Μαρτίνς: «Όλοι θέλουμε την ομάδα πρωταθλήτρια»

Μαρτίνς: «Όλοι θέλουμε την ομάδα πρωταθλήτρια»

Gazzetta team
Μαρτίνς: «Όλοι θέλουμε την ομάδα πρωταθλήτρια»

bet365

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, τις μεταγραφές, τους τραυματισμούς, την Ευρώπη αλλά και για την σπουδαία βελτίωση της εικόνας της ομάδας.

Για όλους και για όλα μίλησε στην κάμερα της NOVA ο Πέδρο Μαρτίνς στην καθιερωνμένη συνέντευξη του πριν από το παιχνίδι της Δευτέρας (3/12) με τον Παναιτωλικό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για τον μεγάλο στόχο του Ολυμπιακού, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα, για τις μεταγραφές, για το ματς με την Μπέτις, για τον ζόρικο Παναιτωλικό ενώ τόνισε πως η ομάδα δείχνει καλύτερη εικόνα από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό: «Πρόκειται για μία ομάδα που έρχεται εδώ μετά από μία πολύ σημαντική νίκη. Μία ομάδα που έχει πολύ σωστό προσανατολισμό. Μία ομάδα που της αρέσει να διαχειρίζεται σωστά τα παιχνίδια. Που έχει ποιότητα και σταθερότητα. Έχει δύο Πορτογάλους ποδοσφαιριστές που τους γνωρίζω πολύ καλά. Επίσης, έχει έναν Βραζιλιάνο που τον γνωρίζω πολύ καλά από τότε που ήμουν στην Μαρίτιμο. Είναι τρεις παίκτες τους οποίους ξέρω αρκετά καλά. Είναι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Έρχεται από μία σημαντική και δίκαιη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ που δείχνει ότι πραγματικά είναι μία αποφασισμένη ομάδα για να κάνει καλή πορεία και να πάρει καλά αποτελέσματα. Είναι μία ομάδα που έχει επίπεδο και πολύ σωστό προσανατολισμό. Ξέρει πολύ καλά τι ζητάει και τι θέλει από κάθε παιχνίδι. Και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να την υποτιμήσουμε. Θα πρέπει να είμαστε στο ίδιο επίπεδο και να έχουμε την ίδια συγκέντρωση με το παιχνίδι με την Μπέτις. Για εμένα δεν έχει καμία διαφορά το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύο παιχνίδια. Όπως είχαμε υψηλό επίπεδο απόδοσης προχθές, έτσι θα πρέπει να έχουμε υψηλό επίπεδο απόδοσης και με τον Παναιτωλικό. Θα πρόκειται για ένα παιχνίδι με υψηλό δείκτη δυσκολίας. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι απέναντι σε μία ομάδα η οποία ξέρει πολύ καλά τι ψάχνει στα παιχνίδια της. Ξέρει πολύ καλά να διαβάζει τα παιχνίδια. Και απαιτείται συγκέντρωση και προσοχή, γιατί έχει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές».

Για τις μεταγραφές Ιανουαρίου: «Αυτό που πραγματικά ελπίζω είναι να έχουμε τραυματισμούς. Δε θέλουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς κανέναν άλλον τραυματισμό, γιατί για παράδειγμα ο τραυματισμός του Λάζαρου, του Γκερέρο που έμειναν από δύο έως τρεις εβδομάδες έξω, του Χασάν, μας έχουν στερήσει πάρα πολύ τη δύναμή μας στην επίθεση. Είναι πράγματα που μας πηγαίνουν πίσω αναφορικά με τη δουλειά που κάνουμε στα επιθετικά προβλήματά μας. Αυτό που πραγματικά εύχομαι έως το τέλος της χρονιάς και αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, είναι να μην έχουμε άλλον τραυματισμό, έτσι ώστε η ομάδα να μπορέσει να δουλέψει και να έχει πρόοδο σε αυτό το κομμάτι».

Για την απόκτηση του Μασούρα: «Δε θέλω να μιλήσω για παίκτες οι οποίοι δε βρίσκονται εδώ αυτή τη στιγμή. Όμως θα σας πω τα γενικά που ξέρουμε όλοι. Είναι ένας παίκτης ο οποίος θα γίνει δικός μας τον Ιανουάριο. Είναι ένας παίκτης που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Έχει δείξει την ποιότητά του και έχει δείξει πως έχει πάρα πολύ μέλλον μπροστά του. Πρόσφατα κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα. Είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει πολλά να δώσει. Μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις, όπως ο Κώστας Φορτούνης που μπορεί να παίξει τόσο στα άκρα, όσο και ως δεύτερος επιθετικός. Είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει το προφίλ που θέλουμε για τον Ολυμπιακό. Είναι φιλόδοξος και εργατικός. Και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά μέχρι την έλευσή του και όλοι να είμαστε ευτυχισμένοι».

Για την αναμέτρηση με την Μπέτις: «Πραγματικά παίξαμε απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο. Νομίζω πως αυτό το παιχνίδι μας ήταν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα παιχνίδια που έχει παρουσιάσει φέτος η ομάδα μας. Γιατί στην ουσία κάναμε μόνο μία ολοκληρωμένη προπόνηση για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι αυτό. Παρόλα αυτά τακτικά διαβάσαμε πάρα πολύ καλά τον αντίπαλο. Ήμασταν πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Δημιουργήσαμε δυσκολίες στον αντίπαλο. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο καταφέραμε να εξουδετερώσουμε τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού του αντιπάλου μας. Είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Τους απειλήσαμε και τους δημιουργήσαμε πολλά προβλήματα. Φυσικά εκείνοι έχουν πολλούς ποιοτικούς παίκτες που μπόρεσαν να διαβάσουν το παιχνίδι μας και να αντισταθούν στη δική μας δύναμη. Πρόκειται για μία πάρα πολύ μεγάλη και ποιοτική ομάδα. Από ‘κει και πέρα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που τακτικά μπορέσαμε και διαβάσαμε και προσαρμοζόμαστε σε κάθε δυσκολία του παιχνιδιού. Όπως η Μπέτις άλλαζε το παιχνίδι της, έτσι και εμείς προσαρμοζόμασταν και μπορέσαμε και σταθήκαμε ισάξιοι και στο ύψος των απαιτήσεων του παιχνιδιού. Ήταν πραγματικά κρίμα που για μία ακόμη φορά δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Πραγματικά είναι πολύ στενάχωρο αυτό, γιατί μπορούσαμε βάσει της γενικότερης εικόνας του παιχνιδιού, να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Πραγματικά, αυτό που κρατάμε από αυτό το παιχνίδι είναι το γεγονός πως τακτικά είμαστε πολύ ανώτεροι, σε σχέση με αυτό που ήμασταν πριν από τρεις μήνες. Η ομάδα μας πριν από τρεις μήνες δεν είχε τη δυνατότητα να προσαρμόζεται τακτικά στις δυσκολίες του παιχνιδιού. Ενώ τώρα παρουσιάζει μία πάρα πολύ μεγάλη άνεση να προσαρμόζεται τακτικά ιδιαίτερα απέναντι σε ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο που προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στη διάρκεια ενός αγώνα, τα οποία τα αντιμετωπίζει με επιτυχία».

Για την βελτίωση του Ολυμπιακού: «Η ομάδα έχει πολλά περισσότερα πράγματα να δώσει και έχει πολλά σημεία που πρέπει να βελτιώσει. Έχουμε παίκτες οι οποίοι είναι πάρα πολύ νέοι και βρίσκονται σε φάση προόδου και εξέλιξης και μπορούν να δώσουν πολλά περισσότερα από αυτά βάση της ποιότητάς τους. Είμαστε μία ομάδα γεμάτη ποιότητα. Με τη δουλειά που κάνουμε, μπορώ να σας εγγυηθώ πως η ομάδα έχει πολλά περισσότερα να δείξει. Γιατί οι παίκτες ωριμάζουν σιγά - σιγά. Είναι παίκτες νέοι και πρέπει να υπάρχει η τριβή για να έρθει η ωριμότητα και να δείξουν την ποιότητά τους. Γιατί διαθέτουν πολύ ποιότητα, παίκτες όπως ο Ναουέλ, ο Ποντένσε, ο Σισέ, ο Καμαρά, είναι παίκτες οι οποίοι έχουν πολλά περισσότερα να δώσουν. Όλο αυτό έρχεται με τα παιχνίδια. Φυσικά πρέπει να βελτιωθούμε στο θέμα της εκμετάλλευσης των ευκαιριών μας. Πρέπει να δούμε πως θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Είμαστε μία ομάδα η οποία δημιουργεί πολύ. Πραγματικά έχουμε έλλειψη στα γκολ. Η ομάδα πρέπει να πετυχαίνει νίκες. Πρέπει να βάζει γκολ. Αυτό είναι κάτι που δε συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Όμως, βάσει της ποιότητάς της ομάδας μας, βλέπουμε πως στην τακτική η βελτίωση είναι πολύ μεγάλη. Και περιμένουμε πολύ καλύτερη απόδοσή από πολλούς ποδοσφαιριστές μας, γιατί ξέρουμε πως έχουμε την ποιότητα και έχουμε παίκτες οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν πολλά περισσότερα πράγματα όσο περνάει ο καιρός».

Για το μυστικό του Ολυμπιακού: «Νομίζω πως στα δύο τελευταία παιχνίδια η ομάδα έχει φτάσει πολύ κοντά σε αυτό το σημείο που λέτε. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δείξαμε πως έχουμε τη δυνατότητα να δείχνουμε αυτή την εσωτερική δύναμη που διαθέτει η ομάδα. Να παίζει με την ψυχή της. Να παίζει με πάθος μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Ολυμπιακός δείχνει πως είναι αποφασισμένος για τη νίκη, σε οποιοδήποτε παιχνίδι, σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Στο μυαλό μας δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα, παρά η νίκη. Και εκεί δείξαμε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει η ομάδα να διαθέτει. Στο παιχνίδι μας με την Μπέτις όπου τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά, δείξαμε πως διαθέτουμε και αυτήν την εξυπνάδα και την ικανότητα να διαχειριστούμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο και ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπου χρειάζεται και υπομονή και καλή διαχείριση. Εκεί δείξαμε πως διαθέτουμε και αυτήν την ικανότητα και πως μπορούμε να την εμφανίσουμε σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Από ‘κει και πέρα, έχουμε το πρόβλημα του σκοραρίσματος. Σε αυτό δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά. Πιστεύω πως δε γίνεται να παραταθεί και άλλο αυτή η μη εκμετάλλευση των ευκαιριών. Νομίζω πως με την πολλή δουλειά που κάνουμε, θα βρεθεί η λύση και σε αυτό. Άρα, το έχει γίνει το κλικ όσον αφορά στην ψυχική δύναμη, στην εξυπνάδα που χρειάζεται. Και είμαστε πολύ κοντά για να γίνει και το άλλο κλικ που χρειαζόμαστε για να πάρουμε τη σημαντική νίκη».

Για τις αλλαγές που έχει κάνει στην ομάδα:«Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδάκι. Δεν υπάρχει κάποιο κόλπο που έχουμε πετύχει αυτό το πράγμα. Είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς. Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήσαμε αυτήν την ομάδα, ξέραμε πως χρειαζόμασταν μία μίξη από έμπειρους ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν τη φιλοδοξία να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν με αυτήν την ομάδα. Αλλά και από νέους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήταν επίσης φιλόδοξοι. Σας λέω ξανά πως πάντα υπερασπιζόμουν την ομάδα και τους παίκτες γιατί βλέπω πως εκτός από ποιοτικοί, είναι και παίκτες οι οποίοι ονειρεύονται πολλά πράγματα να πετύχουν, όχι μόνο για την ομάδα μας, αλλά και για την καριέρα τους. Ξέρουν πως είναι πολύ σημαντικό να είναι πρωταθλητές, γιατί έτσι θα αναδείξουν την αξία και το ταλέντο τους. Ξέρουμε πως έχουμε ποιοτικούς παίκτες. Αλλά πολύ σημαντικό είναι πως έχουν αυτή τη φιλοδοξία όλοι μέσα τους. Έχουν αυτή την εσωτερική δύναμη και έχουν την ανάγκη να κερδίζουν γιατί θέλουν όλοι πάρα πολύ να είναι πρωταθλητές. Άρα λοιπόν έχουμε πολύ σημαντικά στοιχεία σε αυτήν την ομάδα. Δουλεύουν πολύ σκληρά Δουλεύουν γιατί θέλουν τα αποτελέσματα και τον τίτλο για όλους τους λόγους που σας είπα. Αλλά και γιατί από την πρώτη στιγμή έχουν δώσει μία υπόσχεση στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, πως θα δείξουν την ποιότητά τους, θα τα δίνουν όλα με σκληρή δουλειά, γιατί όλοι θέλουμε αυτή η ομάδα να είναι πρωταθλήτρια».

Για την αποθεραπεία του Λάζαρου: «Ο Λάζαρος προπονείται, ατομικά βέβαια. Η κατάστασή του έχει δείξει πολύ γρήγορη πρόοδο. Αύριο θα κάνει μία εξέταση για να δούμε ποια είναι ακριβώς η κατάστασή του. Όμως, πραγματικά έχει δείξει ότι πηγαίνει πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε. Προπονείται μόνος του, αλλά είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Και αφού δούμε τα αποτελέσματα αύριο, ίσως αποτελέσει και μία πιθανή λύση για το παιχνίδι της Δευτέρας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα