Η Ισπανία που... πληγώνει τον Ολυμπιακό (vids)

Η Ισπανία που... πληγώνει τον Ολυμπιακό (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Η Ισπανία που... πληγώνει τον Ολυμπιακό (vids)

bet365

Οι «ερυθρόλευκοι» σε 15 επισκέψεις τους στη χώρα της Ιβηρικής μετρούν 13 ήττες και 2 ισοπαλίες, ενώ μόνο σε ένα ματς κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν παθητικό
Στη Σεβίλλη θα δοκιμαστεί αύριο ο Ολυμπιακός, καθώς θα παίξει στην Ανδαλουσία έναν από τους δύο εναπομείναντες «τελικούς» του στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Αν χάσει δεν «τελειώνει» και αυτό είναι το.. θετικό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν σε μία αφιλόξενη για εκείνους χώρα. Σε 15 επισκέψεις του στην Ισπανία, όχι μόνο δεν έχει κερδίσει, αλλά γνώρισε 13 ήττες και μόνο δύο φορές επέστρεψε στη βάση του με την ισοπαλία. Μόλις μόνο σε ένα ματς, εκείνο με τη Λα Κορούνια το 2004 κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.
Αν προσθέσουμε μάλιστα και τα 8 παιχνίδια που έχει δώσει στην Πορτογαλία όπου κέρδισε μόνο την Αρούκα (ηττήθηκε 5 φορές), τότε σε 23 εμφανίσεις του στην Ιβηρική Χερσόνησο μετρά 18 ήττες, 4 ισοπαλίες και μόνο μία νίκη!
Ας θυμηθούμε τις παρουσίες του Ολυμπιακού στην Ισπανία.
18/03/1993 ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1
Στα προημιτελικά του τότε Κυπελλούχων ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Ατλέτικο, αμέσως μετά από τη μεγάλη πρόκριση επί της Μονακό. Στο ΟΑΚΑ της παραχώρησε 1-1, αλλά στη ρεβάνς έχασε 3-1 και αποκλείστηκε. Ο Τσαλουχίδης μείωσε στο 60' σε 2-1, αναπτέρωσε τις ελπίδες των Πειραιωτών, αλλά ο Αλφάρο στο 67' διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ.
19/10/1993 ΤΕΝΕΡΙΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1
Την επόμενη σεζόν η ομάδα βρέθηκε ξανά στην Ισπανία, αλλά για τον δεύτερο γύρου του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στο πρώτο ματς έπαιξε στα Κανάρια Νησιά, όπου και έχασε με 2-1 από την Τενερίφη και παρά τη νίκη του με 4-3 στη ρεβάνς, αποκλείστηκε λόγω του εκτός έδρας γκολ. Σε μία σειρά αγώνων όπου οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι, κυρίως στο Φάληρο, είχαν πολλές ευκαιρίες και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κρίστενσεν που σημείωσε τα 4 από τα 5 τέρματά τους. Ο «Τούρμπο Μπεν», όπως τον αποκαλούσαν τότε, είχε ανοίξει το σκορ με κεφαλιά (10', στο Ελιόδορο Ροντρίγκεθ Λόπεθ Σάντα Κρουθ, αλλά' οι Πειραιώτες δεν... κράτησαν.

17/10/1995 ΣΕΒΙΛΛΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
Ξανά στη Σεβίλλη, όπως και αύριο, αλλά με την ομώνυμη ομάδα ο Ολυμπιακός έπαιξε στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1995/96. Οπου και αποκλείστηκε, καθώς έχασε 1-0 στην Ισπανία και κέρδισε 2-1 στην παράταση στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο ματς του Φαλήρου είχε δοκάρι, πολλές χαμένες ευκαιρίες, αλλά τον «πλήγωσε» το γκολ του Σούκερ στο 110', το οποίο σε συνδυασμό με εκείνο του Χουανίτο στο 90'+2' της Ανδαλουσίας, έδωσαν την πρόκριση στους Ισπανούς.
22/10/1997 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-1
Στην πρώτη του παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ρεάλ και στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, έπαιξε στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου (είχε μία νίκη επί της Πόρτο και μία ήττα από την Ρόζενμποργκ). Ο Νταμπίζας στο 19' άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, όμως η «βασίλισσα» πήρε την ευρεία νίκη χάρις στα τέρματα των Σούκερ (2), Μοριέντες, Βίτορ και Ρομπέρτο Κάρλος.
26/10/1999 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0
Ξανά για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε δύο χρόνια μετά εκ νέου από την Ρεάλ και γνώρισε την ήττα με 3-0. Βέβαια ήταν ο αγώνας του «Ρομπέρτο Κάρλος που μπλοκάρεις πιο καλά», καθώς με το σκορ 1-0 ο Βραζιλιάνος μπακ των «μερένγκες» απέκρουσε ως γκολκίπερ με το χέρι το πλασέ του Γκόγκιτς, όμως αντί για πέναλτι και κόκκινη, ο Μάρκους Μερκ έδειξε κίτρινη στον Μαυρογενίδη για διαμαρτυρία. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν τότε οι Ραούλ, Μοριέντες και Ρομπέρτο Κάρλος.

12/09/2000 ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1
«Παρθενική» επίσκεψη της ομάδας στο Μεστάγια, κόντρα στη Βαλένθια που εκείνη η φουρνιά της είχε φτάσει σε δύο τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Για τους ομίλους της διοργάνωσης οι «νυχτερίδες» κέρδισαν 2-1, χάρις σε τέρματα των Μπαράχα, Ντιέγκο Αλόνσο, ενώ ο Τζόρτζεβιτς μείωσε στο 76'. Μάλιστα περισσότερο από τα γκολ είχε... μείνει τότε ένας «κεραυνός» του Μενδιέτα στο δοκάρι.
18/09/2001 ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2
Ισως το παιχνίδι που «σημάδεψε» μια ολόκληρη γενιά. Θεωρητικά για τη 2η αγωνιστική των ομίλων (ουσιαστικά πρεμιέρα καθώς το ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε διεξαχθεί), οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μια ανάσα από την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Φραν άνοιξε το σκορ, αλλά τα τέρματα των Γιαννακόπουλου (80'), Οφορίκουε (83') «έφεραν» τούμπα το ματς, μέχρι που φτάσαμε στο 89'. Η ασυνεννοησία των Ελευθερόπουλου, Μπερμούδες «επέτρεψε» στον Βαλερόν να ισοφαρίσει στο 89' και άπαντες «πάγωσαν».

17/09/2003 ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
Το 1993 ξανά για το Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός έπαιξε στο Ανοέτα με τη Σοσιεδάδ των Κοβάσεβιτς, Νιχάτ. Ο Ολυμπιακός είχε «σβήσει» το ματς, όμως τελικά οι Βάσκοι επικράτησαν με 1-0 χάρις σε εκτέλεση πέναλτι του Σέρβου φορ, ο οποίος μετά από μερικά χρόνια... έπιασε λιμάνι.
15/09/2004 ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0
Περίπου 3 χρόνια μετά από το περιπετειώδες 2-2, ο Ολυμπιακός βρέθηκε ξανά στο Ριαθόρ και απέσπασε «λευκή» ισοπαλία. Το ματς ήταν κακό, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να «κλέψουν» τη νίκη με τον Σούρερ. Το συγκεκριμένο ματς είναι το μοναδικό της ιστορίας τους που δεν έχουν δεχθεί γκολ επί ισπανικού εδάφους.
28/09/2005 ΡΕΑΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1
«Αγκαλιά» με ένα μεγάλο αποτέλεσμα βρέθηκε τότε ο Ολυμπιακός. Ο Καφές στο 48' ισοφάρισε το γκολ του Ραούλ και μέχρι το 87' οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού το παιχνίδι ήταν για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως ο Σολδάδο στο 87' με διπλή προσπάθεια της χάρισε τη νίκη.
22/11/2006 ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0
Για την 5η αγωνιστική των τότε ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Πειραιώτες έπαιξαν για 2η φορά στο Μεστάγια και «λύγισαν» σχετικά νωρίς. Ο Ανγκούλο στο 45' άνοιξε το σκορ και με την έναρξη του δεύτερου μισού (46') ο Μοριέντες διπλασίασε τα τέρματα των «νυχτερίδων».
24/10/2007 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-2
Ισως η καλύτερη «ερυθρόλευκη» παρουσία στην Ισπανία, όπου θα μπορούσε να πάρει τη νίκη ακόμη και με 10 παίκτες! Οι «μερένγκες» άνοιξαν το σκορ στο 2', ο Γκαλέτι ισοφάρισε αμέσως μετά (7') όμως αποβλήθηκε στο 13', αλλά ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω. Στο 47' πήρε το προβάδισμα με τον Σέζαρ και παρότι ο Ρομπίνιο «έγραψε» στο 68' το 2-2, έπαιζε μπροστά και η «βασίλισσα» είχε τον Κασίγιας για κορυφαίο! Οι Πειραιώτες τα έχαναν και «πλήρωσαν» τον νόμο του ποδοσφαίρου, καθώς η Ρεάλ πήρε τη νίκη με τα γκολ των Ρομπίνιο (83') και Μπαλμπόα (90').
14/02/2013 ΛΕΒΑΝΤΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0
Μετά από πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην Ισπανία, αυτή τη φορά για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 3-0 και «αγκάλιασαν» την πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι (κέρδισαν 1-0 και στη ρεβάνς), όμως το σκορ ήταν πλασματικό. Οι Μανωλάς, Τζιμπούρ είχαν από ένα δοκάρι, ενώ ο Μανουέλ Γκρέφε υπέδειξε δύο ανύπαρκτα πέναλτι, «καταδικάζοντας» ουσιαστικά τους «ερυθρόλευκους» στην ήττα.
26/11/2014 ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-0
Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «ροχιμπλάνκος» υποδέχθηκαν τον Ολυμπιακό και τον κέρδισαν εύκολα με 4-0. Ο Μάτζουκιτς σημείωσε χατ-τρικ, ενώ ο Ραούλ Γκαρθία άνοιξε τότε το σκορ.
18/10/2017 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1
Στο Καπ Νου πριν από 13 μήνες ήταν η τελευταία «ερυθρόλευκη» επίσκεψη στην Ισπανία. Το αυτογκόλ του Νικολάου (18') άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη των «μπλαουγκράνα», οι οποίοι βρήκαν δίχτυα με τους Μέσι (61') και Ντινιέ (69'). Ο νεαρός αμυντικός στο 89' σημείωσε το γκολ της τιμής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα