Κάποιες φορές πρέπει να σε θέλει και σένα

Θοδωρής Βασίλης
Κάποιες φορές πρέπει να σε θέλει και σένα

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για την τύχη που κάποια στιγμή έπρεπε να χαμογελάσει στον Πανιώνιο αλλά και τον τρόπο που οι «κυανέρυθροι» έψαξαν και κυνήγησαν τις πιθανότητες τους για τη νίκη κόντρα στην Λαμία.

Παρί Σ.Ζ. – Λίβερπουλ με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Όσοι πιστεύουν στην τύχη επειδή τα φαινόμενα τους επιβεβαιώνουν, προφανώς την προκαλούν. Όσοι πάλι πιστεύουν στην τύχη επειδή βλέπουν μόνο την ατυχία τους, μάλλον δεν την προκαλούν όπως πρέπει. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς και η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να κυνηγήσουμε την ευκαιρία όσο μπορούμε περισσότερο.

Τι μας έπιασε και αραδιάζουμε φιλοσοφίες περί τύχης; Η εικόνα του αγώνα του Πανιωνίου με την Λαμία μας έδωσε την αφορμή. Όποιος είδε το παιχνίδι των «κυανέρυθρων» με την ομάδα του Μάκη Χάβου θα επικαλέστηκε τον παράγοντα τύχη πολλές φορές. Κάποιος μπορεί να πει ότι η νίκη του Πανιωνίου ήταν καθαρά θέμα τύχης, αν κι εγώ θα πρόσθετα ότι είναι συνδυασμός τύχης ή ατυχίας της Λαμίας μαζί με την επιμονή της ομάδας του Ζοσέ Ανιγκό να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα και να φτάσει στη νίκη, γιατί για μένα δεν αρκεί απλά να είσαι τυχερός, θα πρέπει να την προκαλείς την τύχη σου και αυτό ακριβώς έκαναν οι Νεοσμυρνιώτες.

Και όμως το ξεκίνημα του αγώνα έδειχνε ότι ο Πανιώνιος θα επιβληθεί του αντιπάλου του και θα μπορέσει να μετουσιώσει την ανωτερότητά του στον αγωνιστικό χώρο και να πάρει άλλη μια νίκη αν όχι με εμφατικό τρόπο, αλλά με τρόπο που δεν θα μπορούσε να την αμφισβητήσει κανείς, όπως έγινε με Παναιτωλικό και Ξάνθη. Απόρροια αυτής της ένδειξης ήταν η κλασική ευκαιρία του Μασούρα στο τετ α τετ του 5ου.


Τα φαινόμενα όμως απατούν και λες και έπεσε ο διακόπτης, από εκείνο το σημείο και μετά ο Πανιώνιος αποφάσισε να πραγματοποιήσει την χειρότερή του εντός έδρας εμφάνιση. Η Λαμία κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό με τους Σκόνδρα και Δημούτσο να κερδίζουν όλες τις μονομαχίες στο κέντρο, και τον Μπερτόλιο διαρκή πηγή κινδύνων και θα μπορούσε να ήταν αυτή που θα είχε ανοίξει το σκορ. Αλλά ο Κότνικ ήταν εκεί όταν χρειάστηκε, ειδικά στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου όταν εξουδετέρωσε το κοντινό πλασέ του Αργεντινού. Ο Πανιώνιος έδειχνε να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο χώρο του κέντρου και με τον Πίριζ ωσεί παρών, δεν μπορούσε όχι απλά να αναπτυχθεί, αλλά να κρατήσει λίγο μπάλα ώστε να καταφέρει τουλάχιστον να μην δώσει το δικαίωμα στην Λαμία να το πιστέψει ακόμα περισσότερο ότι μπορεί να φύγει από τη Νέα Σμύρνη με βαθμό ή βαθμούς.

Κάπου εκεί ο Ζοσέ Ανιγκό αποφάσισε να παρέμβει σε μια προσπάθεια να διορθώσει τις αγωνιστικές ανορθογραφίες της ομάδας. Έξω ο Πίριζ μέσα ο Σίντι Αλι και αλλαγή του συστήματος. Το 4-2-3-1 μετατρέπεται σε καθαρό 4-4-2 με τον Μασούρα να πηγαίνει στο πλευρό του Ντουρμισάι στην επίθεση και τον Αλι αριστερά στην θέση του διεθνή άσου. Παράλληλα, η οπισθοχώρηση του Οικονομίδη στα αμυντικά χαφ, έδωσε την δυνατότητα για καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και κάθετο παιχνίδι. Ο νεαρός άσος του Πανιωνίου με τις επελάσεις του κατάφερε να φορτώσει με κάρτες τα χαφ της Λαμίας αλλά και να κερδίσει φάουλ ακριβώς έξω από την αντίπαλη περιοχή που αν οι εκτελέσεις ήταν λίγο καλύτερες θα μπορούσαν να είχαν φέρει ένα γκολ.

Από το 65' και μετά η Λαμία γύρισε όλη πίσω για να κρατήσει το μηδέν, την ώρα που ο Πανιώνιος άρχισε να βγάζει μια επιθετικότητα που δεν την είχε στα προηγούμενα λεπτά. Σε τέτοια ματς - κλειστά - χρειάζεσαι τον παίκτη που με μια ενέργεια θα σου κάνει την διαφορά κι ευτυχώς για τον Πανιώνιο μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου τον έχει στο πρόσωπο του Μασούρα. Ο διεθνής άσος ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Ντομίνγκες και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν αντέδρασαν σωστά και κατάφερε να σκοράρει. Η τύχη όμως ή η ικανότητα για κάποιους άλλους ήταν στο πλευρό του Πανιωνίου όταν στο 89' ο Ντομίνγκες με ένα μπλονζόν αυτοθυσίας καταφέρνει να σώσει ένα σίγουρο γκολ στο σουτ του Αντέτζο και να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την πιο μεστή του εμφάνιση από την ημέρα που ήρθε στη Νέα Σμύρνη.

Το σφύριγμα της λήξης ήρθε με ένα επιφώνημα ανακούφισης με τον «Ιστορικό» να προσθέτει άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι του, να φτάνει τους 17 και να πιάνει την ΑΕΚ στην 7η θέση. Με το πρόγραμμα να είναι στα μέτρα του η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό βάζει πλώρη για ακόμα πιο ψηλά.

ΥΓ. Η διακοπή μάλλον κακό έκανε στον Πανιώνιο παρά καλό. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κόουτς στη συνέντευξη Τύπου. Μία η απουσία του Σπιριντόνοβιτς (σημαντικότατη απουσία ειδικά για τέτοιου τύπου ματς), μία ότι μάλλον έγινε λάθος διαχείριση ως προς την προετοιμασία της ομάδας έφερε μια κακή εικόνα για τους Νεοσμυρνιώτες.

ΥΓ1. Τύχη ή ατυχία αλλά έπρεπε να χαμογελάσει και στον Πανιώνιο μία φορά. Γκολ στο 92' με τον Ολυμπιακό, γκολ-μαχαιριά στο 94' με τον Ατρόμητο, γκολ του Παναθηναϊκού με κόντρα πάνω στον Ντουρμισάι. Ε κάποια στιγμή θα πρέπει να σου γυρίσει και σένα.

ΥΓ2. Η νίκη δεν πρέπει να κρύψει κάτω από το χαλάκι τα όποια θέματα είχε η ομάδα στα πρώτα 65 λεπτά. Θέματα στην ανάπτυξη, καθόλου παιχνίδι από τα άκρα και ο φορ αποκομένος από την υπόλοιπη ομάδα. Σε κάκιστη ημέρα ο Πίριζ ο οποίος ήταν βαρύς και μια ταχύτητα κάτω, ο οποίος θα πρέπει να δουλέψει ακόμα περισσότερο για να μπορεί να προσφέρει και να είναι ενδεκαδάτος.

ΥΓ3. Υπήρχαν και θετικά όμως και ήταν το διάστημα από το 65' έως το τέλος του αγώνα με την αλλαγή του συστήματος και την είσοδο του Σίντι Αλι. Ο Γάλλος άσος με την είσοδό του έδωσε πνοή στην ομάδα, κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα από τα άκρα, ρήγματα που έλειψαν στο πρώτο ημίχρονο κι έστειλε μήνυμα στον προπονητή του ότι αξίζει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Όσον αφορά τον Οικονομίδη, αν συνεχίσει έτσι τότε ο Πανιώνιος θα έχει στα χέρια του μια μικρή περιουσία. Ο 20χρονος άσος ειδικά από την στιγμή που γύρισε πιο πίσω έδειξε ότι μπορεί να κάνει παιχνίδι και από πίσω και ειδικά στις επελάσεις του ήταν ασταμάτητος. Ο ίδιος έχει πάρει την ευκαιρία από τα μαλλιά και νομίζω ότι δεν γίνεται να βγαίνει από την ενδεκάδα.

Υ4. Για τους Πάνθηρες τι να πούμε. Αποτελούν το πιο δυναμικό κομμάτι του οργανισμού που λέγεται Πανιώνιος και για άλλη μια φορά φάνηκε γιατί ξεχωρίζουν. Τόσο με την φωνή τους όσο και με την κοινωνική τους παρουσία με τα πανό τόσο για τον ιχθυολόγο Χρίστο Λοβέρδο αλλά και για την φυλάκιση της καθαρίστριας. Πανιώνια διαφορετικότητα.

ΥΓ5. Καλή ομάδα η Λαμία, ο Μάκης Χάβος έχει κάνει δουλειά και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να σωθεί. Έχει και την ποσότητα αλλά κυρίως την ποιότητα για να πάρει τους βαθμούς που πρέπει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα