Οι καθυστερήσεις που του αρέσουν

Οι καθυστερήσεις που του αρέσουν

Βασίλης Βλαχόπουλος
Οι καθυστερήσεις που του αρέσουν

bet365

Στην Κρήτη, ο Άρης για πρώτη φορά φέτος ανέτρεψε εις βάρος του κατάσταση, ωστόσο τα γκολ στις καθυστερήσεις ήρθαν να προστεθούν στην τρομερή παραγωγικότητα της ομάδας μετά το 60ο λεπτό.

Αυτό που συμβαίνει φέτος με τον Άρη χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης καθώς υπάρχουν συγκεκριμένοι σκόρερ αλλά και ακόμη πιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο οποίο σκοράρουν. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ήταν η πρώτη φορά που οι «κίτρινοι» κατάφεραν να αντιστρέψουν εις βάρος τους κατάσταση. Και δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκαν σε μειονεκτική θέση και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν.

Η αρχή έγινε με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες». Είχαν 25 λεπτά στη διάθεσή τους, αυτά πέρασαν αναξιοποίητα με συνέπεια την ήττα με 1-0. Κόντρα στον Πανιώνιο ο Άρης είχε ακόμη περισσότερο διαθέσιμο χρόνο τελικώς όμως μέτρησε το τέρμα του Ντομίνγκες το οποίο οδήγησε στην ήττα με 1-0 στη Νέα Σμύρνη. Στο παραδοσιακό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης, το γκολ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έγραψε τον επίλογο του 1-2, ενώ μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας όπου ο Άρης ουδέποτε μπήκε στο παιχνίδι, δεν βρήκε τρόπο αντίδρασης ούτε με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη μετά το γκολ του Χασάν στο 67ο λεπτό.

Οι… γνωστοί σκόρερ

Ο Άρης συνεχίζει να στηρίζει στην παραγωγικότητα τεσσάρων παικτών, τόσοι είναι αυτοί που έχουν βρει δίχτυα στη Superleague. Με τα δύο γκολ στην Κρήτη, ο Χαμζά Γιουνές «έπιασε» τον Ματέο Γκαρσία καθώς αμφότεροι έχουν από πέντε γκολ, ο Μπρούνο Γκάμα έχει σημειώσει δύο, ενώ ο Νικολάς Ντιγκινί έχει άλλα τόσα, με τελευταίο αυτό κόντρα στον Λεβαδειακό στην 3η αγωνιστική.

Ο Άρης δεν είναι από τις πιο δημιουργικές και ταυτόχρονα αποτελεσματικές ομάδες του Πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια, βρίσκεται στην 8η θέση της Superleague στον τομέα της δημιουργίας και δύο θέσεις πιο πάνω στον αντίστοιχο της αποτελεσματικότητας καθώς τελειώνει το 13% των τελικών προσπαθειών της. Θα μπορούσε να ήταν πιο ψηλά, αλλά τα εύστοχα γεμίσματά της δεν υπερβαίνουν το 23% και μόλις δύο ομάδες έχουν χειρότερο ποσοστό.

Μετά το 60’… μυρίζει γκολ

Αυτό το στοιχείο είναι μάλλον το πιο χαρακτηριστικό του φετινού Άρη καθώς παρατηρείται εκπληκτική ανισορροπία στα διαστήματα που σκοράρει. Μόλις πέντε φορές βρήκε δίχτυα από το ξεκίνημα του αγώνα έως και το 60ο λεπτό, ενώ έχει σημειώσει εννιά γκολ στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα. Στις δε καθυστερήσεις έχει πετύχει τρία τέρματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Χαμζά Γιουνές. Επίσες, όσες φορές βρήκε δίχτυα μετά το 60’, κέρδισε. Με αφετηρία την πρεμιέρα απέναντι στη Λαμία και στη συνέχεια στους αγώνες με Λάρισα, Λεβαδειακό, Αστέρα Τρίπολης, Απόλλωνα Σμύρνης και ΟΦΗ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα