι στο πέμπτο γκολ με την Ντουντελάνζ...

Ο δε Τουρέ είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει, είναι ένα και το αυτό.

Προσέξτε, ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι έφερε 16 καινούργιους παίκτες, πάρα πολλούς δηλαδή. Πρώτον, μαθηματικά αποκλείεται να του «βγουν» όλοι. Δεύτερον, όλες οι μεταγραφές θέλουν το χρόνο τους, την προσαρμογή τους. Τρίτον, πολλοί έχασαν τα πιο βασικά στάδια της προετοιμασίας (Τουρέ, Χασάν, Σα, Ναουέλ, Μεριά, Νάτχο, Γκιγέρμε). Αυτά λοιπόν πρέπει να τα συνυπολογίσουμε στις κρίσεις μας.

Ακόμη κι έτσι, όμως, δεν αλλάζει το κεντρικό θέμα: ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να αρχίσει να παίρνει περισσότερα πράγματα από τους καινούργιους παίκτες του. Όπως (λογικά, λόγω και αφομοίωσης κλπ) παίρνει από τους παλιότερους…

Άσχετο: καλή ταινία, με πλοκή και συναίσθημα, το αργεντίνικο Madianeras (Μεσοτοιχίες) στο Cosmote Cinema 2 στις 05.00. Αξίζει να την "γράψετε" και να την δείτε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.