ΑΕΚ: Να βρει λύση και στον γρίφο του γκολ

ΑΕΚ: Να βρει λύση και στον γρίφο του γκολ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Να βρει λύση και στον γρίφο του γκολ

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τα βαριά χαρτιά της ΑΕΚ που έχουν σιγήσει στο επιθετικό κομμάτι, με την Ένωση να μετράει ένα γκολ στα τελευταία πέντε παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, δείγμα της κρίσης που βιώνει ο σύλλογος.

Ρεάλ Μπέτις – Ολυμπιακός με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το θέμα με τα επεισόδια που στιγμάτισαν το παιχνίδι με τον Άγιαξ είναι σοβαρό με την ΑΕΚ να επιβαρύνεται με ακόμα ένα «πονοκέφαλο» εν μέσω της παρατεταμένης αγωνιστικής κρίσης που διανύει. Ωστόσο, στο αγωνιστικό κομμάτι θα πρέπει άμεσα να σηκώσει κεφάλι για να μπορέσει να τονώσει την ψυχολογία της, η οποία έχει «τσαλακωθεί» αρκετά. Και γι’ αυτόν τον λόγο το ματς που ακολουθεί με την Ξάνθη στο πρωτάθλημα την Κυριακή, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν είναι μόνο ότι η Ένωση αγνοεί τη νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές, μένοντας 12 βαθμούς μακριά από την κορυφή και εκτός διεκδίκησης τίτλου, αλλά και το γεγονός ότι το γκολ δεν έρχεται… ούτε με το σταγονόμετρο. Και αυτός είναι ένας γρίφος τον οποίο καλούνται να λύσουν ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του αρχής γενομένης από τον αγώνα απέναντι στην Ξάνθη στο ΟΑΚΑ για να μπορέσει η ομάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Η ΑΕΚ μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου ήταν μια ομάδα που παρήγαγε πολύ καλό ποδόσφαιρο από τη μέση και μπροστά, με τη βελτίωση να φαίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ωστόσο, η καθολική κατάρρευση από εκείνο το σημείο και μετά έφερε την ΑΕΚ να μένει για πέντε σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη, με τέσσερις σερί ήττες και ενεργητικό μόλις ένα γκολ! Το μοναδικό τέρμα στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις της ΑΕΚ σε Super League και Champions League ήρθε στην ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και μάλιστα από έναν αμυντικό μέσο, τον Αντρέ Σιμόες, ο οποίος τέθηκε -πλέον- εκτός πλάνων. Βγάζοντας από την εξίσωση τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος επίσης δεν υπολογίζεται έπειτα από απόφαση του συλλόγου, τι συμβαίνει με τα επιθετικά «όπλα» που έχει στα χέρια του ο Ουζουνίδης;

Η τροφοδότηση του Πόνσε

Ο Εζέκιελ Πόνσε μέχρι και το άνετο 4-0 επί του Άρη είχε σημειώσει πέντε γκολ, δείχνοντας ότι η ΑΕΚ βρήκε τα τέρματα που έψαχνε το καλοκαίρι ύστερα από την αποχώρηση του Αραούχο. Προφανώς και ο Αργεντινός δεν ξέχασε να σκοράρει, καθώς αποδεδειγμένα στην περιοχή έχει και με το παραπάνω αυτή την ικανότητα. Όμως από το σημείο εκείνο και μετά σίγησε και σε αυτό έπαιξε σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι σταμάτησε να τροφοδοτείται μέσα στην περιοχή της δράσης του. Σε μεγάλο μέρος των αγώνων αναγκάζεται να βγαίνει εκτός περιοχής για να διεκδικήσει τις μπαλιές με τη μαχητικότητα που τον διακρίνει, ενώ δεν παίρνει τα κατάλληλα «ταΐσματα» μέσα στην περιοχή για να φανεί πραγματικά απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα.

Ο εκνευρισμός του Λιβάια

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι στην τελική τρίτη της ΑΕΚ αποτελεί και το πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνει ο Μάρκο Λιβάια, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον εκνευρισμό που βγάζει κατά τη διάρκεια των αγώνων. Στο ματς με τον Ατρόμητο ο Κροάτης επιθετικός ζητούσε από τον πάγκο να γίνει αλλαγή επειδή δεν συμφωνούσε με τις αποφάσεις του διαιτητή, ενώ με την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ΑΕΚ (έπειτα από την τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών λόγω της αντιαθλητικής συμπεριφοράς του στο τέλος του αγώνα με τη Βίντι) «κρέμασε» ουσιαστικά την Ένωση με το ανόητο πέναλτι που κάνει, βλέποντας και την κόκκινη κάρτα. Ο φετινός Λιβάια δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό Λιβάια, εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ στην κατάκτηση του τίτλου, και αυτό είναι κάτι που ο Κροάτης καλείται να διορθώσει άμεσα για να φανεί χρήσιμος τόσο με τα γκολ, όσο και με τις συνεργασίες του μπροστά, κάτι που αποδεδειγμένα έχει στο ρεπερτόριό του.

Η επιστροφή του Μπογέ στην ενδεκάδα

Στο παιχνίδι με τον Άγιαξ ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Λούκας Μπογέ και να τον περάσει μόνο ως αλλαγή για τα τελευταία 17 λεπτά όταν όλα είχαν κριθεί. Ο Αργεντινός δεν είχε ξεκινήσει ούτε στο Αγρίνιο, περνώντας στην έναρξη του δευτέρου μέρους, σε ένα παιχνίδι πάντως που ούτως ή άλλως όλη η ΑΕΚ βρισκόταν εκτός τόπου και χρόνου. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια ο Μπογέ έχει ξεκινήσει μόνο δύο φορές στο αρχικό σχήμα. Μάλιστα, στο ματς της Τρίτης με τον Άγιαξ στα λεπτά που πέρασε ως αλλαγή δημιούργησε και την καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ από μία προσωπική ενέργεια, βγάζοντας την πλούσια τεχνική που διαθέτει. Ο Αργεντινός δεδομένα έχει ποιότητα στο παιχνίδι του, έχει το απρόβλεπτο στις κινήσεις του και μια επιστροφή του στην ενδεκάδα θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στην ενέργεια που ψάχνει η ΑΕΚ μπροστά για να λύσει τον γρίφο του γκολ.

Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Μάνταλου

Ο Πέτρος Μάνταλος δεν είναι στα κάτω του μόνο τον τελευταίο μήνα κατά τον οποίο η ΑΕΚ γνώρισε διαδοχικά… στραπάτσα. Τη φετινή σεζόν ο 27χρονος μεσοεπιθετικός είναι άφαντος, μένει σταθερά πάρα πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό και αυτό φυσικά στοιχίζει στην πρωταθλήτρια Ελλάδας καθώς αποτελούσε έναν από τους κομβικούς παίκτες και ως αρχηγός της ομάδας. Πιθανότατα η χρησιμοποίησή του πιο κεντρικά, και όχι στα πλάγια, θα βοηθούσε περισσότερο το παιχνίδι του, ωστόσο και ο ίδιος θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να ανεβάσει την απόδοσή του και να δώσει τις απαντήσεις του, έχοντας βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής. Άλλωστε το τελευταίο θετικό πρόσημο που πήρε ήταν η ενέργειά του και το γκολ που σημείωσε στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης πριν από 40 ημέρες.

Ο αναγεννημένος Κλωναρίδης αναζητείται…

Στην αρχή της σεζόν ο Κλωναρίδης υπό τις οδηγίες του Μαρίνου Ουζουνίδη έδειχνε αναγεννημένος σε σχέση με την περσινή του σεζόν. Τα γκολ που σημείωσε στα ευρωπαϊκά ματς της Ένωσης και η συνεισφορά του στην πρόκριση στους ομίλους του Champions League του τόνωσαν την ψυχολογία με τον Ουζουνίδη να δείχνει ότι έχει το μαγικό ραβδάκι για να παίρνει από τον «Κλώνα» το απόλυτο. Ωστόσο, εδώ και ένα μήνα δεν παίρνει τον χρόνο που του δινόταν στην έναρξη της φετινής σεζόν. Σίγουρα, πέρασε και έναν πρόσφατο τραυματισμό, ωστόσο στα τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ που ήταν διαθέσιμος αγωνίστηκε συνολικά μόνο για 54 λεπτά...

Και οι Αλμπάνης, Γιαννιώτας, Γιακουμάκης...

Επίσης από τη μέση και μπροστά υπάρχουν και οι Χρήστος Αλμπάνης, Γιάννης Γιαννιώτας και Γιώργος Γιακουμάκης, παίκτες οι οποίοι για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής. Ο τραυματισμός του πρώτου στην αρχή της σεζόν τον άφησε εκτός αγωνιστικού ρυθμού για αρκετά μεγάλο διάστημα, ο δεύτερος δεν έχει καταφέρει να αποδείξει πράγματα μέχρι στιγμής όσο έχει χρησιμοποιηθεί, ενώ ο τρίτος είναι εμφανές ότι δεν παίρνει τις ευκαιρίες από τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα